Een eta voor Canada aanvragen

Canada is een prachtig land en elk jaar gaan er dan ook heel veel Nederlanders op vakantie. In Canada kunt u natuurlijk mooie steden bezoeken en daar bent u al lange tijd mee bezig, maar het is ook heel leuk om een mooie rondreis te maken door de natuurgebieden. Canada staat bekend om de prachtige natuur en u zult er zeker geen spijt van krijgen wanneer u een auto huurt om gewoon een tijdlang rond te gaan rijden. U kunt eventueel van te voren verschillende hotels boeken, maar het is ook mogelijk om lukraak op vakantie te gaan. Voor velen is dit dan ook een prachtige tijd om nooit meer te vergeten. Omdat de afstand heel groot is, is het goed mogelijk om naar Canada te vliegen. Tenzij u dit land aandoet vanaf een cruise, is het beter om de reis pas in het vakantieland te beginnen. Net als voor alle landen buiten Europa is Canada een land waar wel van te voren het een en ander voor geregeld moet worden. U kunt niet gewoon maar op het vliegtuig stappen. Het is van belang dat u precies weet waar u aan toe bent en wat u allemaal te wachten staat. Met een goede kennis van zaken is het veel makkelijker om een fijne, zorgeloze vakantie te hebben. Belangrijk is dat u nog in Nederland al de reisdocumenten in orde maakt. Vanaf dit jaar is het noodzakelijk om een eTA voor Canada aan te vragen. U leest er alles over op eta-aanvragen.nl. De afkorting staat voor electronic Travel Authorization. De eTA voor Canada kan van te voren worden aangevraagd, het neemt niet veel tijd in beslag.

Vraag op tijd een eta voor Canada aan!

Wanneer u besloten heeft om met het gezin op vakantie te gaan naar Canada is het goed om even te letten op de dingen die u van te voren geregeld moet hebben.

  • Een eTA voor Canada aanvragen
  • Zorgen dat uw paspoort in orde is
  • Informatie verzamelen over het verblijf in Canada

Hoe u ook naar Canada wilt reizen, zonder een eTA voor Canada komt u het land niet binnen en kunt u de geplande vakantie wel vaarwel zeggen. Dat is natuurlijk ontzettend zonde en daarom is het van belang dat u van te voren alles regelt. Een eTA voor Canada moet minimaal vier weken van te voren worden aangevraagd. Let er dus goed op dat deze termijn niet overschreden wordt! Met een goede reistoestemming kunt u veilig naar het vakantieland reizen. U zult dan veel rustiger op pad gaan. De vakantie kan pas goed beginnen met een eTA voor Canada. Kijk dus snel wat u moet doen om zo’n reisdocument op tijd te krijgen. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen.

Niet aanvragen met een visum

Heeft u al een visum voor Canada? Dan is het niet nodig om apart een eTA voor Canada aan te vragen. Let er echter wel goed op dat uw paspoort niet verloopt, want dan is de eTA voor Canada ook niet meer geldig. Natuurlijk is het ook niet nodig om dit reisdocument in huis te halen wanneer u een geldig staatsburger uit Canada bent en in het buitenland woont. Kijk dus goed van te voren naar de voorwaarden, want het is zonde wanneer u veel werk voor niets doet. Wanneer alles op tijd geregeld is heeft u ongetwijfeld een heerlijke vakantie voor de boeg. Zorg er dus voor dat u niet met lege handen het vliegtuig in stapt, want dan heeft u al snel een probleem. Mocht u nu echt vergeten zijn om de aanvraag in te dienen, ga dan naar de ambassade voor hulp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn