Leer alles over techniek met Fischertechnik

Ben je een groot fan van Fischertechnik dan kun je je hart ophalen in onze webshop. Je vindt hier de meest fantastische bouwdozen voor jong en oud. Afhankelijk van leeftijd en ervaring kun je kiezen uit verschillende niveaus, zoals:

  • Junior
  • Basic
  • Advanced
  • Profi

Leef je bijvoorbeeld uit met de Fischertechnik Da Vinci machines. Je wordt helemaal terug gebracht in de tijd van Leonardo da Vinci, de tijd waarin de drukpers het levenslicht zag of bijvoorbeeld de strijdkar werd geïntroduceerd. Erg leuk voor wie niet alleen creatief bezig wil zijn maar ook een stuk geschiedenis mee wil krijgen. Je bouwt je eigen drukpers met de materialen van Fischertechnik, die je vervolgens met gepaste trots kunt laten zien aan vrienden en familie. Fischertechnik is niet zomaar technisch speelgoed, het is namelijk veel en veel meer dan dat. Voor wie nog niet bekend is met Fischertechnik, leggen we het u graag even uit. Onze Fischertechnik producten bestaan al geruime tijd, jaren zelfs. De uitvinding gaat terug naar de vorige eeuw, het jaar 1965.

Bouw je eigen creaties met Fischertechnik

Het is niets voor niets dat we al zo’n lange tijd bestaan want onze producten zijn echt uniek. Artur Fischer heeft aan de geboorte gestaan van deze speciale bouwconstructies, waarmee echt functionerende modellen kunnen worden gemaakt. Hoewel er tal van constructies te bedenken zijn in diverse formaten, hebben ze allemaal hetzelfde gemeen; ze hebben allemaal een uniek schuif/knelconstructie, waarbij de nokjes in een ronde, half open sleuf worden geschoven. Dit is precies wat Fischertechnik zo kenmerkend maakt, want dankzij deze bijzondere constructie is het erg sterk en aan te passen op welke maat dan ook om een goede verbinding mee te kunnen maken. Alles draait om het leggen van verbindingen, zodat je een sterk bouwwerk kunt maken dat bestand is tegen een stootje. Bij de constructies van Fischertechnik is de gedetailleerdheid van de bouwwerken een kenmerk te noemen waar we lovend over zijn. Je vraagt je misschien af van welk materiaal de producten van Fischertechnik worden vervaardigd, dit is van kunststof en dan met name nylon. De assen vormen hierop een uitzondering, want deze kunnen ook in staal uitgevoerd zijn. De grootte van het model en de bijbehorende complexiteit maakt dat er voor aluminium staven gekozen wordt bij dit type modellen. De kleinere modellen zijn over het algemeen dus van staal of nylon en de grotere (deels) van aluminium. Natuurlijk kunnen de motoren niet ontbreken in de bouwwerken van Fischertechnik. De motoren zijn verkrijgbaar in 9 en 24 Volt maar dat is niet het enige waar je uit kunt kiezen. Er zijn veel verschillende motoren mogelijk, afhankelijk van de gewenste te bouwen constructie. Ben je in het bezit van een Fischertechnik bouwdoos dan kun je naar hartenlust bouwen met de aanwezige materialen. De gebruiksaanwijzing helpt je om het bouwwerk met precisie in elkaar te kunnen zetten, toch kan het zijn dat je er zelf misschien niet helemaal uit kunt komen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de bouwdoos kan het zijn dat je ergens tegenaan gaat lopen. Omdat je inmiddels al een ver gevorderde bouwer bent, kan ook niemand uit je vriendenkring of familie jou helpen. Toch wil je erg graag het probleem verhelpen en verder kunnen gaan. In dit geval kan de Fischertechnikclub jou altijd helpen. Hier kun je gelijkgestemden vinden die, net als jij, helemaal idolaat zijn van de producten van Fischertechnik. Je kunt er niet alleen vraagstukken voorleggen aan mede-bouwers, ook kun je er urenlang praten over alles wat met Fischertechnik heeft te maken. Er zijn namelijk nog veel meer mensen zoals jij, overal ter wereld. Fischertechnik wordt dus wereldwijd gebruikt en heeft dus ook wereldwijde fans. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want de producten zijn nu eenmaal bijzonder technisch. Jong en oud kan zich dagenlang vermaken met de constructies. Je kunt eindeloos variëren en zelf je eigen bouwwerken bedenken. Je creativiteit wordt erg geprikkeld.

Contact opnemen

Ben jij gefascineerd door techniek, dan kun je echt je hart ophalen met de producten van Fischertechnik. Je kunt eindeloos combineren en verbindingen leggen, je raakt nooit uitgeleerd. Alles kan namelijk beter, sneller en effectiever. Uiteraard hoef je je niet aan de gebruiksaanwijzing te houden, het is ook mogelijk om jouw eigen unieke constructie te maken. Heb je een eigen bouwwerk bedacht waar je enorm trots op bent, vergeet deze dan niet te delen op de website van de club. Zo kun je anderen laten delen in jouw vaardigheden en inzicht. Natuurlijk is het niet alleen mogelijk om online te kletsen met ‘soortgenoten’. De fandagen zijn bijvoorbeeld enorm geschikt om lekker een hele dag op te kunnen trekken met iedereen die geïnteresseerd is in hetzelfde, namelijk de techniek achter de constructies van Fischertechnik. Jong en oud verzamelt zich op deze dagen. Natuurlijk ben je niet verplicht om deel te nemen aan deze speciaal georganiseerde dagen, je kunt er immers ook voor kiezen om lekker door te blijven bouwen in je eentje. Het is maar net waar je behoeftes liggen op dat gebied. Ben jij ook gek op techniek en wil je hier alles over weten? Neem dan eens een kijkje op de website en verras jezelf met een mooie bouwdoos. Het bestelproces is gemakkelijk en je kunt je aankoop al snel in huis verwachten. Heb je vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn