Movehs: Alopecia Androgenetica bij vrouwen

Movehs - Alopecia Androgenetica bij vrouwenBent u bekend met Alopecia Androgenetica bij vrouwen of heeft u van deze aandoening nooit eerder gehoord. Deze medische term staat voor haaruitval of zoals we ook wel kunnen zeggen: ‘Alopecia Androgenetica bij vrouwen en mannen is een vorm van kaalheid en haaruitval. Alopecia Androgenetica bij vrouwen zorgt er voor dat zij steeds dunner wordend haar ontwikkelen en op den duur zorgt het voor kaalheid. Het is een zeer heftige aandoening omdat haaruitval en kaalheid zo ontzettend zichtbaar zijn. U kunt er niet van weglopen want het is letterlijk zichtbaar op uw hoofd. Veel mannen en vrouwen die er mee te maken krijgen hebben erg veel last van gevoelens van schaamte over de kaalheid en willen heel erg graag dat deze gevoelens stoppen. Wanneer er sprake is van Alopecia Androgenetica bij vrouwen dan wordt er veel gevallen gekozen voor het dragen van haarstukken of pruiken. Het kiezen voor haarstukken of een pruik kan er namelijk wel voor zorgen dat mensen zich weer zekerder voelen en minder schaamte ervaren. Alopecia Androgenetica bij vrouwen wordt een huidaandoening genoemd en valt dus onder de dermatologische aandoeningen. De oorzaken van Alopecia Androgenetica bij vrouwen liggen sterk uiteen. Op het moment wordt er veel onderzoek gedaan naar Alopecia Androgenetica bij vrouwen en een eenduidige oorzaak van de aandoening is nog altijd niet gevonden. Soms ontstaan Alopecia Androgenetica bij vrouwen na een trauma, maar er zijn ook diverse andere oorzaken aan te wijzen en doordat er zo veel verschillende oorzaken van het probleem zijn aan te wijzen is het nog steeds moeilijk om volledig te begrijpen waar het probleem vandaan komt. Alopecia bij vrouwen is:

  • een aandoening waarbij het haar uitvalt tijdelijk of permanent
  • een aandoening die grote emotionele gevolgen heeft
  • een aandoening waar zowel mannen als vrouwen onder kunnen lijden
  • een dermatologisch aandoening die zich manifesteert op de huid
  • een aandoening waar nog veel onderzoek naar moet worden gedaan

Alopecia Androgenetica bij vrouwen: tijdelijk en permanent

Er blijven veel vragen bestaan over de oorzaken en gevolgen van Alopecia Androgenetica bij vrouwen. Bij vrouwen manifesteert het probleem zich in steeds dunner wordend haar vooral op de kruin. De fysieke oorzaak kan worden omschreven als ‘kleiner wordende haarfollikels die daardoor steeds dunner haar doorlaten.’ Er groeien steeds minder haren, en op de lange termijn groeien er helemaal geen haren meer en is men kaal. Kaalheid is zeer zichtbaar en vrouwen bij wie deze aandoening zich voordoet hebben dan ook mentaal zeer zwaar te lijden onder het probleem. Ze lopen letterlijk iedere dag met de kaalheid rond en dat leidt vaak tot reacties en starende blikken. Het gevaar van Alopecia bij vrouwen is dan ook dat zij zich op den duur steeds meer afzonderen van de wereld. Alopecia Androgenetica bij vrouwen zorgt voor isolatie. Om te voorkomen dat vrouwen te veel handelen naar de gevoelens van schaamte die de ziekte met zich meebrengt, is het zaak dat er wordt gekozen voor goede pruiken of haaroplossingen. Er moet ergens op gerekend kunnen worden. Alopecia Androgenetica bij vrouwen zorgt namelijk al voor genoeg onzekerheid. De oprichtster van Movehs is Viola de Vries. Zij is een ervaringsdeskundige als het gaat om Alopecia Androgenetica bij vrouwen. Zij heeft zelf te maken gekregen met het probleem vanaf haar zeventiende en er volgden vanaf die leeftijd een grillig proces dat gepaard ging met vele onderzoeken in het ziekenhuis die niet tot oplossingen leidden. Ook werd zij vaak teleurgesteld in haar zoektocht naar duurzame en kwalitatieve haaroplossingen. Viola wilde daarom zorgen voor een webwinkel waar alle facetten van Alopecia Androgenetica bij vrouwen bij elkaar kwamen en waar oplossingen en informatie gevonden konden worden voor vrouwen en ook voor mannen die in hetzelfde schuitje zitten, en voor mensen die gewoon graag meer willen weten over deze aandoening omdat zij bijvoorbeeld iemand in hun omgeving kennen die aan het probleem lijdt. Onzekerheid die gepaard gaat met de aandoening eist zijn tol en het probleem mag dan ook niet onderschat worden.

Verdriet om haarverlies

Haren zijn onderdeel van wie we zijn. We staan er mee op en gaan er mee naar bed. We verzorgen ons haar door het te wassen en we besteden er eigenlijk iedere dag aandacht aan. ‘Als je haar maar goed zit,’ wordt er wel eens gezegd en die uitspraak – zo luchtig als hij klinkt – krijgt voor vrouwen met Alopecia een heel andere lading. Vrouwen die last hebben van kaalheid voelen zich vaak niet meer heel en hebben veel verdriet om dit verlies. Haaruitval is en vervelende aandoening en vrouwen lijden er onder. Het afscheid nemen van het haar is een vorm van rouw en dat gaat gepaard met een rouwproces. Ook mannen kunnen ontzettend lijden onder haaruitval een veel schaamte ervaren. Voor mannen en vrouwen zijn haaroplossingen zoals pruiken en haarstukken een oplossing om de zichtbaarheid van het probleem weg te nemen. Alopecia Androgenetica bij vrouwen heeft een ander soort vorm dan bij mannen. Bij mannen begint de kaalheid vaak op andere plekken. Ook zien we dat bij mannen kaalheid veel meer met bepaalde hormonen te maken heeft en de oorzaken van de aandoening bij vrouwen is vaak anders of moeilijker te bepalen. De laatste jaren worden er veel extensies geïmporteerd vanuit het buitenland die worden gebruikt als haarstukken. Dat heeft er voor gezorgd dat er veel haar op de markt is waarvan de kwaliteit niet al te best is. Daarom is het zorgen voor goede haarstukken niet altijd even makkelijk en het vinden van een mooie pruik ook niet. Bij Movehs kunt u rekenen op de beste haaroplossingen. Wilt u graag advies over haaroplossingen maak dan eens een afspraak en dan komen we samen tot een goede oplossing.

Meer van Movehs.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn