De meest uitgelezen plek voor import en export is de half jaarlijkse Canton Fair in China

Cantonfair-service - Canton FairAls je geïnteresseerd bent in de aankoop van verschillende goederen dan is het soms handig om dit op een beurs of ‘fair’ te doen. Maar niet alle beurzen zijn even groots opgezet en niet overal kun je even gemakkelijk de juiste goederen importen of juist exporteren. Je zult dus een locatie moeten vinden waarvan je weet dat het goed groots is opgezet en tevens in een ruim aanbod aan goederen voorziewaar je tevens de keuze hebt uit een ruim aanbod van handelsgoederen. Vaak is het zo dat een beurs, markt of ‘fair’ gericht is op een bepaald soort goederen. Denk maar eens aan een rommelmarkt. Dit is een kleinschalig voorbeeld, maar het laat zien dat je een markt hebt voor een specifiek soort handel, namelijk rommel. Op de rommelmarkt kun je dus rommel aanbieden en rommel kopen. Er zijn natuurlijk ook markten op veel grotere schaal. Op nationaal niveau heb je bijvoorbeeld elk jaar de kerstmarkt verspreid door heel Nederland. Dit is een markt waar je veel kerstartikelen kunt kopen. Het is dus ook weer een markt met een heel duidelijk thema. Maar je kunt het natuurlijk nog grootster opzetten. Want dacht je bijvoorbeeld van de internationale markt in Canton, China? Deze Canton Fair is niet langer een markt, maar een volwaardige handelsbeurs. De grootste van China met de hoogste bezoekersaantallen over de hele wereld. De Canton Fair vindt twee keer per jaar plaats. In de lente en in de herfst. De Canton Fair trekt elk jaar veel vele duizenden bezoekers. Veel zakendeals tussen bedrijven worden gesloten tijdens de handelsdagen op de Canton Fair. Veel internationale bedrijven vanuit heel China zijn aanwezig op de Canton Fair om zaken te doen. De meeste zaken bestaan uit het exporteren van handelsgoederen, maar er wordt ook genoeg geïmporteerd. Er is dus van alles te doen tijdens de Canton Fair in China. En als bedrijf kun je deze handelsbeurs eigenlijk niet missen. Net zoals je tijdens de kerst geen kerstmarkt kunt missen is de Canton Fair de place to be als het gaat om handel drijven. De deelnemers van de Canton Fair bestaan uit zeer diverse organisaties. Meer dan 50 handelsdelegaties, bestaande uit duizenden van de beste internationale handelsbedrijven van China, nemen deel van de Canton Fair. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • Private ondernemingen
  • Fabrieken
  • Wetenschappelijke instituten
  • Niet Chinese bedrijven
  • Chinese bedrijven in buitenlandse handen

Zoals je kunt zien is een Canton Fair een hele happening. Het is dan ook niet voor niet de meest populaire handelsbeurs in China. Het is logisch dat de beurs plaatsvindt in China, want op dit moment is de Chinese economie dominerend in de wereld. Hoe lang dit nog gaat duren is onzeker, want het heeft er alle schijn van dat de economische economie zichzelf gaat opblazen. Je ziet het met de dalende koersen. Maar dat is voor de Canton Fair verder niet belangrijk, want import en export gaat altijd door.

Een paar feitjes op een rij over de Canton Fair in China

De Canton Fair werd voor het eerst georganiseerd in april 1957. Als je nagaat dat de Canton Fair twee keer wordt gehouden dan zijn we al toe aan de 112de editie. De Canton Fair is dus een zeer traditionele beurs. En het moge duidelijk zijn dat de beurs dan ook nog lang mee zal draaien. De Canton Fair vindt zoals gezegd twee keer per jaar plaats. De eerste keer in het voorjaar tussen 15 en 19 april, 24 en 28 april en 3 en 7 mei. De tweede keer vindt plaats in het najaar tussen 15 en 19 oktober, 23 en 26 oktober en 31 en 3 november. Zoals je kunt zien vindt iedere beurs plaats in drie fases. De Canton Fair wordt tegenwoordig ook wel de China Import and Export Fair genoemd, maar in de volksmond is de handelsbeurs vooral bekend als de Canton Fair. Voor de liefhebber volgen hieronder nog een paar cijfers om een indruk te geven hoe groot de beurs is. Tijdens een fair worden er 55.800 stands gebruikt. De oppervlakte van de exhibitieruimte is 1.125.000 m2. Er worden meer dan 150.000 verschillende producten verhandeld. Tijdens de laatste beurs werd er een omzet gedraaid van 348,3 miljoen USD. Het aantal bezoekers tijdens de laatste beurs was 215.456 personen. Het overgrote deel van de deelnemers bestaat uit Chinese standhouders.

Cantonfair-service.com

Wil je dus gebruik maken van de mogelijkheid om goederen te importeren vanuit China, dan is het zeer verstandig om even een kijkje te nemen op de handelsbeurs. Je weet in ieder geval niet wat je ziet. Als je het vergelijkt met een kerstmarkt, dan zal je de volgende keer dat je een kerstmarkt bezoekt wel twee keer nadenken voordat je opmerkt hoe druk het wel niet is. Een kerstmarkt is een oase van rust en stilte vergelijken met de immensiteit van een handelsbeurs in Canton. Het is een hele ervaring op zich. Ook al wil je niets verhandelen en ook al wil je geen zakenrelaties op doen, dan nog is het een hele ervaring om eens mee te maken hoe het leven er aan toe gaat op een dusdanige beurs. De beste manier om naar de beurs te reizen is via canton-fairservice.com. Via deze organisatie kun je de hele reis van vlucht tot en met hotel laten verzorgen. Wel zo gemakkelijk, want je hebt dan zelf in ieder geval nergens meer omkijken naar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn