Is jouw woning voorzien van dakisolatie?

Is jouw huis voorzien van een goede dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuur isolatie? Als dit niet het geval is, dan is het zeker de moeite waard om hier eens iets aan te laten doen. Het kan jou echt veel voordelen opleveren, zowel in wooncomfort als financieel. Laat jij isolering aanbrengen in jouw huis, dan kan het bovendien zo zijn dat je hier subsidie voor kunt krijgen. Je verdient de kosten van isoleren vaak al snel terug door een lager energieverbruik, maar met hulp van subsidie heb je de investering nog sneller terugverdiend. Isocoat Isolatie kan jou vertellen wat voor dakisolatie en andere isolatievormen voor jouw huis het meest geschikt zijn en kunnen jou informeren over subsidiemogelijkheden.

Voordelen van isoleren

We noemden hierboven dat er verschillende voordelen zitten aan goed isoleren, we zetten ze graag voor je op een rijtje:

  • hoger wooncomfort
  • gezondere leefruimte
  • lagere energierekening
  • minder last van geluiden van buiten

Kan dit nu allemaal bereikt worden door enkel dakisolatie? Het isoleren van je dak kan hier een grote rol in spelen, maar een echt goed effect bereik je natuurlijk als je ook vloeren en muren laat isoleren. Maar beginnen met het dak is zeker geen slecht idee. Vaak is dit namelijk een plek in je woning waar veel warmte weglekt. Warme lucht stijgt immers altijd omhoog, heb je geen goede dakisolatie, dan zal het zo weg kunnen lekken naar buiten. Je blijft dan eigenlijk stoken om de buitenlucht op te warmen en dat is natuurlijk zonde. Isoleer je dit goed, dan kun je ongeveer tien tot vijftien procent besparen aan energieverbruik. Met de stijgende gasprijzen is dit natuurlijk goed nieuws! Je lagere energierekening betekent ook dat jij de investering voor het isoleren al snel weer terugverdient. Daarnaast is dakisolatie belangrijk voor een gezondere leefruimte. Zonder isolatie heb je namelijk al snel een te vochtig huis, waarin schimmels alle kans krijgen en dat is natuurlijk alles behalve gezond. Daarnaast zorgt het reduceren van vocht en toch ervoor dat je wooncomfort hoger wordt. Bovendien helpt isolering tegen het binnendringen van geluiden van buiten.

Verschillende materialen voor dakisolatie

Als jouw dak nog niet goed geïsoleerd is, dan is het dus echt aan te raden om hier wat aan te doen. Je zult er prettiger van wonen en uiteindelijk ook veel geld door besparen. Maar hoe pak je de dakisolatie nu aan? Het beste kun je dit uitbesteden aan een echte specialist, zoals Isocoat Isolatie. Zij komen eerst bij jou op locatie kijken om te beoordelen wat in jouw geval de beste materialen voor dakisolatie zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van hardschuimplaten of gespoten purschuim, maar ook van icynene, easycell cellulose, aluminium isolatiefolie of steen- en glaswol. Door hun lange ervaring weten zij precies wat in welke situatie de beste oplossing is. Zo kunnen zij een zo optimaal mogelijk resultaat voor jou behalen waar je echt heel veel jaren veel plezier van zult hebben. Is jouw dakisolatie in orde, maar twijfel je over de spouwmuurisolatie, bodemisolatie of vloerisolatie? Ook daarmee kunnen zij jou goed helpen, zodat jouw hele woning zo goed mogelijk geïsoleerd is!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn