Meisjes schooltas uitzoeken

Mijn dochter van 10 had laatst een nieuwe rugtas nodig. De oude schooltas was in de tweede week van de kerstvakantie stukgegaan en dus moest er een nieuw, soortgelijk exemplaar komen. Mijn dochter begint steeds meer aan mijn autoriteit te twijfelen. Het was daarom niet langer een kwestie van “mama zoekt wel iets uit”. Nee, ze wilde me graag helpen met uitzoeken, zodat ze kon controleren of ik wel de juiste keuze maakte. Een meisjes schooltas is in de loop der jaren enorm veranderd. Waar ik vroeger gewoon een rugtasje had met een schrift en een lunchtrommel, hebben de tassen van vandaag de dag allerlei extra functionaliteit. Je kunt er bijvoorbeeld een tablet in vervoeren, of je telefoon in bewaren. Samen met mijn dochter ben ik dus een nieuwe meisjes schooltas gaan uitzoeken. Waar liepen we samen tegenaan?

  • Mijn dochter heeft een andere smaak
  • Praktisch nadenken ontbreekt
  • Er was een zekere tijdsdruk stond voor de deur

Ik had al snel door dat mijn dochter de rode tas die ze eerst had wel zat was. Ze wilde een meisjes schooltas met felle, dominante kleuren. Roze, geel, zwart en blauw kwamen vaak terug bij de tassen die ze aanwees. Nu vind ik dat ze in principe zelf mag bepalen waar ze mee loopt, maar de tas moet wel enigszins bruikbaar zijn. Ze moet hem ook mee kunnen nemen als ze een weekendje naar oma gaat, zonder dat ik daar opmerkingen over krijgen. De smaak van mijn dochter week dus wat af van wat ik zelf de moeite waard vond. Uiteindelijk had zij wel het laatste woord, mits de tas niet te duur werd natuurlijk. Ik had op het internet een goede aanbieder van meisjestassen gevonden, Kidsbagsandmore.com. Op hun site, Kidsbagsandmore.com, vind je een reusachtig aanbod, eigenlijk te veel om te onthouden. We hebben samen het aanbod doorlopen en uiteindelijk een paar favorieten geselecteerd. Daar moest ze zelf een keuze uit maken.

Meisjes schooltas met ruimte

Uit die selectie koos mijn dochter de enige meisjes schooltas waar ik faliekant tegen was. Die tas had weinig opslagruimte en was niet bestand tegen een regenbui. Ze koos eigenlijk een gymtas, maar dan voor in de les. Ze had dat jaar al regelmatig huiswerk mee naar huis gekregen, en dat mocht absoluut niet nat worden. Boeken die ze meenam mochten ook niet beschadigen, anders mocht je dat als ouders vergoeden. Ik heb die situatie aan haar uitgelegd, maar ze vond die meisjes schooltas gewoon mooi. Uiteindelijk heb ik toen mijn veto uitgesproken; daar ben je per slot van rekening moeder voor! We hadden toen nog een paar tassen over, maar we hadden ook niet zoveel tijd meer. Ze had de tas binnen een paar dagen al nodig. Ik heb haar toen achter de laptop gezet tot ze een keuze had gemaakt. Dat duurde eigenlijk niet eens zo heel lang. Uiteindelijk waren we allebei blij met haar keuze. Zij had een leuke, stijlvolle tas voor de laatste paar jaar van de basisschool. Ik had een goedkope meisjes schooltas, die ook bij oma in de smaak zou vallen!

Paarden schooltassen

Mijn dochter is geen paardenfan, maar heel veel van haar vriendinnetjes zijn dat wel. Op bovenstaande site vind je talloze originele paardentassen, voor iedereen die daar oren naar heeft. Naast paarden vind je ook een heleboel andere dieren op de tassen terug. Denk bijvoorbeeld aan schapen, vlinders en honden. Ook leuke stripfiguren zijn volop aanwezig, zoals de minions en snoopy. Ben jij op zoek naar een leuke meisjes schooltas? Ga dan snel naar bovenstaande site en bekijk het volledige aanbod van Kids Bags and More. Er is zoveel keuze dat er ongetwijfeld iets voor je tussenzit!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn