Kunstgras in uw tuin

Vario-kunstgras - KunstgrasVoor de aankleding van uw tuin zijn er verschillende opties, u kunt dan denken aan gras, betegeling of grind. Maar ook kunstgras is natuurlijk een optie. veel mensen zijn zich niet van deze mogelijkheid bewust, maar het is zeker de moeite waard om de mogelijkheden op dit gebied eens te bekijken. Veel mensen willen namelijk wel graag een groene tuin, maar zij zien op tegen het onderhoud van een gazon of zij hebben gewoon geen groene vingers. Bij kunstgras is dit echter geen vereiste. U hebt geen zeeën van tijd nodig voor een goed onderhoud hiervan, u hoeft immers nooit te maaien of te besproeien en dat scheelt natuurlijk ontzettend. Het enige dat u af en toe moet doen, is schoonmaken zodat er geen onkruid of mossen op kunnen gaan groeien. Dit is het enige dat nodig is om een mooi gazon van kunstgras te behouden. Als u geen gewoon grasveld wilt, dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor betegeling of voor grind, maar dit heeft als nadeel dat het er niet erg natuurlijk uit ziet. Veel mensen gedijen gewoon goed bij een groene tuin. Daarnaast hebben ze uiteraard ook als minpunten dat het materialen zijn die niet prettig aanvoelen aan uw voeten. U zult er niet zomaar even met uw blote voeten overheen kunnen lopen en dat is vooral zomers natuurlijk erg jammer. Bovendien is het voor kinderen ook niet echt een prettige ondergrond om op te spelen. Ze kunnen niet goed kruipen over grind en tegels en bij een val bezeren ze zich veel sneller. Kiest u echter voor kunstgras, dan kiest u voor een zacht materiaal dat prettig aanvoelt aan uw voeten en dat het grootste gedeelte van een val breekt. Dat maakt kunstgras een veel prettiger alternatief voor zowel uw kinderen als uw eigen blote voeten. En ook het oog wil natuurlijk gewoon wat.

Diverse varianten kunstgras

Waar veel mensen zich niet bewust van zijn, is dat er een groot aanbod bestaat op het gebied van kunstgras. Velen denken hierbij vooral aan toepassingen op sportvelden, zoals voor voetbal of hockey. Hoewel dit natuurlijk een uitstekende manier is om dit materiaal te gebruiken, u bent dan immers altijd verzekerd van een goede kwaliteit grasmat, zijn er nog veel meer toepassingen mogelijk met kunstgras. Belangrijk daarbij is ook dat er voor iedere toepassing een verschillende productvariant is. U kunt dan denken aan varianten voor:

  • tuinieren
  • spelen
  • sporten
  • landscaping

Binnen deze verschillende productcategorieën zijn er ook nog weer verschillen. Zo stellen verschillende sporten bijvoorbeeld verschillende eisen aan het kunstgras. Hockeyers hebben het gras bijvoorbeeld graag zo kort mogelijk, terwijl er bij voetbal wel iets meer hoogte in mag zitten. De verschillende varianten variëren dus in de hoogte van de grasspriet. Voor uw tuin of balkon wilt u immers bijvoorbeeld ook graag wat langer gras hebben. Maar er is nog een punt waarop de verschillende soorten van elkaar verschillen en dat is de mate van intensiteit die ze aankunnen. Het spreekt voor zich dat kunstgras door sporters veel intensiever gebruikt wordt dan wanneer het bijvoorbeeld gebruikt wordt voor de aanleg van een groen dak. De sportvariant vraagt dan ook om een veel hogere kwaliteit, zodat er niet meteen door slijtage al weer aan vervanging gedacht moet worden. Hebt u kleine kinderen die ravotten over het grasveld en er bijvoorbeeld met speelgoedfietsen over gaan rijden, dan hebt u ook een ander soort product nodig dan wanneer u geen kinderen meer over de vloer krijgt en u zelf slechts af en toe het gazon zult betreden. Bij de aanschaf van kunstgras is het dus ook altijd zaak om u af te vragen op wat voor manier het vooral gebruikt gaat worden, zodat u zeker weet dat u voor de juiste variant kiest.

Hoge kwaliteit bij Vario

Wilt u een gazon van kunstgras aan laten leggen of wilt u dit product op een andere manier toepassen, dan is het natuurlijk niet alleen de vraag welk type u het best kunt kiezen, maar ook bij welk bedrijf u het best uw aankoop kunt gaan doen. Zeker aan te raden is het om te kiezen voor Vario. Bij dit bedrijf hebben ze namelijk al jaren ervaring met het gebruik van kunstgras en zij weten dan ook als geen ander waar een goed product op dit gebied aan moet voldoen. U kunt er op vertrouwen dat zij alleen maar de beste kwaliteit leveren. Ook hun service is van een hoge standaard, door hun ervaring zijn zij namelijk zeer goed in staat om u van advies te voorzien over dit product en zij kunnen al uw vragen hiervoor voor u beantwoorden. Bent u benieuwd naar wat de aanleg van kunstgras bij u zou kosten? Dan kunt u vrijblijvend een offerte bij hen opvragen. Hierin vindt u uiteraard een raming van de kosten, maar ook vindt u er uitleg over hun planning en hun werkwijze. Bovendien bieden zij de mogelijkheid om gedetailleerde tekeningen van het verwachte resultaat er bij te leveren. Fijn is ook dat zij het hele proces van de aanleg van kunstgras voor u kunnen verzorgen, van begin tot het eind kunt u op hen vertrouwen. Zo weet u zeker dat het zo goed mogelijk gelegd wordt en dat u er lang plezier van zult hebben. Zou u graag eerst de verschillende soorten kunstgras met uw eigen ogen willen zien voordat u een definitieve keus maakt? Bezoek dan hun showtuin.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn