Met een Ondernemersfonds help je elkaar

Ondernemen is natuurlijk geweldig, de vrijheid ,maar ook die zelfstandigheid. Maar hoe fijn is het als je met meerdere ondernemers en de overheid samenwerkt om elkaar weer verder te helpen. Dit is de essentie voor het oprichten van een Ondernemingsfonds. Met een Ondernemersfonds zijn ondernemers in staat om een financiële vangnet te vormen voor hun gemeenschappelijke belangen. Een Ondernemersfonds is een instrument om organisaties in het bedrijfsleven en de overheid met elkaar te verbinden.  Door samen te werken en elkaar zo goed mogelijk te helpen zorgen de ondernemers in dit fonds voor een positieve financiële toekomst voor elkaar en voor de omgeving waar zij werkzaam zijn.

Ondernemersfonds voor ondernemers

Je ziet veel ondernemers uit een zelfde gebied zich aansluiten bij een Ondernemersfonds. Dit is op zich niet gek want als je in eenzelfde gebied werkt dan heb je veel met elkaar te maken. Hoe fijn is het dat je dan ook samen iets op kan zetten en met elkaar kan samenwerken. Ondernemen is veel leuker als je met elkaar kan meedenken, en elkaar weer kan helpen met het vergroten van je omzet. Sociaal ondernemen betekent dan ook dat je weet waar de ander goed in is. Is er iemand in je netwerk op zoek naar deze kwaliteiten, dan beveel je deze persoon aan. En zo gaat het natuurlijk ook andersom, dit is een hele prettige manier van ondernemen. Onderdeel zijn van een Ondernemersfonds blijkt dan ook niet anders dan een onderdeel van sociaal ondernemen. Je hebt met andere ondernemers en de overheid een gezamenlijk belang. Door je handen uit de mouwen te steken en je tijd, energie en geld ergens in te steken werk je samen aan een betere toekomst voor jezelf en voor je omgeving.  Dit kan betekenen dat er door meerdere bedrijven en ondernemers wordt geïnvesteerd om een betere en veiligere werkomgeving te ontwikkelen. Als alle ondernemers en bedrijven in eenzelfde gebied hier graag iets aan willen veranderen is het logisch dat iedereen een steentje bijdraagt. Dit zorgt dus voor een gezamenlijke investering.

De voordelen van een Ondernemersfonds

Het grote voordeel van een Ondernemersfonds is dat ondernemers die hier deel van uitmaken dit doen om met elkaar mee te denken. Deze ondernemers helpen elkaar om verder te groeien. Dit kan zich dan in gezamenlijke belangen uitdrukken. Zoals het verbeteren van de werkomgeving door te investeren of door bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Als er gezamenlijke belangen zijn denken ondernemers graag met elkaar mee. Het grote voordeel is natuurlijk dat er meer tijd, geld en energie is door samen te werken. Door onderdeel te zijn van dit fonds hoeft er niet meer met de pet te worden rondgegaan. Er is altijd een budget voor activiteiten die goed zijn voor het werkgebied en die goed zijn voor het bedrijfsleven. Doordat alle ondernemers deel maken van dit fonds is de verdeling hierbij eerlijk zodat iedereen evenveel betaald.  Waarom wil je onderdeel zijn van een Ondernemersfonds:  

  • Ondernemen doe je samen, werk met elkaar aan dezelfde doelen
  • Deel de kosten voor een nieuwe investering omdat je hier samen voor betaald
  • Denk met elkaar mee over een mogelijke oplossing voor een probleem
  • Gelijke verdeling van investeringen
  • Economische groei in het werk gebied
  • Help elkaar om te groeien, sociaal ondernemen is samen ondernemen  
  • Gebruik een vangnet van ervaren ondernemers uit je omgeving om door te groeien.

Kordaat in ruimte heeft ruime ervaring met het opzetten van meerdere Ondernemersfondsen en heeft al verschillende projecten opzet in het verleden. Meer weten? Kijk dan op kordaatinruimte.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn