Een korte geschiedenis van iPhone hoesjes

Smartphonehoes - Iphone hoesjesDe smartphone is een bijzonder apparaat. Het is eigenlijk een personal computertje dat je overal met je mee kan dragen. De eerste smartphones waren nog niet zo heel erg krachtig of ‘slim’ als computers, maar tegenwoordig is de gemiddelde smartphone vele malen krachtiger dan de NASA-computer waarmee in 1969 de eerste mens op de maan werd gezet. Dat wordt in ieder geval beweerd. Wat typeert nou een echte smartphone? Wat onderscheid een smartphone van een ander soort mobiele telefoon? Het zit eigenlijk al een beetje in het woord: een smartphone is een soort digitale assistent, een apparaat dat kan leren – door middel van applicaties, bijvoorbeeld – waar je behoefte aan hebt en wat voor informatie je nodig hebt. Hiervoor moet de smartphone in verbinding staan met internet en een eenvoudige manier bieden om zowel informatie in te voeren, door middel van een toetsenbord, als informatie weer te geven, het liefst door middel van een relatief groot scherm. Deze twee eigenschappen zijn geïntegreerd in het touchscreen. Men zegt dat Apple het eerste merk is dat de smartphone met touchscreen echt populair heeft weten te maken. Sinds de introductie van de  iPhone wordt het uiterlijk van de gemiddelde smartphone bepaald door het relatief grote beeldscherm, dat gebruikelijk bijna de gehele voorkant van de telefoon beslaat. In tegenstelling tot een Nokia – een staaltje twintigste-eeuwse technologie die de geschiedenis in is gegaan als praktisch onverwoestbaar – waarvan het siliconen toetsenbord het merendeel van de voorkant van de telefoon beslaat, in plaats van het beeldscherm. Dit relatief grote scherm heeft gevolgen gehad voor de kwetsbaarheid van de smartphone en in het bijzonder voor de iPhone. Daar waren producenten vanzelfsprekend niet rouwig om, want het gaf hen een reden om allerlei extra producten en accessoires te ontwikkelen en aan te bieden om de iPhone mee te beschermen. Zo kon je zowel een groot scherm hebben, als een goed beschermde telefoon. Eén van die oplossingen om de iPhone te verstevigen zijn iPhone hoesjes. iPhone hoesjes zien eruit als een soort van portemonneetjes of etuitjes waar de smartphone in bewaard en vervoerd kan worden en waarin het risico op beschadiging – met name van het scherm – tot een minimum wordt beperkt.

iPhone hoesjes, mode en identiteit

Zoals bij accessoires vaak het geval is, maakt het nauwelijks uit of iets in eerste instantie vooral is ontstaan als praktisch hulpmiddel: zo gauw er variaties in ontstaan wordt het ook een mode-item, een modeaccessoire in plaats van uitsluitend een technische en praktische accessoire. Zo ook met iPhone hoesjes. Niet alleen bestaan er inmiddels verschillende hoesjes voor elke verschillende generatie iPhone, ze zijn er ook nog eens in alle mogelijke kleuren en ontwerpen. Zo zijn er

 • chique leren of suède iPhone hoesjes,
 • slangenleren iPhone hoesjes,
 • met luipaard- of tijgerprint bedrukte iPhone hoesjes,
 • iPhone hoesjes met stippen,
 • iPhone hoesjes met strepen,
 • iPhone hoesjes met ruitjes,
 • iPhone hoesjes met Batmansymbooltjes,
 • iPhone hoesjes met Supermansymbooltjes
 • iPhone hoesjes in de vorm van pinguïns,
 • iPhone hoesjes in de vorm van populaire tekenfilm- en kinderboekfiguren, zoals Nijntje, Winnie de Poeh of een Minion (die figuurtjes die zo populair werden na de film “Verschrikkelijke Ikke” dat ze een geheel eigen film hebben gekregen – dan kunnen de iPhone hoesjes van deze helden natuurlijk niet ontbreken)
 • iPhone hoesjes in de vorm van cassettebandjes, pianotoetsen en de T.A.R.D.I.S. van Doctor Who.

Kortom, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of er zijn wel iPhone hoesjes van. Het is bijna alsof er een iPhonehoesjesvariant bestaat op de op het internet welbekende Rule 34: als je het kunt bedenken, bestaat er een iPhone hoesje van. Met zo veel variatie kan er natuurlijk maar één ding gebeuren: iPhone hoesjes worden een manier om te laten zien wie je bent, wat je leuk vindt, wat je lievelingskleur is, of je uitbundig of wat meer zakelijk en professioneel bent, of je een beetje maf bent of juist wat serieuzer, of je van Batman houdt of van Superman, of je een trots staatsburger bent die de vlag van je land aan je oor wil kunnen drukken wanneer je wordt gebeld, een ijdeltuit die altijd even in een spiegeltje wil kunnen kijken of een spiekende scholier of student die z’n telefoon tijdens de toets omtovert tot een rekenmachine. Er zijn geen grenzen aan hoe je je telefoon er door middel van iPhone hoesjes uit kunt laten zien.

Webwinkel smartphonehoes.com

Voor wie Engels spreekt en leest kan de naam van deze website misschien een beetje vreemd overkomen. Het is echter een Nederlandse website waar hoesjes voor allerlei typen smartphones worden verkocht. Ze hebben er ontzettend leuke, maffe en kleurrijke hoesjes, maar ook heel praktische en professionele. Op de website kun je onder andere hoesjes vinden voor de

 • Samsung Galaxy S3 (ook voor de mini)
 • Samsung Galaxy S4 (ook voor de mini)
 • Samsung Galaxy S5 (ook voor de mini)
 • Samsung Galaxy S6
 • Samsung Galaxy Nexus
 • Samsung Galaxy Ace
 • iPhone 4
 • iPhone 4S
 • iPhone 5
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus

Je vindt op deze website echter niet alleen hoesjes voor smartphones van Samsung en Apple, maar ook voor iPads, iPods en Samsung tablets. Aangezien al deze producten ook relatief grote schermen hebben, geldt hiervoor hetzelfde risico op beschadiging, en dus dezelfde noodzaak voor en vraag naar beschermende hoesjes. Heb je (ook) één van die andere apparaten? Dan kun je je telefoon en tablet helemaal aankleden zoals jij ’t wil! De laatste mode voor je telefoon of tablet vind je op smartphonehoes.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn