Cv water installatie

Gruenbeck - Cv water installatieWist je dat gewoon water schade aan je verwarmingsinstallaties kan aanbrengen? Gewoon water zit vol met kalk en dit kan de leidingen behoorlijk aantasten. Steeds meer mensen hebben hier in oude huizen last van. Leidingen beginnen te lekken of er ontstaan gaten in het systeem. Hierdoor komt er lucht in de leidingen, waardoor ze niet optimaal meer functioneren. Grote overlast is het gevolg. Mensen moeten hun huis vaak dagen verlaten terwijl alle problemen worden opgelost. Niet alleen kost dit heel veel tijd, maar vaak is er ook een flinke prijs aan verbonden. Erg vervelende situaties waar niet zomaar een oplossing voor is. Water blijft immers water, na verloop van tijd tast het toch de leidingen aan, of niet? Gelukkig is voor dit grote probleem een vrij eenvoudige oplossing: een cv water installatie. Een cv water installatie kan uitkomst bieden bij situaties waarin corrosie in de leidingen ontstaat door kalk of andere oorzaken. Een cv water installatie werkt heel eenvoudig, het water wordt volledig gezuiverd voordat het de leidingen ingaat. De kalk wordt verwijderd en ook wordt het water helemaal ontzout. Hierdoor blijven de leidingen uitstekend beschermd en gaan ze een stuk langer mee. Duurzaamheid staat in deze dus voorop! Voordat je een Cv water installatie aanschaft is het heel handig even goed te kijken naar enkele speciale eisen die er zijn. Er bestaat een zogeheten VDI-norm 2035 waar je als klant aan moet voldoen wat betreft je Cv ketel. Deze norm geldt voor alle filters en verwarmingsinstallaties. Als klant moet je ervoor zorgen dat er ontkalkt en ontzout water door de leidingen van de CV stroomt. Met een goede cv water installatie is dit geen probleem, maar wanneer je dit niet hebt kan er al snel schade ontstaan. Zonder apparatuur met de VDI-norm 2035 zijn je leidingen dan soms niet verzekerd. Dit is natuurlijk een situatie die je absoluut wilt voorkomen! Je kunt daarom niet snel genoeg een goede cv water installatie aanschaffen. Er zijn diverse vormen dit soort installaties:

  • GENO-therm
  • AVRO-flex 400
  • GENO®-safe A
  • GENO®-VARIO 3000

Al deze systemen hebben hun eigen voordelen en unieke eigenschappen. Sommige zijn uiterst geschikt voor de consument, anderen zijn meer gericht op bedrijven. Er zijn bepaalde types die zich met name richten op grote hoeveelheden water, anderen kunnen maar beperkte hoeveelheden aan. De verschillen tussen al deze types ziet men natuurlijk terug in de prijs en in de grootte van de installaties.

Cv water installaties; Geno-therm en AVRO-flex 400

De Geno-therm is typisch een installatie geschikt voor huishoudens. Het blok is niet heel groot en is gemakkelijk aan te brengen op de waterleidingen. Het systeem zuivert niet zelf en het water komt er maar één keer langs. Wat het blok wel doet is al het water dat door haar filter in de leidingen komt, helemaal filteren. Zout en kalk wordt zo uit het water onttrokken. Hiermee is de VDI-norm 2035 nageleefd. Voor het vullen van de Geno-therm kun je gebruik maken van verschillende invoegingen. Deze cv water installatie is bijvoorbeeld één van de weinige waarbij je gebruik kunt maken van wegwerppatronen. Deze wegwerppatronen kunnen na een aantal keer gewoon worden weggegooid. Je ziet dit natuurlijk terug in de prijs, die een stuk lager ligt. Voor de meeste particulieren is dit ideaal. Het komt namelijk niet vaak voor dat je meer water in de leidingen wilt doen. Je doet dit vaak maar één of maximaal twee keer in al die jaren dat je in het huis woont. Een cv water installatie met wegwerppatronen bespaart dan heel veel geld. Een tweede type is de AVRO-flex 400. Dit type is meer geschikt voor grotere huizen of bedrijfspanden. De AVRO-flex heeft twee standen, die los van elkaar geactiveerd kunnen worden. In de eerste plaats bestaat de mogelijkheid om water in het systeem aan te vullen. Gezuiverd water wordt dan aan de leidingen toegevoegd. Hiernaast bestaat ook een productiestand. In deze stand wordt al het water continue gezuiverd. Hierdoor staat de machine niet lange tijd stil, zoals wel bij de GENO-therm het geval kan zijn. Het water blijft dankzij deze cv water installatie altijd van prima kwaliteit. Zoutarm water blijft door de leidingen stromen en kan dus amper voor grote problemen zorgen.

Geno-safe A en Geno-Vario 3000

Tot slot zijn er nog twee andere cv water installaties te benoemen. Dit zijn respectievelijk de Geno-safe A en de Geno-vario 3000. De eerstgenoemde werkt in allerlei HVAC systemen. HVAC is de afkorting van Heating, ventilation en airconditioning. Alle HVAC systemen worden dus door de speciale vloeistof van de Geno Safe beschermd. De vloeistof in het product is op een bepaalde manier samengesteld en vormt een beschermende laag over het HVAC systeem. Hierdoor is deze nu veel beter bestand tegen corrosie. We zien dat dit een hele andere vorm is van een cv water installatie. De Geno-Vario is de grootste van het stel. Deze cv water installatie kan los opereren van het eigen systeem. Het water wordt door de machine geleid en vervolgens teruggepompt in het eigen systeem. Het water kan worden gezuiverd, maar ook worden gekoeld. Er zit zelfs een speciale ECO-modus op waardoor het hele apparatuur bijzonder efficiënt kan werken. Nu je wat meer kennis hebt opgedaan wat dit soort systemen wordt het tijd om een keuze te maken. Door op tijd te bestellen blijf je vervelende kosten in een later stadium voor. Er zijn tal van goede aanbieders, kijk bijvoorbeeld eens op http://www.gruenbeck.nl/nl/toepassingen-markten/toepassingen/cv-water/ voor de diverse modellen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn