Ex weigert toestemming voor aanvraag paspoort: hoe was deze ervaring?

“Ik hoorde dat mijn ex weigert om toestemming voor aanvraag paspoort te verlenen voor mijn jongste dochter, dat was een schok”. Dit verhaal beschrijft hoe een jonge vrouw na jaren van ellende eindelijk op vakantie kon met haar dochter. Uiteindelijk is de oplossing geboden via vervangende-toestemming-zaken.nl Na een lange periode van hard werken en geld bij elkaar sprokkelen was het dan eindelijk zover: de jonge vrouw en dochter konden op vakantie. Maar helaas hield een ding hen tegen: haar ex weigert op dat moment toestemming voor aanvraagt paspoort. Als een ex weigert om toestemming voor aanvraag paspoort te verlenen, zakt de moed wellicht je wellicht in de schoenen. Dit is echter niet het einde: er bestaan mogelijkheden om  alsnog tot een oplossing te komen. In dit ervaringsverhaal is een kort interview met de uitkomst gepubliceerd om jou te helpen: zit jij in dezelfde situatie waarin jouw ex weigert toestemming voor aanvraag van een paspoort te verlenen? Wil jij ook op vakantie met je dochter of zoon en wordt dat door jouw ex bemoeilijkt? Ex weigert toestemming voor aanvraag paspoort? Daarvoor is uiteraard een oplossing. 

Ex weigert toestemming voor aanvraag paspoort, gelukkig geen verloren zaak

Het interview vond twee maanden plaats. “Ik hoorde dat mijn ex weigert om toestemming voor aanvraag paspoort te verlenen”. “Dit betrof mijn jongste dochter, we wilden zo graag samen op vakantie. Dit was voor ons een schok”. “U bent nu drie jaren gescheiden, is de periode na de scheiding rustig verlopen?” Mevrouw schudde heftig haar hoofd:  “Nee, allesbehalve. Vanaf de dag dat we gingen scheiden tot aan de dag dat mijn ex weigert de toestemming voor aanvraag van het paspoort te verlenen is de periode onrustig geweest. Ik heb geen enkele rust, hij gunt me dat niet.” We spraken hier nog verder over. “Kunnen we misschien stellen dat wanneer je ex weigert om toestemming voor aanvraag van paspoort te verlenen, dit mede is om jou dwars te zitten of het leven jou zuur te maken?” “Ja, dat denk ik wel. Ik weet alleen niet wat ik verkeerd heb gedaan. Na al onze ruzies was het beter om er een einde aan te maken, aan ons huwelijk bedoel ik. Hoe moeilijk dat ook was. Ik denk dat dat hem dwars zit”. In deze periode zijn we op zoek gegaan naar hulp. Omdat het erg moeilijk is om deze zaak alleen op te lossen besloten we de hulp in te schakelen van een professioneel stel advocaten die waren gespecialiseerd in dit probleem. Helaas bestonden er wel vooroordelen over advocaten:

  • Advocaten zijn geen mensen-mensen, ze willen zo snel mogelijk veel geld verdienen
  • Advocaten beschermen de verkeerde personen
  • Niet alle advocaten zijn betrouwbaar
  • Vervangende-toestemming-zaken

De sympathie van advocaten

Wat je dus vaak terughoort is dat advocaten zich niet kunnen inleven. Er wordt soms gezegd dat het ze vooral om het geld gaat. Hoe langer bezig met de klant, hoe minder tijd er voor nieuwe zaken is en dit betekent in de praktijk ook dat er minder geld wordt verdiend. Dit was gelukkig niet het geval bij deze zaak. Er waren twee advocaten die te hulp schoten en beide konden zich inleven in de situatie. Gelukkig zijn niet alle advocaten hetzelfde! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn