Mooie horlogebanden maken de man

De titel suggereert onterecht dat horlogebanden alleen voor mannen zijn. Niets is echter minder waar, ook voor vrouwen bestaan er de meest stijlvolle horlogebanden, die niet alleen functioneel maar ook esthetisch van grote waarde zijn. Deze dualiteit is namelijk een opvallend kenmerk van dit product. Enerzijds dienen horlogebanden een hoge mate van functionaliteit te hebben, maar anderzijds zijn ze ook veelal min of meer een soort sieraad. Indien u een mooi model heeft, kan dit zeker gezien en getoond worden aan andere mensen. Horlogebanden zijn er in verschillende materialen, bijvoorbeeld:

  • leer
  • rubber
  • metaal

Van oudsher is de leren variant waarschijnlijk het meest bekend. Vroeger was dit materiaal natuurlijk goed verkrijgbaar toen de mensheid het jagen nog niet verleerd was. Op een gegeven moment kwamen er echter banden van imitatieleer op de markt. Velen zullen rondlopen met deze kunststof, niet wetende dat het nep leer betreft. Een kritische consument zal echter het verschil weten ten opzichte van echte kwaliteit en zich niet laten afschepen met imitatiespul. In toenemende mate wordt er meer gebruik gemaakt van rubber en siliconen in de hoogwaardige horloge-industrie. Voordeel hiervan is namelijk dat ze beschikken over een aantal specifieke technische kenmerken die dit tot zeer geschikt materiaal maken. Wat te denken van treksterkte, vormstabiliteit, huidvriendelijkheid en duurzaamheid. Dit zijn allemaal eigenschappen waardoor er hoogwaardige kwaliteitsproducten van gefabriceerd kunnen worden. De horlogebanden van metaal zijn daarnaast een goede optie. Deze zijn op een simpele manier op de juiste lengte te krijgen. De metalen banden zien er stoer uit, met soms een robuust, stevig uiterlijk. Ze zijn leverbaar in zowel glans als mat en bovendien in diverse kleuren. Dit alles overziend zijn er tal van mogelijkheden. Indien u niet goed weet wat het beste bij u past lijkt het verstandig om eerst op onderzoek uit te gaan. Een tip kan hierbij zijn door simpelweg om u heen te kijken naar wat anderen om hun pols dragen. Wellicht krijgt u zo een goed beeld wat u wel of niet mooi vindt staan. Het spreekt voor zich dat ook gekozen kan worden voor diverse bandmaterialen, op deze manier kunt u zelfs afwisselen! De ene keer zal de rubberen beter bij de gelegenheid passen, een volgende keer juist het leren exemplaar. Zo kunt u horlogebanden echt zien als een accessoire die niet alleen een functioneel van aard is, maar ook als statement of mode-uiting. Misschien zullen de mensen in uw omgeving verrast staan van u modieusheid en hier zelf ook meer aandacht aan besteden.

Exclusiviteit, ook bij de vervaardiging van horlogebanden

Veel producenten zijn heden ten dage vooral gericht op massaproductie. Er dient zo snel mogelijk geproduceerd worden, tegen zo laag mogelijk kosten. De economische wetten liggen hieraan ten grondslag. Bij de Horlogebanden Specialist ligt dit anders. Hier worden de horlogebanden nog ambachtelijk vervaardigd, waardoor een uitermate hoogwaardig eindresultaat naar voren komt. De hoogste kwaliteit kan namelijk – ook anno nu – nog steeds behaald worden door de traditionele Vollumbugg methode uit Zwitserland te hanteren. Dit betreft een techniek die arbeidsintensief is, maar heeft dan ook het meest exclusieve eindresultaat denkbaar. Er wordt in de horlogebanden namelijk een extra lederlaagje aangebracht onder de oorspronkelijke leerlaag. Hierna wordt de band samengeperst en gelijmd. De zijkanten worden verhit, geschuurd en hand gelakt in een kleur naar wens. Het eindresultaat is prachtig en heeft bovendien een lange levensduur. Hoewel een product dat op deze manier vervaardigd is qua prijs niet kan concurreren met het massale aanbod dat via tal van kanalen aangeboden wordt, is een vergelijking hiermee eigenlijk ook niet terecht. In essentie betreft het namelijk een compleet ander voorwerp. Als er tijdens het productieproces van horlogebanden vooral aan kwantiteit wordt gedacht, zal dit uiteindelijk altijd ten koste gaan van details op het gebied van kwaliteit. En dan is er nog niet eens gesproken over exclusiviteit. Lopende bandwerk wordt in dermate grote getalen gemaakt dat iedereen hetzelfde draagt. Voor eenieder die juist voor bijzondere horlogebanden kiest, is de Horlogebanden Specialist daarom de aangewezen aanbieder. Niet alleen zult u bij hen louter kwaliteitsproducten vinden, ook zal iedereen die hier iets koopt versteld staan van de relatief voordelige prijzen die hier gehanteerd worden. Want hoewel er sprake is van een arbeidsintensief productieproces, wordt er toch alles aan gedaan om de verkoopprijs van de horlogebanden binnen de perken te houden. Hierdoor zal het aantrekkelijk zijn voor mensen die grote waarde hechten aan kwaliteitsproducten en hier een leven lang plezier van hebben.

De Horlogebanden Specialist staat voor u klaar

Indien u op zoek bent naar een nieuw horlogebandje dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben ruime ervaring en bieden een zeer groot assortiment met louter topproducten. Dit bieden we op een tweetal manieren aan. Op de eerste plek bestaat er de mogelijkheid om online een horlogebanden te bestellen. Het voordeel is dat dit vierentwintig uur per dag kan, zeven dagen per week. Hetgeen u besteld heeft, komt dan zo spoedig mogelijk uw kant op. Sommigen vinden het echter wenselijk het product eerst met eigen ogen te zien. En voelen. Dit kan natuurlijk ook. Onze winkel is gevestigd in Utrecht en verwelkomt u met open armen. Hier werkt deskundig personeel dat u van gedegen en vakkundig advies kan voorzien. Zodat u tot de voor u persoonlijk beste keus kunt komen. Het gaat per slot van rekening om een item dat u aan het lichaam draagt. Tevens geldt dat horlogebanden voor anderen zichtbaar zijn en dan wilt u natuurlijk wel dat het fraai gestileerd is. Kom daarom vrijblijvend langs en bekijk wat we te bieden hebben.

Meer van Dehorlogebandenspecialist.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn