Gasprijzen vergelijken

De vaste lasten die iedere maand weer betaald moeten worden kunnen een flinke hap nemen uit het maandelijkse budget. Of je nu ruim voldoende geld hebt om rond te komen, enorm rijk bent of juist elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen, de vaste lasten moeten worden betaald. Je kunt moeilijk besparen op vaste kosten zoals de huur, en ook is het niet altijd mogelijk om minder energie te verbruiken en op deze manier te besparen. Meestal vergt het verminderen van het energieverbruik een investering, bijvoorbeeld in een zuinigere verwarmingsketel of een betere wasmachine. Als je hier geen geld voor hebt, moet je de verwarming lager zetten als je besparen wilt en dit is niet altijd even prettig. Je kunt echter wel op je energiecontract besparen door eens goed op een rijtje te zetten of je eigenlijk wel het meest voordelige contract hebt. Gasprijzen vergelijken is bijvoorbeeld helemaal niet ingewikkeld en vergt alleen een kleine investering van tijd. Je moet namelijk duidelijk op een rijtje hebben wat je nu betaalt en hoe je contract precies werkt, maar als dit eenmaal duidelijk is kan gasprijzen vergelijken zeer effectief zijn en ervoor zorgen dat je een hoop geld bespaart. Je begint met het kijken in je contract. Een energiecontract is niet ingewikkeld opgebouwd, maar de betalingsconstructie werkt op een bijzondere manier. Aan het begin van het jaar wordt ingeschat hoeveel gas en elektriciteit je zult gaan gebruiken in het komende jaar. Op basis van deze schatting wordt een bedrag vastgesteld dat je maandelijks moet betalen. Aan het einde van het jaar krijg je vervolgens een afrekening, waar in staat hoeveel energie je daadwerkelijk verbruikt hebt. Dit wordt vergeleken met de hoeveelheid energie waar je voor betaald hebt en vervolgens krijg je een bedrag terug of moet je nog bijbetalen. Hier kun je eens naar kijken als je vaak moet bijbetalen aan het einde van het jaar: het verhogen van het maandelijkse voorschot kan vervelende verrassingen aan het einde van het jaar voorkomen.

Gasprijzen vergelijken en het voordeligste contract afsluiten

Als je weet wat je betaalt en vooral wat je op jaarbasis verbruikt, kun je aan de slag gaan en verschillende gasprijzen vergelijken. De energierekening is onderverdeeld in gas en elektriciteit, en het is eigenlijk altijd voordeliger om deze twee soorten energie af te nemen bij dezelfde aanbieder. Je kunt de gasprijzen vergelijken van verschillende aanbieders, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Je betaalt namelijk een prijs voor de hoeveelheid gas die je gebruikt, maar ook voor het gebruik van de leidingen en het netwerk van de leverancier. Dit wordt het vastrecht genoemd en de kosten die je hiervoor betaalt verschillen nogal tussen aanbieders. Als je gasprijzen vergelijken gaat, kom je hier al snel achter. Zo zul je zien dat je bij sommige aanbieders altijd hetzelfde bedrag betaalt, terwijl het bij andere leveranciers afhankelijk is van de hoeveelheid gas die je gebruikt hebt. De prijs van het gas zelf is dan ook niet de grootste kostenpost, zoals je zult zien als je gasprijzen vergelijken gaat. Daarom kun je wel alleen de gasprijzen vergelijken, maar als je een contract afsluit zonder naar deze gebruikskosten te kijken kun je bedrogen uitkomen. Naast deze verschillende soorten kosten zijn er ook nog verschillende soorten contracten. Als je gasprijzen vergelijken wilt, kun je kiezen uit verschillende soorten contracten waarbij de prijs varieert. Zo is er een contract voor onbepaalde tijd, dat iedere maand opzegbaar is. Dit kan van pas komen wanneer je ergens tijdelijk gaat wonen en geen idee hebt wanneer je weer weg gaat. Dit contract is echter duurder dan een contract met een minimale looptijd van bijvoorbeeld 1 of 2 jaar. Als je gasprijzen vergelijken gaat van verschillende aanbieders zul je hier snel achter komen. Daarnaast kun je kiezen voor een flexibel tarief, waarmee je kunt profiteren van de daling van de prijzen van energie, maar je ook meer betaalt als de kosten omhoog gaan. Ook is er een vast tarief, waarmee je dus niet van voordeel kunt profiteren maar wel zeker weet dat je niet ineens duurder uit bent.

Gemakkelijk online een vergelijking maken

Als je gasprijzen vergelijken wilt kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt gasprijzen vergelijken door op de websites van verschillende aanbieders te kijken en de keuze te maken op basis van de verschillende aanbiedingen. Je kunt bijvoorbeeld de gasprijzen vergelijken van verschillende bedrijven door je gegevens in te vullen en te kijken welk aanbod je krijgt. Er is echter een manier die veel gemakkelijker is, waarmee je in een keer een duidelijk overzicht krijgt van alle verschillende leveranciers. Je kunt gasprijzen vergelijken en ook elektriciteitscontracten hierin meenemen door te kijken op www.energievergelijking.nl. Op deze website kun je gasprijzen vergelijken op een snelle manier. Je vult je gegevens in en je krijgt direct een overzicht van de verschillende mogelijkheden. De website berekent voor jou het meest voordelige aanbod en je kunt het contract afsluiten waarvan jij denkt dat het het meest geschikt is voor jouw situatie. Zelf gasprijzen vergelijken van verschillende aanbieders hoeft dus niet meer: een keer je gegevens invullen en er wordt een duidelijk overzicht voor je gemaakt, op basis van jouw persoonlijke situatie. Op www.energievergelijking.nl kun je zelfs invullen wat voor soort gasmeter je hebt, waardoor het gemakkelijker wordt om de vergelijking te maken. Ga dus snel naar de website als je gasprijzen vergelijken wilt op een snelle en gemakkelijke manier.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn