Flyers drukken: welke keuzes moet je maken?

zogedrukt - Flyers drukkenHonderden mensen laten dagelijks flyers drukken. Flyers voor speciale evenementen, flyers voor gala’s gala of flyers voor gratis drankjes in de kroeg, je kunt het zo gek niet bedenken. Mensen die geacht worden bij al deze evenementen aanwezig te zijn worden helemaal bedolven onder al dit papier. Op een gegeven moment lezen zij alles echt niet meer. Het is daarom belangrijk om je eigen flyer een beetje stijlvol vorm te geven. Zo weet je zeker dat deze eruit springt en dat je boodschap overkomt. Je laat per slot van rekening niet voor niets flyers drukken. Waar moet je aan denken bij het ontwerpen van een goede flyer?

  • Formaat
  • Papiersoort
  • Oplage
  • Service en prijs

Het formaat van een flyer is cruciaal. Wanneer je flyers laat drukken in een verkeerde maat, dan weet je zeker dat je feest slecht bezocht zal worden. Een uitnodiging moet in een zak passen, of uniek zijn zodat mensen deze willen bewaren. Een uitnodiging in A4-formaat verdwijnt in de meeste gevallen gelijk in de prullenbak. Bij het kiezen van het formaat is groter daarom zeker niet beter. Natuurlijk moet het stukje papier ook niet zoek raken. Niets is vervelender dan het huis moeten doorzoeken om een verloren flyer terug te vinden. Laat je dus niet verleiden de uitnodiging te klein te maken. Naast het formaat is ook de papiersoort essentieel. De papiersoort bepaalt de uitstraling van je evenement. Wil je dat het papier glinstert of juist elegant is? Dat zijn zaken waar je goed over na moet denken voordat je flyers laat drukken. Onbewust beïnvloedt een flyer mensen in hun kledingkeuze en in hun stemming. Welke papiersoort je kiest, is helemaal afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren.  Flyers drukken is niet eenvoudig, vraag eens aan bekenden of zij hier ervaring mee hebben. Zo hoef je dezelfde fout niet twee keer te maken!

Flyers drukken: oplage en goede service

Wanneer je eenmaal hebt bepaald hoe de flyers eruit gaan zien moet je bepalen hoeveel je er laat produceren. Flyers drukken kan in verschillende oplages, beginnend bij een paar en oplopend tot een paar duizend. Wanneer je te veel flyers laat drukken dan houd je aan het eind van de rit heel veel papier over. Dit kost je in de eerste plaats veel geld, maar is ook slecht voor het milieu. Het is daarom heel verstandig om goed te overleggen hoeveel mensen je op het evenement hoopt te zien en hoeveel flyers hiervoor nodig zijn. Wanneer je te weinig flyers laat drukken kan het voorkomen dat mogelijke geïnteresseerden niet op de hoogte zijn van het feestje. Hiermee loop je potentiële klanten mis. Bepaal van te voren dus goed wat je oplage gaat zijn. Laat alleen flyers drukken bij een producent die je vertrouwt. Het is bijvoorbeeld handig om te kijken naar een spoedservice. Mocht je een paar dagen voor het evenement nog een aantal flyers bij willen drukken, dan is dat slechts bij enkele leveranciers mogelijk.

Bezig met het ontwerp

Wanneer je al deze praktische zaken hebt uitgezocht kun je bezig met het ontwerp. Je bent veel rustiger aan het tekenen op het moment dat je precies weet hoeveel flyers er gaan komen en welk papier men gaat gebruiken. Bij Zogedrukt bestel je snel en eenvoudig de leukste flyers. Op hun website, https://www.zogedrukt.nl/flyers-drukken, lees je meer over de mogelijkheden. Ook biedt deze leverancier een spoedservice aan, waardoor je zeker bent dat je flyers op tijd aankomen. Wacht niet langer en bestel vandaag nog. Met goede flyers is jouw evenement een gegarandeerd succes!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn