Decopatch vernis

Houd jij van knutselen? Dan is werken met Decopatch waarschijnlijk niet iets voor jou! Je hebt hiervoor maar weinig nodig, een object, wat speciaal papier en lijm en een goede Decopatch vernis. Wat is dit nu precies, wat voor soort techniek wordt er bij deze hobby nu gebruikt? Eigenlijk is het een kwestie van plakken, in feite is het dus heel eenvoudig. Je kiest een object uit, bijvoorbeeld van papier-maché, van hout of van een ander materiaal. Vervolgens kies je papier wat speciaal voor deze knutseltechniek gemaakt wordt. Dit plak je met een speciale lijm op het door jou uitgekozen object en vervolgens werk je het geheel af met een speciale Decopatch vernis. Hierdoor blijft alles goed op zijn plek zitten en blijft het resultaat er heel lang mooi uitzien. Het leuke van deze hobby is dat het dus feitelijk heel eenvoudig is, waardoor eigenlijk iedereen hiermee uit de voeten kan. Natuurlijk is het wel zo dat hoe vaker je het doet, hoe mooier en hoe strakker het resultaat nog wordt. Ook voor dit geldt dus dat het zeker zo is dat oefening kunst baart. Maar doordat het lijmen van papier en afwerken met Decopatch vernis weinig specifieke technieken vraagt, is het zeker zo dat iedereen dit kan doen.

Verschillende soorten Decopatch vernis

Belangrijk bij decopatchen is dat er gekozen wordt voor goede materialen, vooral het juiste papier, een goede lijm en Decopatch vernis zijn belangrijk. Het object dat je gebruikt is wat minder van belang. De juiste papiersoort gebruiken is nodig omdat de soorten die speciaal voor deze hobby ontwikkeld worden extra dun zijn. Dat maakt het veel gemakkelijker om ze op een mooie en strakke manier te verlijmen. Bovendien zijn deze speciale papiersoorten ook te krijgen in heel veel verschillende patronen en designs, wat bij gewone papiersoorten natuurlijk niet het geval is. Met de juiste lijm zorg je ervoor dat je de papierstukjes heel strak op het object kunt plakken, zonder dat er bobbels ontstaan. Met de speciale Decopatch vernis lak je het geheel als het ware af, je geeft het een beschermende laag zodat het lang mooi blijft. Op het gebied van de Decopatch vernis kun je kiezen uit verschillende varianten, te weten:

  • hoogglans
  • zijdeglans
  • lijm en vernis in één product

Je kunt dus zelf bepalen of het eindresultaat een sterke glans heeft of dat je meer voor een mattere afwerking zorgt. Beide zorgen voor een heel eigen effect en het is aan jou wat jij het mooist vindt.

CreaPoint biedt alles wat je nodig hebt

Ben jij op zoek naar een goede Decopatch vernis of naar andere artikelen die je nodig hebt voor deze hobby? Dan is CreaPoint de webwinkel waar je zeker eens een keer een kijkje moet nemen. Zij bieden een heel ruime keus op dit gebied. Je vindt bij hen verschillende soorten vernis, waaronder de handige twee-in-één lijm en vernis. Je bent dan met één potje klaar voor het beplakken en het afwerken van het object dat jij gaat maken. Maar naast Decopatch vernis vind je bij hen ook veel andere producten voor deze knutseltechniek. Zo bieden zij bijvoorbeeld een heel ruime collectie papier aan, met veel bijzondere prints en designs. Dit geeft jou de mogelijkheid om volop te variëren en de mooiste patronen als het ware te schilderen met papier. Objecten om te beplakken kun je natuurlijk zelf maken, maar je kunt ze ook kant en klaar bij CreaPoint kopen, dat is natuurlijk wel ze gemakkelijk. Wil jij gaan decopatchen en ben je daarvoor op zoek naar Decopatch vernis, lijm, objecten en papier? Dan kun je bij CreaPoint dus alles vinden wat je nodig hebt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn