Het berekenen van jouw legitieme portie

Wil jij een advocaat inhuren om je te helpen bij het opeisen van jouw legitieme portie? Dan ben je hiervoor aan het juiste adres bij het kantoor Brenner Advocaten. Ze hebben hier verschillende advocaten met de juiste specialisaties werken die jou hierbij kunnen helpen.

  • Erfrecht
  • Familierecht

De advocaten die gespecialiseerd zijn in erfrecht kunnen jou natuurlijk het beste helpen met het opeisen van jouw legitieme portie. Maar voordat het zover is, zal er eerst een berekening gemaakt moeten worden van wat dit gedeelte nu precies inhoudt. Je zou zeggen dat dit vrij een op een is. Je hebt wettelijk gezien als kind of partner natuurlijk recht op een gedeelte van de erfenis, maar soms zijn er bepaalde elementen die meegenomen moeten worden in de berekening hiervan. Denk bijvoorbeeld aan schenkingen die gedaan zijn. Dit kan de hoogte van jouw legitieme portie flink verhogen, maar ook verlagen. Als jij al meerdere schenkingen gekregen hebt, dan kan het inderdaad zo zijn dat jouw legitieme portie een stuk lager is dan dat je misschien gehoopt had. Het is daarom verstandig om dit goed in de gaten te houden en hiermee met een advocaat die gespecialiseerd is in erfrecht naar te kijken. Bij het kantoor Brenner Advocaten werken er twee gespecialiseerde advocaten die jou kunnen helpen met jouw legitieme portie. Ook bij andere complicaties op het gebied van testamenten staan zij voor je klaar. Je kan ze vinden op Legitieme.nl.

Het opeisen van jouw legitieme portie

Als jij jouw legitieme portie wilt gaan opeisen, dan is het in eerste instantie belangrijk om hierover contact op te nemen met de advocaten. Zij kunnen dan samen met jou gaan kijken naar de situatie. Dit is erg belangrijk om een goed idee te krijgen van wat er gaande is en hoe dit allemaal zal gaan. Je kunt niet zomaar op stap en sprong jouw legitieme portie opeisen. Hiervoor zul je eerst moeten weten hoe groot deze is. Pas wanneer je dat weet kun je hier actie op ondernemen. Wil je hier graag meer over weten? Dan raden we je aan om hierover contact op te nemen met het advocatenkantoor. Ook is het mogelijk om je eerst eens in te lezen in het onderwerp op de website. Hier vind je een hoop informatie over hoe je bijvoorbeeld jouw legitieme portie kunt berekenen en wat daar allemaal bij komt kijken. Sommige mensen besluiten dan dat het niet de moeite waard is om hier achteraan te gaan. Andere mensen willen dan juist actie ondernemen en zij gaan dan dus aan de slag met een van de advocaten die hier werken.

Hoe je meer te weten komt

Wij raden eigenlijk iedereen aan die op dit gebied aan de slag willen gaan om eerst eens op de speciale website van Brenner Advocaten te kijken. Je vindt hier een hoop informatie waar je veel aan zult hebben. Je kunt hier bijvoorbeeld ook vinden wat nu precies het verschil is tussen jouw legitieme portie en het kindsdeel. Hier zit namelijk een verschil tussen. Je wilt natuurlijk eerst weten waar je nu precies recht op hebt. Daarnaast is het belangrijk om hierover in gesprek te gaan met de advocaat. Door de jarenlange ervaring die de advocaten van dit kantoor hebben kun je er altijd op rekenen dat je hier goed geholpen zult worden en het is dan ook niet gek dat er veel mensen zijn die graag naar dit kantoor toekomen om hun hulp in te schakelen. Is dit ook waar jij naar op zoek bent? Neem dan nog vandaag contact met ze op en leer meer!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn