Indiaas eten

Af en toe uit eten gaan is natuurlijk ontzettend leuk en iedereen heeft zo zijn of haar eigen favoriete restaurantjes. Toch is het ook leuk om eens iets heel anders te ontdekken, zoals Indiaas eten. In Nederland zijn we vooral gewend aan restaurants die een chinees menu verzorgen of die de Franse of Italiaanse keuken aanbieden. Hoewel dit natuurlijk ontzettend lekker is, is het ook wel eens leuk om voor iets anders te kiezen dan babi pangang, pizza of coq au vin. Door te kiezen voor Indiaas eten, kiest u echt eens een keer voor iets heel anders. Hoewel er natuurlijk door heel Europa wel verschil in de verschillende lokale keukens zit, wordt er toch voornamelijk van dezelfde soort kruiden en specerijen gebruik gemaakt. Bij Indiaas eten ligt dat natuurlijk heel anders. Hoewel India ook in AziĆ« ligt, worden er in de gerechten uit dit land heel andere smakencombinaties gebruikt dan in China. Smakencombinaties die bijna alleen in Indiaas eten voorkomen en die zeker niet in de Europese keuken gebruikt worden. Dit maakt de smaaksensatie dan ook volkomen anders dan u gewend bent en het is echt een heerlijk culinair uitstapje. De geuren en smaken uit de Indiase keuken zullen u zeker kunnen verleiden, ze hebben echt voor ieder wat wils te bieden. Als u binnenkort uit eten wilt gaan, dan is het dus zeker de moeite waard om eens te overwegen om voor Indiaas eten te kiezen. Uw eetpartners zullen zeker verrast zijn door deze keuze, want veel mensen kiezen toch altijd voor vertrouwde restaurants die voor hen bekende menu’s aanbieden. Het is echter zeker de moeite waard om uw horizon eens te verbreden en eens wat nieuwe smaakpaletten uit te proberen.

Veel keus in Indiaas eten

Als mensen denken aan Indiaas eten, dan zullen ze onwillekeurig meteen aan curry denken. Dit is immers eigenlijk het enige Indiase gerecht dat in ons land grote bekendheid geniet. Hoewel het natuurlijk ook in India veel gegeten wordt, is het belangrijk om op te merken dat de verscheidenheid aan gerechten echt een heel stuk groter is. Dit begint al binnen het gerecht curry zelf. Iedere streek in dit immense land kent natuurlijk zo zijn eigen favoriete kruiden en specerijen en dit is te merken in de curry’s die u in dit land kunt krijgen. Een curry uit het zuiden van het land, smaakt heel anders dan een uit het noorden. Veel mensen vergeten hoe groot India is en hoewel invloed dit heeft op de verschillende smaken binnen het algemene concept Indiaas eten. Terwijl dit echter heel logisch is, in Nederland hebben alle streken immers ook allemaal zo hun eigen specialiteiten, dat is daar niet anders. Doordat het land bovendien vele malen groter is, is de verscheidenheid in Indiaas eten ook een stuk groter. Naast de bekende curry, is ook de tandoori in Nederland sterk in opmars, vooral doordat hiervoor kant en klare pakjes te krijgen zijn. Deze lijken uiteraard in niets op de originele recepten en de pakjes zijn dus ook echt geen voorbeeld van hoe Indiaas eten kan smaken. Wilt u hier een goed beeld van krijgen, dan zult u toch echt eens naar een goed Indiaas restaurant moeten gaan. Daar zult u in de eerste plaats zien hoeveel keus u hebt aan verschillende gerechten en in de tweede plaats kunt u daar ervaren hoe rijk en smaakvol Indiaas eten kan zijn als het op de juiste manier klaargemaakt wordt. Het zal gegarandeerd een fantastische ervaring zijn en u zult zeker nog vaak terug willen komen om meer gerechten van de kaart te proberen.

Goed restaurant

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar Indiaas eten en zou u het graag eens zelf uit willen proberen, wilt u weten of het ook iets voor u is? Dan is India Poort in Hilversum een uitstekende keus. Zij bieden een zeer goed menu, waar echt voor iedereen wat lekkers uit te kiezen valt. U kunt dan denken aan:

  • vegetarische menu’s
  • tandoori
  • kipgerechten
  • lams gerechten
  • rundvleesgerechten
  • visgerechten

Binnen al deze categorieƫn zijn er uiteraard diverse mogelijkheden en ook daarnaast is er nog een ruime keus aan bijgerechten. Het mag dus duidelijk zijn dat er voor iedereen wel Indiaas eten te krijgen is dat aan zijn of haar wensen voldoet. Nu denkt u misschien, Indiaas eten is toch heel erg pittig? Dat is niks voor mij! Maar dit is echt relatief. Natuurlijk zijn er pittige gerechten, maar er zijn ook genoeg maaltijden te krijgen met een milde smaak. Doordat er in Indiase restaurants altijd duidelijk vermeld wordt hoe pittig iets is, kunt u zelf een goede keus maken. Naast het uitgebreide menu en de uitstekende kwaliteit van het voedsel, is India Poort ook een goede keus omdat het in de buurt van Hilversum ook eten bezorgd. Ook als u dus eens een keertje geen zin hebt om te koken, maar eigenlijk ook geen zin hebt om nog de deur uit te gaan, bent u bij hen dus aan het juiste adres. Zij brengen dan hun overheerlijke Indiaas eten gewoon bij u thuis. Dat is natuurlijk ook ontzettend genieten. Gaat u binnenkort op vakantie naar India en bent u nieuwsgierig naar de maaltijden die u daar kunt eten? Of bent u er al eens geweest en bent u nu verknocht aan de Indiase keuken? Hoe het ook zij, bij India Poort in Hilversum waant u zich door het voortreffelijke Indiaas eten helemaal in India.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn