Mijn nieuwe boekhoudprogramma

Als eigenaar van een praktijk voor fysiotherapie heb ik altijd zelf de boekhouding gedaan. Ik deed dit nog aan de hand van overzichten en schema’s die ik ooit zelf eens heb opgezet in Excel. Voor mij werkte dit altijd prima, maar ik merkte dat ik het op een gegeven moment een taakje begon te vonden. Ik moest alles handmatig doen en op zich ging het wel goed, maar steeds wanneer de aangifte voor de btw weer gedaan moest worden, of de jaarlijkse inkomstenbelasting moest worden opgegeven, merkte ik dat ik toch liever een goed boekhoudprogramma zou willen hebben. Ook mijn accountant heeft al eens gevraagd of ik niet liever een boekhoudprogramma zou gebruiken. Ik was het daar wel mee eens, maar ik gunde het mezelf nooit om tijd te steken in het vinden van het juiste programma. Laat staan dat je dan ook nog eens tijd moet gaan investeren in het ontdekken van de werking van zo’n programma. Ik zag dat lange tijd niet zitten, maar nu ik een nieuw boekhoudprogramma heb, zie ik toch wel de voordelen in en zou ik willen dat ik eerder was overgestapt.

Een veel beter overzicht dankzij mijn boekhoudprogramma

Het boekhoudprogramma dat ik gebruik heet Offective. Ik heb de link naar www.offective.nl van mijn accountant doorgestuurd gekregen. Hij heeft dit leren kennen doordat één van zijn cliënten het programma is gaan gebruiken en alle gegevens met hem koppelt via Offective. Het voordeel daarbij is dat er altijd en overal overzicht is. Dit boekhoudprogramma is:

  • Compleet
  • Overzichtelijk
  • Toegankelijk
  • Te beheren in de cloud

Alles wat er maar aan administratie bij mijn praktijk komt kijken, komt nu terug in Offective. Het is een boekhoudprogramma dat een heel overzichtelijk dashboard heeft, waarin ik zowel cijfermatig als met grafieken kan zien wat de stand van zaken is. De facturen worden er allemaal in verwerkt, zowel de verzonden facturen als de ontvangen facturen en de btw wordt automatisch met elkaar verrekend. Zo hoeft er elk kwartaal maar een kleine handeling gedaan te worden om uiteindelijk de aangifte van de btw snel en eenvoudig te regelen. Ditzelfde geldt overigens voor mijn inkomstenbelasting. Ik ben aan het begin van vorig jaar overgestapt naar het betalen van een maandelijks voorschot. Ik had er moeite mee om elk jaar weer geconfronteerd te worden met een groot bedrag dat ik in één keer moest betalen. Ook dit voorschot wordt in Offective opgenomen en omdat ik ook in dit boekhoudprogramma alle bankmutaties kan bijhouden, is ook altijd duidelijk of het saldo toereikend is. Alle inkomsten en uitgaven worden met elkaar verrekend, de facturen worden verwerkt en gematched met de bankmutaties. Het boekhoudprogramma maakt er meteen een heel mooi overzicht van en ik hoef me helemaal nergens meer druk over te maken. Sterker nog, het bespaart me enorm veel tijd en dat is juist iets wat ik al veel eerder had willen realiseren.

Voor de kosten hoef je het niet te laten

Een ander groot voordeel van mijn boekhoudprogramma is de prijs. De kosten voor het onderhouden van mijn boekhouding in dit boekhoudprogramma zijn te verwaarlozen met de tijd die ik normaal in mijn boekhouding steek. Ik heb via de website van Offective de verschillende modules afgenomen die ik nodig heb. Ik hoef bijvoorbeeld geen module voor voorraadbeheer of voor een verkoopmedewerker te hebben. Je betaalt dus alleen voor datgene waar je zelf gebruik van maakt. De maandelijkse kosten bedragen minder dan mijn eigen uurtarief. Ik verdien het programma dus alleen al in tijd terug en dat maakt deze manier van boekhouden helemaal geweldig. Offective is voor mij een enorme stap in efficiëntie geweest en ik raad het dan ook iedereen aan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn