Hielspoor en inlegzolen

Allesoverhielspoor - InlegzolenVoor mensen die last hebben van hielspoor, is het raadzaam om gebruik te maken van speciale inlegzolen. Hoe weet u nu of u hier last van hebt en hoe worden deze klachten veroorzaakt? Hebt u last van stekende pijn onder uw voet, dan is de kans groot dat u aan hielspoor lijdt. Het dragen van inlegzolen is dan een oplossing. Waarom is dat nu het geval? Hielspoor ontstaat door een verkeerde houding van de voet in combinatie met een te hoge spierspanning in de kuiten en de peesplaat. Tijdens het lopen wordt het voetgewelf te veel naar beneden gedrukt en de enkels kantelen naar binnen. Dit wordt ook wel overpronatie genoemd. Door de overpronatie komt er teveel druk op de peesplaat en hierdoor gaan er ontstekingen ontstaan. Hebt u tegelijkertijd ook nog last van te gespannen kuiten, dan kunt u last krijgen van felle pijnscheuten door hielspoor en is het aan te raden om inlegzolen te gaan gebruiken. De kans dat u hier last van krijgt is redelijk groot. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ongeveer de helft van de mensen last heeft van overpronatie, dus de kans dat uw voethouding verkeerd is, is sterk aanwezig. Als u dan ook nog veel loopt en uw voeten dus veel belast, dan kan er al snel hielspoor ontstaan. De klachten die hier bij horen zijn erg vervelend, maar gelukkig ook heel eenvoudig weer te verhelpen door het dragen van speciale inlegzolen en het doen van oefeningen. Dure operaties of behandelingen zoals shockwave therapie of cortisonen injecties zijn in de meeste gevallen niet nodig. Door met oefeningen de spanning in uw kuiten te verminderen, verdwijnt al een deel van het probleem. Door tegelijkertijd ook inlegzolen te dragen, zorgt u ervoor dat de druk op uw voet beter verdeeld wordt en dat u een betere voethouding krijgt.

Voorkom klachten met inlegzolen

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt voor heel veel zaken en dat geldt zeker ook voor hielspoor. Het dragen van inlegzolen is daarom niet alleen raadzaam op het moment dat u voetproblemen hebt, maar ook als u denkt dat u groot risico loopt om deze te krijgen. Wanneer loopt u nu verhoogd risico op het ontwikkelen van voetproblemen en is het dus verstandig om inlegzolen te gaan gebruiken? In de eerste plaats speelt de houding van uw voet daarbij dus een rol. Het is voor uzelf echter lastig om te bepalen of deze goed is of niet. Uw arts of therapeut kan u dit vertellen. Verder is het raadzaam om inlegzolen te gaan dragen als u veel op hakken loopt of als u veel sport. Met deze zaken belast u uw voeten immers extra veel. Bij sporten gaat het dan natuurlijk niet om fitness, maar om activiteiten als hardlopen, voetballen, hockeyen of tennissen. Hierbij bent u continu in de benen en komt er vaak veel kracht op uw voeten. Hebt u eenmaal hielspoor of andere voetproblemen, dan kunt u beter een tijd niet sporten of op hakken lopen. Maar door als uit voorzorg inlegzolen te gaan dragen, kunt u dus voorkomen dat dit probleem ontstaat. Een andere risicofactor is een beroep waarin veel gestaan of gelopen wordt. Staat u bijvoorbeeld de hele dag achter een balie of een kassa of moet u voor uw werk veel lopen, bijvoorbeeld omdat u verpleegster bent of in een winkel werkt? Ook dan loopt u een hoger risico op het ontwikkelen van hielspoor. Ook in deze situaties is het dus verstandig om uit voorzorg goede inlegzolen te gaan dragen, zodat u de ontwikkeling van voetklachten voorkomt.

Zolen van Foot Active

Het dragen van speciale inlegzolen is dus aan te raden als:

  • u al hielspoor of een andere voetklacht ontwikkeld hebt
  • u veel op hoge hakken loopt
  • u met regelmaat sport, waarbij veel gelopen of gerend wordt
  • u een beroep hebt waarvoor u dagelijks veel op uw benen staat

Soms denken mensen dat zij naar een speciale therapeut of podoloog moeten om speciale inlegzolen op maat te laten maken. Natuurlijk kan dit, maar in veel gevallen is dit absoluut niet noodzakelijk. Met de standaard zooltjes van Foot Active kunt u namelijk ook heel goed overpronatie voorkomen en de stand van uw voeten dusdanig corrigeren dat u een goede voethouding heeft. Hun zooltjes zijn namelijk ontwikkeld door uitstekende Australische podologen die lang studie hebben gemaakt van de biomechanische oorzaak van voetklachten. Op basis daarvan hebben zij inlegzolen ontworpen die deze biomechanische oorzaken wegnemen, door de druk beter over de voet te verdelen, de stand van de voeten te corrigeren en de spanning op de kuiten te verminderen. U kunt dus prima bij Foot Active terecht voor goede inlegzolen die uw klachten kunnen verhelpen of die problemen juist kunnen voorkomen. Bij hen vindt u bovendien verschillende varianten, aangepast aan verschillende situaties. Zo hebben zij speciale zooltjes voor sporters, maar ook voor vrije tijd, voor het dragen van hoge hakken en bijvoorbeeld voor kinderen. Het kan natuurlijk zo zijn dat u twijfelt welke variant het best bij u past of dat u twijfelt of u misschien meerdere varianten zou moeten kopen voor verschillende gelegenheden. Neem dan gerust contact met hen op, zij helpen u graag bij het vinden van het juiste model voor u. Foot Active is dus de juiste keus om naar toe te gaan als u op zoek bent naar inlegzolen om uw voetklachten op te lossen of om te voorkomen dat u voetproblemen ontwikkelt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn