Beleggingen: laat uw geld voor u werken

Als u uw kansen wilt vergroten om rijk te worden, moet u meer doen dan gewoon geld verdienen. Het belangrijkste is dat u het geld dat u verdient vasthoudt, om het nadien laten groeien. En om uw geld te laten groeien, moet u leren wat beleggingen zijn. Naarmate u meer kennis krijgt van beleggingen, zult u beginnen uw beperkte middelen te wijden aan de dingen met het grootste rendementspotentieel. Dit kan gaan van schulden aflossen, terug naar school gaan of een tweewoonst. Natuurlijk kan het ook gaan om het kopen van aandelen en obligaties, of op zijn minst beleggingsfondsen. Dankzij technologische vooruitgang kunt u al beginnen met beleggen met slechts € 5 per maand en een smartphone. Bij Boers & Lem is het onze taak om u te helpen bij het filteren van de ruis, de basisprincipes te leren kennen en vanaf het begin goede investeringsbeslissingen te nemen. Dus in een notendop, beleggingen stellen u in staat om uw geld in de loop van de tijd aanzienlijk te laten groeien dankzij de kracht van samengestelde rendementen. Compounding kan het achtste wereldwonder genoemd worden. Dankzij de kracht van compounding kan een enkele euro in voldoende tijd groeien tot miljoenen euros. Je leeft misschien niet zo lang, maar het is altijd leuker om geld voor jou te laten werken in plaats van andersom. Wanneer u een belegger wordt, gebruikt u uw geld om dingen te verwerven die het potentieel bieden voor winstgevende opbrengsten via een of meer van de volgende zaken:

  • Rente en dividenden uit spaargelden of dividendbetalende aandelen en obligaties
  • Kasstroom van bedrijven of onroerend goed
  • Waardering van de waarde van een aandelenportefeuille, onroerend goed of andere activa

Wanneer starten met beleggingen?

Nu u weet waarom u zou moeten aan beleggingen denken, vraagt u zichzelf misschien af wanneer het juiste moment aangebroken is om te investeren. Het antwoord daarop is vrij eenvoudig. Het juiste moment is nu. Beleggingen klinken meer intimiderend dan het is. Ja, er is altijd een potentieel risico op verlies, maar er is een nog groter potentieel voor serieuze winst. Iets doen voor de eerste keer kan angstaanjagend zijn, vooral als het om je hard verdiende geld gaat. Maar hier is wat advies voor investeerders die voor het gaan eerst investeren. Beleggingen zijn net religie: mensen hebben een sterke mening en kunnen zelfs tot een van de vele sekten of religieuze stromingen behoren. Er zullen altijd mensen zijn die ervan overtuigd zijn dat ons financiële systeem zal instorten, dus steken ze al hun geld in goud en onroerend goed. Maar er zijn ook mensen die je meestal in films ziet, met hun bureau of muren bedekt met monitoren en tv’s, elke seconde van de dag kijken ze naar de schermen om te zien hoe de aandelenmarkt verandert. En als laatste hebben we ook mensen die gewoon in alles investeren om te profiteren van de langzame en gestage toename van de totale waarde van de markten. Als u zich sterk aangetrokken voelt tot een van de genoemde kampen, vindt u beleggingen onder de leeftijd van 30 misschien niet nuttig. Maar als u een open geest hebt en geïnteresseerd bent in het leren van eenvoudige strategieën voor succesvol levenslang investeren – zonder enige trucs – lees dan verder op boersenlem.nl. 

Risico versus beloning

Het klopt: beleggingen houden risico’s in. We hebben allemaal wel al verhalen gehoord over beleggers die de helft van hun fortuin verloren. Hoewel u het risico nooit volledig kunt elimineren, kunt u het risico aanzienlijk verminderen als u verstandig investeert. Het mooie van jong investeren is dat u waarschijnlijk investeert in beleggingen voor de langere termijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn