Een Excel cursus volgen voor mijn werk

Twee jaar geleden ben ik aan een nieuwe baan begonnen. Ik was net klaar met studeren en zag een interessante functie bij een bedrijf in Amsterdam. Ik wilde graag beginnen bij een groot bedrijf, want ik had het idee dat ik hier veel kon leren. Dit bedrijf zocht jonge mensen die net klaar waren met studeren en mijn profiel kwam overeen met waar zij naar zochten. Na een paar gesprekken werd ik aangenomen en ik kon al een paar weken later beginnen. Ik zou beginnen op een afdeling voor starters en dat vond ik een goed idee. Hier zou ik veel leren over de systemen waarmee dit bedrijf werkt en meer over andere afdelingen leren. In het team deden wij vaak veel projecten die belangrijk waren voor het bedrijf, maar waar nog geen programma’s voor waren. De programmeurs hadden vaak tijd nodig om deze programma’s te schrijven, maar in de tussentijd moest het werk wel gedaan worden en vaak werd dit door onze afdeling gedaan. Hierdoor moesten wij veel werken met Excel en handmatig informatie uploaden naar de systemen. De projecten waren vaak zeer belangrijk voor het bedrijf, maar er was nog geen andere oplossing dan dit handmatig te doen. Ik merkte dat ik het erg leuk vond om met Excel te werken en wilde graag een Excel cursus volgen. Ik werkte dagelijks met dit programma en dacht dat ik mijn werk beter zou kunnen uitvoeren na het volgen van een Excel cursus. Gelukkig kon ik via het bedrijf gemakkelijk een online Excel cursus volgen. Ik had veel geleerd tijdens deze cursus en vond het erg leuk om te doen. Na de cursus kon ik veel over Excel uitleggen aan mijn collega’s waardoor zij er ook wat aan hadden.

Een Excel cursus gekozen bij HR-ICT Opleidingen

Een paar maanden geleden kon ik promotie maken en naar een andere afdeling gaan in het bedrijf. Ze zochten iemand die de systemen goed kende en graag met Excel werkte. Mijn oude baas was erg positief over mij en hielp mij om de positie te krijgen. Ik was erg blij met de nieuwe functie, omdat ik een beter salaris zou krijgen en aan veel interessante projecten kon werken. Ik merkte echter al snel dat ik nog veel moest leren betreft het programma Excel, omdat wij dit programma bijna de hele dag op deze afdeling gebruiken. In een gesprek met mijn nieuwe baas gaf ik aan dat ik graag een andere Excel cursus wilde volgen en dat vond zij een goed idee. Er waren echter geen online cursussen beschikbaar bij het bedrijf voor gevorderden, waardoor ik naar een Excel cursus moest zoeken bij een andere bedrijf. Ik vond al snel het bedrijf HR-ICT Opleidingen via hun website vandijkcomputeropleidingen, dit bedrijf biedt veel verschillende cursussen aan. Hier was het wel mogelijk om een cursus voor gevorderden te volgen. Het aanbod bij dit bedrijf kwam overeen met wat ik wilde leren en mijn baas vond de prijs voor de cursus geen probleem.

Een zeer goede cursus

De Excel cursus via HR-ICT Opleidingen bestond uit drie onderdelen in drie dagen en ik heb er erg veel geleerd. Wij konden veel oefenen tijdens de lessen en alles werd duidelijk uitgelegd door de leraar. Ik vond het fijn dat ik de kennis direct kon gebruiken op mijn werk. Ik was erg blij met mijn Excel cursus en kan dit bedrijf aan iedereen aanraden.

  • Ze hebben verschillende cursussen
  • Ik vond hier een geschikte cursus
  • Veel geleerd in 3 dagen
  • Duidelijk uitleg en veel oefeningen
  • Direct de kennis gebruiken
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn