Elektrische sigaret

Het is inmiddels algemeen bekend dat roken schadelijk is voor de gezondheid, na vele campagnes moet iedereen zich daar nu toch van bewust zijn. Longen vol teer, dichtgeslibde aders, kortademigheid, reden genoeg om met deze gewoonte te stoppen of om over te stappen op gebruik van de elektrische sigaret. Veel mensen zijn zich zeer goed bewust van de schadelijke gevolgen van het roken van tabak en zij proberen dan ook echt te stoppen. Toch lukt dit heel vaak niet en wel omdat:

  • zij hun vaste rookmomenten, ontspanningsmomenten missen
  • de nicotineverslaving te sterk is
  • zij het missen om samen met anderen een sigaretje op te steken, ze missen de verbondenheid en het sociale aspect
  • zij het missen om iets in de handen te hebben

Door een elektrische sigaret te gaan roken, kunnen deze obstakels eenvoudig weggenomen worden. Zo kan men door de elektrische sigaret toch roken, zonder dat dit veel schadelijke gevolgen voor de gezondheid heeft. Er wordt nu wel gezegd dat elektrisch roken ook niet helemaal zonder gevolgen is, maar de concentraties van schadelijke stoffen zijn zoveel malen lager dat als er een keus gemaakt zou moeten worden tussen tabak of de elektrische sigaret, dat het duidelijk is dat de laatste zeer in het voordeel is. Niet alleen vanwege uw eigen gezondheid, maar ook vanwege de gezondheid van de mensen rondom u. Het is immers bekend dat ook meeroken zeer schadelijk is en dat dit veel gezondheidsproblemen op kan leveren. Ook voor uw naasten is het dus zeer positief als u de gewone tabak vaarwel zegt en overstapt op de elektrische sigaret. Doordat deze geen schadelijke stoffen uitstoot, is het bovendien toegestaan om ook weer in openbare gelegenheden te roken. Zo kunt u zelf kiezen of u bijvoorbeeld aan tafel blijft zitten bij de niet-rokers of dat u met de rokers mee naar buiten gaat en daar uw e-sigaretje opsteekt. Het sociale aspect en de verbondenheid hoeft u hiermee op geen enkele manier meer te missen.

Elektrische sigaret helpt bij nicotineverslaving

Hoe werkt het roken van een elektrische sigaret nu precies? In plaats van tabak rookt u met deze apparaatjes een vloeistof, bij velen beter bekend als een e-liquid. Doordat deze navulbaar zijn, hebt u maar één elektrische sigaret nodig en kunt u deze keer op keer navullen met een e-liquid van uw keuze. Een groot voordeel is dat deze vloeistoffen verkrijgbaar zijn in veel varianten. Zo hebt u de keuze uit veel verschillende smaken, zoals tabakssmaken, maar ook fruit en andere exotische varianten. Dit hebt u natuurlijk niet als u gewoon rookt, dan kunt u alleen kiezen voor gewone tabak of eventueel een vanille of mint smaakje. Voor veel mensen zal het roken van smaakjes even wennen zijn, maar zij zullen de ruime keuze al snel als zeer prettig ervaren. Bovendien kunnen ze natuurlijk ook gewoon voor hun oude vertrouwde favoriete tabakssmaak kiezen, zodat er niet zoveel hoeft te veranderen als er overgestapt wordt naar de elektrische sigaret. Niet alleen op het gebied van smaken is er veel te kiezen bij de e-liquids, er bestaat ook een variatie in nicotineniveau. Er zijn varianten verkrijgbaar die nicotine bevatten, maar er zijn ook nicotinevrije varianten. En daar tussenin bevinden zich nog verschillende gradaties. Zoals gezegd lopen veel stoppogingen spaak op de nicotineverslaving. Het voordeel van de elektrische sigaret is dat u eerst vloeistoffen kunt gaan roken die net zoveel nicotine bevatten als dat u gewoon was om te roken. Zo hoeft u dus niet meteen uw verslaving aan te pakken. Bent u gewend aan elektrisch roken, dan kunt u langzaam het nicotineniveau af gaan bouwen, door steeds te kiezen voor vloeistoffen met minder hoge concentraties van deze stof te kiezen. Zo kunt u het afbouwen tot u uitkomt bij de nicotinevrije varianten. Met de elektrische sigaret hoeft u uw nicotineverslaving dus niet van de ene op de andere dag te stoppen, maar kunt u hier rustig van afkicken.

Vaste rookmomenten

Zoals gezegd weet iedereen dat stoppen met roken verstandig is, maar lukt dit toch vaak niet vanwege verschillende aspecten. We hebben al laten zien hoe de elektrische sigaret een uitkomst kan bieden bij een sterke nicotineverslaving en hoe het u in staat stelt om toch samen met anderen gezellig een sigaretje op te steken. Daarnaast maakt de elektrische sigaret het ook mogelijk om uw vaste rookmomenten te behouden, zonder dat uw gezondheid schade hiervan ondervindt. Veel rokers zijn gewend om bijvoorbeeld tijdens hun werk af en toe een sigaretje op te steken en zo even afstand te nemen van het werk. Door tijdens die momenten een elektrische sigaret te roken, kunt u toch even een rustmoment inbouwen, zonder dat u meteen naar de tabak grijpt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel momenten waarop u het gewoon mist om iets in de handen te hebben, zoals tijdens het wachten op de trein. En er zijn die momenten waarop roken zo’n ingesleten gewoonte is, zoals meteen na het eten, dat het erg lastig is om dit niet te doen op dat moment. Een elektrische sigaret biedt dan de ideale oplossing. Deze kunt u immers zonder schuldgevoel gewoon opsteken en zo kunt u vermijden dat u op deze momenten enorm gaat hunkeren naar een gewoon sigaretje. Voor veel mensen zijn deze momenten funest, hier stranden vaak hun stoppogingen. Door te kiezen voor de elektrische sigaret kunt u zonder al te grote ingrepen in uw leven toch stoppen met tabak roken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn