Nieuwe cv ketel

Centrale verwarming is één van de meest vanzelfsprekende zaken van deze tijd. Wanneer u zich probeert voor te stellen hoe uw woning aan zou voelen zonder cv ketel en radiatoren in elke kamer. In elke kamer zou dan een houtkachel aanwezig moeten zijn, om de ruimte aangenaam te verwarmen. Hoe vervelend deze ouderwetse situatie kan zijn, kunt u zich misschien voor de geest halen, wanneer uw cv ketel het begeeft en u een nieuwe cv ketel nodig hebt. Maar hoe bepaalt u of u een nieuwe cv ketel moet hebben? Wellicht is er helemaal geen probleem met de ketel en moet u het gebrek aan verwarming zoeken bij een disfunctionele set radiatoren, verwarmingsbuizen, thermostaat of waterdruk. Een nieuwe cv ketel kopen is namelijk meteen een flinke investering en er zal daarom voor veel mensen een drempel bestaan om de stap te zetten naar de aanschaf van een nieuwe cv ketel. Allereerst wilt u er natuurlijk een expert naar laten kijken. Een vakman met veel ervaring op het gebied van verwarming en cv ketels zal u zeker kunnen vertellen of de kou in uw huis te wijten is aan een defecte ketel of aan iets anders. Ligt het inderdaad aan de ketel, dan nog is er niet per se de noodzaak om een nieuwe cv ketel te gaan kopen. Wellicht valt er nog iets te repareren, zodat uw huidige ketel weer op en top functioneert. Meestal zijn de eerste mankementen aan uw cv ketel echter een teken dat het ding aan het aftakelen is. De conclusie zou dan zijn dat u wel degelijk toe bent aan en nieuwe cv ketel. U kunt wel blijven investeren in een ketel die uiteindelijk toch ten dode opgeschreven is, maar daar wordt niemand blij van (uitgezonderd misschien de reparateur, die elke keer weer mag komen opdraven om voor de zoveelste keer te redden wat er te redden valt). Uiteindelijk zal een dergelijke situatie onhoudbaar blijken en zult u er toch aan moeten geloven: er moet een nieuwe cv ketel geplaatst worden. Maar wanneer beslist u dat precies? Hoeveel betaalt u daar nu voor? En waar kunt u überhaupt een nieuwe cv ketel kopen?

Tijd voor een nieuwe cv ketel?

U loopt inmiddels al maanden te sukkelen met uw verwarming. Het kost u elke keer weer bakken met geld en de ketel brengt het er telkens weer net iets slechter vanaf. U hebt het nu toch wel regelmatig koud in huis en u voelt zich daar niet prettig bij. Na een aantal adviesgesprekken en second opinions van professionele vakmensen, blijkt dat er geen toekomst meer zit in u huidige ketel. Het zou op de lange termijn bovendien goedkoper voor u zijn, wanneer u de ketel simpelweg vervangt voor een nieuwe. U wikt en u weegt en uiteindelijk hakt u de knoop door. Er moet een nieuwe cv ketel komen. Waar moet u dan allemaal op letten?

  • Wat voor soort ketel hebt u nodig?
  • Kan de leverancier de ketel ook komen installeren?
  • Wat is de prijs van de ketel?
  • Wat is het energielabel?
  • Wat is het rendement?

Aan de hand van deze vragen kunt u voor uzelf bepalen met welke aanbieder u in zee wilt gaan en wat voor soort nieuwe cv ketel u wilt aanschaffen. De meeste ketels die tegenwoordig nieuw geproduceerd worden zijn energiezuinig en bijzonder efficiënt. Vergeleken bij boilers van een aantal decennia geleden is de huiselijke warm watervoorziening überhaupt al een stuk veiliger geworden. Daar hoeft u zich dus in ieder geval niet druk om te maken bij het uitzoeken van een nieuwe cv ketel.

Eenvoudig online aanschaffen

De afgelopen tien jaar heeft het online winkelen een enorme vlucht genomen. Ook voor grotere technische apparaten kunt u tegenwoordig op internet terecht voor uw aankoop. Een nieuwe cv ketel bestelt u gemakkelijk via één van de vele webwinkels die dergelijke producten aanbieden. Meestal kunt u bij deze leverancier alles vragen wat u wilt weten over uw nieuwe cv ketel en over de geleverde service. Bovendien worden extra ondersteunende diensten geleverd, zoals een online rekenhulp om uw verbruik en het benodigde vermogen van de nieuwe cv ketel te bepalen. Zo weet u zeker dat u een ketel aanschaft die precies aan uw behoeften voldoet. De meeste aanbieders tonen in een webwinkel hun uitgebreide aanbod, inclusief allerlei soorten nuttige informatie en een uitstekend verzorgde visuele impressie van het product. De potentiële klant kan zo op zijn gemak de mogelijkheden verkennen. Komt u er niet uit, dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen met de leverancier. U wordt netjes en klantvriendelijk te woord gestaan en uw vragen worden professioneel beantwoord door betrokken medewerkers. Zo wordt een nieuwe cv ketel kopen bijna eenvoudiger dan vroeger, toen u voor een dergelijke aankoop nog de deur uit moest. Uw nieuwe cv ketel wordt, na bestelling en betaling, gratis thuis bezorgd. Zeer waarschijnlijk zullen er nog wel kosten worden gerekend voor de installatie, maar daar heeft u natuurlijk graag wat extra’s voor over. Sluit uw nieuwe cv ketel niet goed aan, dan is de hele investering naar de maan. Vraag dus direct naar een vakman die het apparaat kan komen installeren. Na een grondig oriëntatieproces en een aardige financiële uitgave, kunt u er samen met uw ketel weer een flink aantal jaren tegenaan. Sommige merken leveren ketels die wel tientallen jaren meegaan. Een verwarmde woonkamer en een hete douche zijn dan de komende 20 jaar voor u gelukkig weer heel alledaags.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn