Het voordeel van graszoden

U zit op de tuinstoel en kijkt de tuin in. Uw dochtertje speelt in de struiken, uw hond graaft een bot op uit het zand en het zwembad staat leeg op het verdorde gras. Volgende zomer wilt u wel mensen kunnen uitnodigen in de tuin en een lekkere barbecue kunnen geven voor vrienden. Het wordt tijd de tuin eens goed onder handen nemen. U kunt kiezen om opnieuw een eigen grasmat neer te leggen, maar daar kwam drie jaar terug ook weinig van terecht. Wat u deze keer kunt proberen is graszoden aan te schaffen. Graszoden zijn lappen gras, al voor u gekweekt en vervolgens geoogst, zodat ze direct bij u in de tuin geplaatst kunnen worden. Graszoden zijn er in diverse soorten, opgebouwd uit andere types gras en kunnen diverse functies hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld een siergazon, speelgazon of schaduwgazon aanleggen met deze graszoden. De rollen hebben veel verschillende voordelen:

  • niet langer last van het graven van de hond of andere huisdieren
  • het gras groeit mooi en egaal, niet langer kale stukken in uw tuin
  • de kinderen kunnen op het spelen gras zonder dat u bang hoeft te zijn dat de grasmat beschadigd
  • u heeft de perfecte plek om een feest te organiseren, met een partytent of barbecue

Niet alleen zijn graszoden goed opgewassen tegen veelvoudig gebruik, ze zijn ook erg eenvoudig in onderhoud. Onkruid kan niet door de zoden heenkomen, waardoor u hier geen last meer van zult hebben. Wanneer u de zoden goed maait, af en toe wat water geeft en zo nu en dan bemest kunt u er vele jaren plezier van hebben. Ook voor regen of vorst hoeft u niet bang te zijn. De graszoden zijn hier uitstekend tegen bestand en overleven zelfs de meest gure weersomstandigheden. Op graszodenkopen.nl vindt u een overzicht van alle verschillende soorten en opties. U kunt hier bovendien terecht voor vragen over onderhoud of kwaliteit.

Aanleg graszoden

Aanleg van graszoden is erg eenvoudig. Het gaat gemakkelijk en snel en is zonder probleem door een enkel persoon te doen. Het eerste wat moet gebeuren is dat de ondergrond goed wordt los gespit. Gaat u met een schep of schoffel even goed door de ondergrond en verwijder oneffenheden of grote brokken zand. Waar het op neerkomt, is dat u het oude gazon moet verwijderen en ervoor moet zorgen dat de gehele ondergrond weer mooi egaal is. Vervolgens strooit u een laagje mest, compost, op de tuinaarde. Gebruik hiervoor niet teveel mest, maar spit dit goed door de laag aarde die u al heeft losgemaakt. Zorg ervoor dat de mest zich vermengt met de bovenste tien centimeter van de aarde. Het is nu bijna tijd om de graszoden te gaan leggen, maar voordat u dit doet controleert u nogmaals de ondergrond. Verwijder alle harde objecten en zorg ervoor dat de gehele onderlaag vlak en schoon is. U wilt dit niet te snel doen, wanneer de ondergrond niet goed is losgemaakt ontstaan er bobbels in de grasmat. Het kan zelfs voorkomen dat de grasmat niet goed blijft liggen of loslaat, wat u natuurlijk wilt voorkomen. Druk de grond wanneer u klaar bent stevig aan en pak vervolgens de graszoden van de wegwerppallets. Deze zijn, als het goed is, al bij u in de tuin afgeleverd. Leg de graszoden stevig tegen elkaar en klop deze aan met de achterkant van een schep. Zorg ervoor dat na het leggen de graszoden gedurende een periode van 2 tot 3 weken vochtig of zelfs nat blijven. Dit zorgt ervoor dat het gras zich goed ontwikkeld en de rollen mooi blijven liggen. Probeer de eerste maand na het leggen nog niet teveel druk op de graszoden te zetten. Laat ze eerst goed tot rust komen. Dit betekent overigens niet dat u het gras helemaal niet op mag. Wanneer alles goed is gegaan hoeft u na een kleine maand helemaal geen voorzichtigheid meer te betrachten. U kunt u gezin zonder angst in de tuin loslaten.

Bestelopties en contact

U kunt op graszodenkopen.nl gebruik maken van een aantal mooie bestelopties wanneer u besluit tot aanschaf over te gaan. Uw gras kan bijvoorbeeld gewapend of ongewapend zijn. Wanneer gras gewapend is betekent dit dat het overeind wordt gehouden door netten, die in het gras verstopt zijn. Dit is helemaal niet erg, het gras raakt hier niet door beschadigd, maar het betekent wel dat de graszoden van minder goede kwaliteit hoeven te zijn. Hierdoor kan het gras vaker per jaar geoogst worden. Dit leidt tot een lagere prijs voor dit type gras. Schaduwgras gedijt uitstekend in zon arme gebieden en is daarom een tandje duurder. Let u ook op de opties voor mest die worden aangeboden. De aanlegmest is erg handig om het gras goed te laten gedijen in de eerste maand, terwijl de onderhoudsmest ervoor zorgt dat het gras mooi egaal en mooi van kleur blijft. U kunt ervoor kiezen de rollen te laten bezorgen of deze af te halen bij het bedrijf in Drouwen. De medewerkers van de website zijn door de week telefonisch te bereiken van 9:00 tot 17:00. Het telefoonnummer is 0599-820212. U kunt ook mailen naar info@graszodenkopen.nl. Doorgaans heeft u binnen twee uur reactie. Op de website is ook een routebeschrijving aanwezig, zodat u precies weet waar u moet zijn. U kunt alleen bij de kwekerij terecht als u al een bestelling heeft gedaan. Tot slot is er ook een online contactformulier in te vullen. Hier kunt u terecht met algemene vragen over het bedrijf of de levering.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn