Lapland reizen

Ben jij op zoek naar een unieke en bijzondere bestemming voor jouw vakantie? Dan is naar Lapland reizen een uitstekend idee! Dit is een zeer bijzondere regio in Europa, waar je om verschillende redenen kunt genieten van een welverdiende break in jouw drukke leven. Bij veel mensen in Nederland is het noordelijk deel van ons continent nog erg onbekend en dat is jammer, het heeft zo veel te bieden. In ieder seizoen is naar Lapland reizen de moeite waard. Zomers kun je er bijvoorbeeld ervaren hoe bijzonder het is als het de hele dag niet donker wordt en de zon bijna niet onder gaat. In de winter staat het gebied garant voor veel wintersportplezier, met mogelijkheden die je elders niet hebt, zoals het maken van een sledehondentocht. Sneeuw ligt er gegarandeerd en snowboarden, skiën en langlaufen is er allemaal heel goed mogelijk. Extra bijzonder is het dat het er ‘s winters eigenlijk nauwelijks licht wordt, de zon is iedere dag maar kort te zien. Dit geeft een heel bijzonder effect aan je reis. Naar Lapland reizen is dus altijd een goed idee, wanneer je ook maar tijd hebt voor het maken van een vakantiereis.

Naar Lapland reizen voor noorderlicht

Er zijn dus vele redenen om noordwaarts te gaan voor jouw vakantie, maar de meest genoemde reden om naar Lapland reizen te maken, is het zien van het noorderlicht. Dit is een zeer bijzonder natuurverschijnsel dat veroorzaakt wordt door zonnestormen en wat zich uit als gekleurde lichtgolven die zich door de lucht bewegen. De aurora borealis met eigen ogen zien is een onvergetelijke ervaring, onvergelijkbaar met het bekijken van filmpjes of afbeeldingen hiervan. Bij veel mensen staat het op het verlanglijstje om dit in ieder geval eens in het leven zelf te zien en naar Lapland reizen is dan de manier om dit te doen. Hoe hoger je naar het noorden gaat, hoe groter de kans is en verblijf je in de juiste periode van het jaar voor een periode van tenminste een week boven de poolcirkel, dan kan het eigenlijk haast niet missen dat je dit mee mag maken. Natuurlijk blijft het een natuurverschijnsel dat niet exact te voorspellen is, maar je kunt de kans op het zien ervan wel zo groot mogelijk maken. Dat doe je in de eerste plaats door naar het noorden van Lapland te reizen, want hoe noordelijker hoe meer kans. In de tweede plaats vergroot je de kans door de juiste reisperiode te kiezen, globaal van eind september tot half april.

Beste reizen bij Xplore the North

Wil jij de kans op het zien van het noorderlicht zo groot mogelijk maken, dan kun je het best naar Lapland reizen met een reis van Xplore the North. Dit reisbureau is helemaal gericht op het maken van vakantiereizen naar dit gebied en zij weten als geen ander hoe je de kans op het zien van de aurora borealis zo groot mogelijk kunt maken. Wil jij naar Lapland reizen, dan kunnen zij jou:

  • aanraden welke periode je het best kunt vertrekken
  • vertellen met welke reisduur jouw kans zo groot mogelijk is om het licht minstens één avond te kunnen zien
  • de mooiste locaties bieden om te verblijven, waar je profiteert van een grote kans op het zien van het noorderlicht en tegelijkertijd een prachtige tijd kunt beleven
  • de mooiste excursies bieden

Wil jij dus graag naar Lapland reizen omdat je altijd al eens de aurora borealis met eigen ogen hebt willen ervaren, dan is het boeken van een reis bij Xplore the North dus een absolute aanrader!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn