Laminaat vloeren zijn erg populair!

Heb je een nieuw huis gekocht en wil je laminaat gebruiken als vloer? Of ben je je hele huis aan het moderniseren en wil je daarom laminaat als vloer? Al jarenlang is laminaat 1 van de meest populaire materialen die als een vloer in een woning wordt gebruikt. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten laminaat. Bekijk deze pagina maar eens. lab21. Op deze pagina vind je namelijk vast en zeker de laminaat die je zoekt. 


Wat is laminaat precies?

Laminaat is een kunststof vloeren product dat uit meerdere lagen bestaat. Door een laminatieproces worden al die laagjes aan elkaar vast gesmolten. Het laminaat heeft een decoratiepapier dat allerlei nerven enzovoorts kan hebben zoals echt hout dat ook heeft. Door dit papier lijkt het laminaat net op echt hout, maar dat is het dus niet.

Waarom kiezen mensen voor laminaat?

Er zijn een aantal voordelen aan laminaat. Dat is ook de reden waarom het zo’n populair materiaal is om te gebruiken als binnenvloer.

De voordelen van laminaat zijn:

  • Laminaat is makkelijk te plaatsen;
  • Het lijkt op echt hout maar is veel onderhoudsvriendelijker;
  • Laminaat is zelfs nagenoeg onderhoudsvrij; 
  • Er zijn allerlei soorten en kleuren laminaat te vinden; 
  • Laminaat is beduiden goedkoper dan andere soorten vloeren; 
  • Laminaat is duurzaam en erg hygiĆ«nisch.

Hoe kun je laminaat plaatsen?

Zoals ik hierboven al benoemde, is het heel makkelijk om laminaat te plaatsen. Als je nog nooit eerder een vloer hebt geplaatst en je wilt het wel leren, dan raad ik je aan om als eerste een laminaat vloer te leggen. Zo makkelijk is het! Als je laminaat koopt en de verpakking ervan afhaalt, zie je dat het laminaat bestaat uit mes en groef planken. Deze kun je heel simpel leggen door ze op de grond aan elkaar te klikken. Vroeger was er nog lijm nodig bij het leggen van laminaat, tegenwoordig niet meer. Dat scheelt natuurlijk ontzettend veel gedoe. Heb je de vloer gelegd? Dan kun je op het laatst de plinten aanbrengen. Je kunt kiezen voor hoge en lage plinten. Lage plinten zijn vooral handig om onder bijvoorbeeld deurposten te plaatsen. 

Hoe houd je laminaat schoon?

Het is heel makkelijk om laminaat schoon te houden. Dat maakt laminaat ook zo onderhoudsvriendelijk. Het belangrijkste is om laminaat niet heel regelmatig te dweilen. Hoe minder het laminaat met water in aanraking komt, hoe betere. Je kunt laminaat wel regelmatig stofzuigen en/of er met een swiffer overheen gaan. Zo houd je de vloer goed schoon. Dat is belangrijk want vuil zoals stof en zand kunnen krassen op de vloer veroorzaken. Dat is natuurlijk zonde! 

Hoe houd je laminaat mooi?

Naast dat het belangrijk is om laminaat schoon te houden, is het ook belangrijk om te weten hoe je laminaat mooi houdt. Als je laminaat zo lang mogelijk mooi houdt, kun je er uiteraard ook langer van genieten. Je houdt laminaat mooi door onder meubels waarmee je veel schuift, zoals stoelen, viltjes te plaatsen. Dan kunnen er tijdens het schuiven geen krasjes op de vloer komen. En hoe minder laminaat met water in aanraking komt, hoe langer de vloer mooi zal blijven!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn