Gordijnen op maat

De raambekleding van uw woning neemt een belangrijke rol in het interieur in. Vooral als u veel en grote ramen hebt, dan springt de stof die u hiervoor gekozen hebt natuurlijk erg in het oog. Bij het kiezen van deze producten spelen een aantal zaken mee. In de eerste plaats is het natuurlijk erg belangrijk dat de gordijnen op maat zijn. Is dat niet het geval, dan zullen ze immers of net niet helemaal tot onder aan het raam komen of ze steken er juist veel te ver onder uit. Ook kan het dan gebeuren dat ze een stuk op de grond hangen en dat ziet er natuurlijk niet mooi uit. Dat de gordijnen op maat zijn is dus een eerste vereiste. Maar naast dat de gordijnen op maat moeten zijn, zijn er natuurlijk meer dingen van belang. Zo is het natuurlijk heel erg belangrijk dat de kleur goed is. Want zelfs al zijn de gordijnen op maat, als de kleur niet past bij de rest van het interieur, dan zullen ze er toch niet mooi uitzien. Het is dus altijd van groot belang om goed na te denken wat er past bij uw smaak, bij de stijl van de woning en bij de rest van het interieur. Wilt u van uw gordijn een echte blikvanger maken of wilt u juist dat deze meer onopvallend aanwezig is? De mogelijkheden zijn enorm groot, dus het is echt verstandig om u eerst eens goed te verdiepen in de verschillende opties die er zijn. U zult immers niet zo snel weer nieuwe exemplaren aanschaffen, dus het is wel zo fijn als u meteen een goede keus maakt. Op die manier hebt u echt iets aan uw gordijnen op maat en kunt u er langer met plezier naar kijken.

Gordijnen op maat van goede kwaliteit

Naast dat gordijnen op maat moeten zijn en de juiste kleur moeten hebben, is het ook van belang dat de stof die hiervoor gebruikt wordt van een goede kwaliteit is. Is dit niet het geval, dan kunt u met verschillende problemen te maken krijgen. Het eerste punt bij een slechte kwaliteit stof is dat het niet mooi oogt. Ze kunnen dan nog zo goed voor u de gordijnen op maat gemaakt hebben en u kunt nog met zoveel aandacht de juiste kleur hebben gekozen, als de kwaliteit van het materiaal slecht is, dan zal het uiteindelijke resultaat toch ook altijd wat teleurstellend zijn. Het is immers altijd goed aan een stof af te zien of deze van goede grondstoffen gemaakt is of niet. Is dit niet het geval, dan houdt het altijd een wat goedkope en simpele uitstraling. De kwaliteit is niet alleen maar van belang vanwege de uitstraling die u er mee bereikt, maar ook vanwege de levensduur van het product. Het is natuurlijk erg zonde als u tijd gestoken hebt in het vinden van de juiste kleur en in de gordijnen op maat laten maken en deze vervolgens al snel weer aan vervanging toe zijn. Dat is natuurlijk erg zonde van uw tijd en van uw geld. U wilt uw gordijnen op maat immers gewoon heel wat jaren kunnen gebruiken en desnoods op kunnen bergen en later weer hergebruiken op het moment dat u graag andere kleuren in uw interieur wilt gebruiken. Zijn de gordijnen op maat en van een goede kwaliteit, dan kunt u ze rustig een tijdje in de kast of op zolder bewaren, om ze na een aantal jaren weer opnieuw op te hangen. Doordat ze er door de kwalitatief uitstekende stof nog steeds goed uitzien, zal het dan net zijn alsof u weer nieuwe hebt laten maken. Zo kunt u keer op keer weer genieten van uw prachtige en zorgvuldig uitgekozen gordijnen.

Rivington Interiors voor de mooiste stoffen

Als u gordijnen op maat wilt hebben, dan is natuurlijk altijd de vraag hoe u dit het beste kunt regelen. Bij Rivington Interiors bieden ze u hiervoor drie verschillende oplossingen, namelijk:

  • kant en klare exemplaren
  • verkoop van meters stof
  • door hun atelier uw gordijnen op maat laten maken

Hebt u thuis ramen in standaardmaten? Dan is het vaak niet nodig om speciaal gordijnen op maat te laten maken. De kant en klare exemplaren van Rivington Interiors zijn namelijk afgestemd op de meest voorkomende maten. Het grote voordeel van het kiezen voor deze optie, is dat u de producten heel snel in huis kunt hebben, al in twee dagen. Bovendien kunt u ze ook nog retour sturen, mocht de kleur u bij levering toch niet zo bevallen. Laat u speciaal bij hen gordijnen op maat maken, dan kunt u deze natuurlijk niet retour zenden. Dit is ook logisch, ze zijn immers speciaal passend voor uw woning gemaakt en zij zullen ze dan ook niet zomaar aan een andere klant kunnen verkopen. Daarom is retourzending hierbij niet mogelijk. De derde optie, losse stof kopen, is natuurlijk ideaal voor alle mensen die zelf handig zijn met de naaimachine. Zij kunnen bij Rivington Interiors dan stof van een uitstekende kwaliteit aanschaffen en hier zelf een prachtig gordijn van maken. Zij bieden dus echt voor iedereen voldoende keus. U kunt bij Rivington Interiors bovendien niet alleen maar terecht voor gordijnen op maat kopen of laten maken of voor het kopen van stof, zij bieden ook andere producten op het gebied van woningtextiel. Zo vindt u bij hen de mooiste foulards, de meest comfortabele bedspreien en prachtige kussens.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn