Haal het beste uit jezelf met onderwijs training

Een goede trainer of docent heeft meer te bieden dan alleen maar de juiste kennis binnen een bepaald vakgebied. Je kunt nog zo’n expert zijn binnen jouw expertise, als je deze kennis niet kunt overbrengen op anderen dan kun je hier dus eigenlijk niet zoveel mee. Het trainen van anderen gaat om zoveel meer dan het overbrengen van informatie. Het is belangrijk om anderen te inspireren en te motiveren en daarvoor hebben veel mensen echt de onderwijs training nodig. Tijdens deze training leer je precies hoe je het beste anderen kunt trainen.

  • Hoe zet je een stimulerende training neer?
  • Breng jouw stof op een didactisch verantwoorde manier
  • Verschillende werkvormen en communicatie
  • Omgaan met kritiek en lastige cursisten

Hoe jij voor de klas staat, hangt voor een groot gedeelte af van je persoonlijkheid. Maar iemand die nog zo open en communicatief sterk is, kan toch heel slecht zijn in het aanleren van bepaalde kennis aan cursisten. Als je trainingen geeft is het echter heel belangrijk dat je dit op de juiste manier kan doen en dus kan een onderwijs training een hele goede aanvulling voor jou zijn. Je leert natuurlijk hoe je een goede training neerzet. Denk hierbij aan een uitstekende opbouw die voor iedereen duidelijk is. Je houdt daarbij ook rekening met het niveau van de cursisten. Zo behandel je geen stof die eigenlijk te hoog gegrepen voor ze is. Maak het niet onnodig moeilijk. Cursisten leren vaak meer als je net wat minder behandeld dan als je meer aan bod laat komen.

Didactisch verantwoord met de onderwijs training

Als je een training gaat geven, dan heb je waarschijnlijk al een beetje in je hoofd wat je de cursisten allemaal wilt vertellen. Goede communicatie skills zijn hierbij onmisbaar. Je moet weten hoe je mensen moet aanspreken en hoe je bijvoorbeeld bepaalde problemen moet aanpakken. Daarom wordt er tijdens de onderwijs training ook aandacht besteed aan het omgaan met (kritische) vragen en lastige cursisten. Als je zelf wel eens een training hebt gevolgd, dan heb je vast ook met iemand in de klas gezeten die altijd maar vragen stelt en eigenlijk gewoon lastig doet. Dit is voor de medecursisten vervelend, maar ook voor jou als trainer kan dit voor de nodige uitdaging zorgen. Want hoe ga je hier op de beste manier mee om? Tijdens de onderwijs training komt dit dan ook aan bod, zodat je precies weet wat je te doen staat. De manier waarop je je stof brengt is daarnaast ook heel belangrijk. De didactische verantwoordelijke manier van trainen verschilt van training tot training. Dit is onder andere afhankelijk van het onderwerp, de niveau van de cursisten en in wat voor soort situatie de training plaatsvindt. Ook hier wordt de nodige aandacht aan besteed bij de onderwijs training.

Voor wie is de onderwijs training geschikt?

De onderwijs training is er natuurlijk niet alleen voor mensen die docent zijn of willen worden. Ook voor mensen die regelmatig trainingen of presentaties geven, kan de onderwijs training heel erg goed van pas komen. Een van de belangrijkste dingen die tijdens de onderwijs training besproken worden is hoe je op de best mogelijke manier kunt communiceren. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan en daarom is het belangrijk dat dit aan bod komt. Ook als je trainingen geeft binnen je bedrijf bijvoorbeeld is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Een goede training wordt gevormd door verschillende componenten en als je de onderwijs training hebt gevolgd dan weet je precies hoe je dit moet doen. Lees meer op Opleiding & Onderwijs Cursussen : Goedkoopste & Grootste Aanbod!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn