Afscheid in het crematorium

Bij rusthof bent u op het juiste adres als u het afscheid van uzelf of een dierbare wilt regelen. Onze begraafplaats, maar ook ons crematorium leent zich uitstekend voor een mooie dienst die helemaal in het teken zal staan van uw dierbare. Wanneer iemand komt te overlijden, heeft hij respectievelijk twee mogelijkheden. Er kan worden gekozen voor een begrafenis of een crematie. Wanneer iemand kiest om begraven te worden, dan zal hij ter aarde worden gelegd. Er wordt gekozen voor een mooie plek op de begraafplaats. Dit is de plek waar nabestaanden naar terug kunnen keren wanneer zij even stil willen staan bij het leven dat vervlogen is. Als iemand er voor kiest om gecremeerd te worden, dan vindt het afscheid plaats in een crematorium. Het lichaam wordt verbrand en verwordt tot as. Met dit as kunnen verschillende dingen worden gedaan. We spreken hierbij ook wel van ‘asbestemming’. Deze asbestemming kan worden bepaald door de nabestaanden maar mensen die hun afscheid van te voren hebben geregeld, kunnen zelfs bij leven kiezen wat er met het as moet gebeuren. Sommige mensen willen graag dat hun as wordt verstrooid over de zee of ergens op een mooie, rustige plaats waar zij een goed gevoel bij hebben. Er zijn ook mensen die niets van te voren regelen en dan is het aan de nabestaanden om te bepalen wat er uiteindelijk met het as moet gebeuren. Een crematorium is de plaats waar het afscheid plaatsvindt op het moment dat mensen er voor kiezen om begraven te worden. Het crematorium van Rusthof is en ruime en sobere locatie. Wij hebben vele mogelijkheden voor de muziek en als u meer wilt weten over wat we allemaal voor u kunnen betekenen, dan staat het u op ieder moment vrij om contact met ons op te nemen. Kies voor het crematorium van Rusthof als u graag wilt genieten van:

  • Een ruime locatie;
  • Een gepast ambiance;
  • Ruime mogelijkheden;
  • Groot muzikaal aanbod;
  • Voldoende zitplekken.

Het crematorium; het afscheid

U krijgt er allemaal mee te maken. De een eerder dan de ander. Het afscheid van een dierbare. Natuurlijk hopen we allemaal dat dit afscheid zo lang mogelijk op zich laat wachten, maar afscheid is tegelijkertijd ook een onderdeel van het leven. Het leven bestaat bij de gratie van afscheid. Sta er maar eens bij stil. Het is helemaal niet eng om afscheid te nemen. Het is juist iets wat helemaal bij het leven hoort. Van te voren nadenken over het eigen afscheid en het te kiezen crematorium is dan ook helemaal niet zo gek. Toch vinden mensen, zeker jonge mensen, het vaak moeilijk om stil te staan bij de dood. Jonge mensen staan namelijk midden in het leven en de dood herinnert hen aan het einde daarvan. Met de jaren komt de wijsheid en leert met dat afscheid nemen niet erg is, maar iets wat bij het leven hoort. Van te voren kiezen voor een crematorium of begraafplaats. Nadenken over de muziek en wellicht over bepaalde gedichten of woorden die gesproken mogen worden; het is allemaal mogelijk als u de moed heeft om stil te staan bij uw eigen einde. Het crematorium van rusthof is de plek bij uitstek als u meer informatie wilt inwinnen over de mogelijkheden van het nemen van afscheid. Een crematorium is de plaats waar afscheid wordt genomen van mensen die gecremeerd willen worden. Bekijk de website van Rusthof. Mensen met verschillende religieuze achtergronden kunnen terecht bij Rusthof. Het is een erg mooie en prachtig gelegen bosbegraafplaats en crematorium waar uw dierbare hun laatste rustplaats kunnen vinden.

Centraal gelegen

Laatste rustplaats, begraafplaats en crematorium Rusthof is zeer centraal gelegen in Nederland. Dat zorgt ervoor dat gezinnen en families die woonachtig zijn verspreid door het land, makkelijk op locatie kunnen komen. Deze centrale ligging van het crematorium kan een reden zijn om te kiezen voor rusthof. Een van de elementen waar wij veel aandacht aan besteden is muziek. Wij hebben een zeer uitgebreide collectie muziek tot uw beschikking bij Rusthof. Dat is belangrijk voor u. Muziek kan direct een bepaalde sfeer of herinnering oproepen die u terugbrengt naar een moment in de tijd waar u op deze bijzondere, verdrietige maar ook gedenkwaardige dag bij stil wilt staan. De groenrijke omgeving van Rusthof zorgt voor een aangename sfeer en gepaste setting voor een afscheid. U heeft bij rusthof de mogelijkheid om geheel op eigen wijze afscheid te nemen van uw dierbare. Dat is erg belangrijk om tot een afsluiting te komen. Alles moet natuurlijk van te voren goed geregend worden. Doordat wij vele jaren ervaring hebben, kunnen wij u goed helpen en van dienst zijn. Wij verzorgen de crematie en de asbestemming van a tot z in Amersfoort. Ons crematorium is modern en sober en biedt een goede en gepaste gelegenheid om afscheid te nemen. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij staan u graag te woord. Wij vinden het heel erg belangrijk om wanneer u iets wilt weten, u zo snel mogelijk te helpen. Ook wanneer u vragen heeft over een afscheid dat u van te voren wilt plannen, staat het u vrij om contact op te nemen. Bekijk onze website als u meer wilt weten en als u iets niet kunt vinden, neem dan contact op.

Meer van Cba-amersfoort.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn