Permanent ontharen voor iedereen!

Laser-ontharingspraktijk - Permanent ontharenBen je het zat om elke week je benen te epileren? Heb je geen zin meer elke maand je rug te ontharen? Ben je het scheren van je kin gewoon spuugzat? Dan wordt het tijd om te kiezen voor permanent ontharen! Tegenwoordig is het mogelijk om door middel van lasertechnologie de haarzakjes die de haartjes laten groeien compleet te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de haartjes niet langer kunnen groeien en dus afsterven; permanent ontharen dus! Om het proces goed te begrijpen is het nuttig kennis te hebben van een aantal punten:

  • voorbereiden op het permanent ontharen
  • het gebruik van de Lightsheer
  • herhalingsbehandelingen

De voorbereiding op het permanent ontharen verloopt eigenlijk erg gemoedelijk. Zorg ervoor dat je ongeveer 4 weken voor een behandeling de haren op de plek die je laat behandelen wegscheert. Dit doe je om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Waarom is het belangrijk om dit nou precies 4 weken van te voren te doen? Een haarzakje heeft drie fases. Deze worden de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase genoemd. Tijdens de actieve groeifase zijn de haartjes het meest gevoelig voor laserbehandeling. Dit heeft een hele simpele oorzaak. Tijdens de actieve groeifase bevatten de haartjes veel pigment. Permanent ontharen werkt door het pigment in de haartjes om te zetten in warmte. Deze warmte maakt het haarzakje kapot, waardoor deze geen haar meer kan produceren. Dit is volledig veilig en niet schadelijk voor de huid. Permanent ontharen kan dus omdat het haarzakje niet langer in staat is nieuwe haren te produceren. Nu snap je waarschijnlijk waarom het van belang is precies vier weken voor de behandeling te scheren; om ervoor te zorgen dat de haren zich in de juiste fase (de actieve groeifase) bevinden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de laser de haartjes goed kan bereiken. Het is dus verstandig om voor een behandeling niet overdreven lang in de zon te liggen of om gebruik te maken van een zonnebank. Wanneer je dit wel doet kunnen de haarzakjes minder goed bereikt worden en is de behandeling dus minder effectief. Uiteindelijk zijn ongeveer 3 tot 6 behandelingen nodig om een bepaald gebied van het lichaam permanent te ontharen.

Permanent ontharen met de Lightsheer

Het apparaat dat voor het permanent ontharen gebruikt wordt is de Lightsheer. De Lightsheer is een laser, maar een laser die anders werkt dan andere lasers. Waar andere lasers een grote lichtbundel uitstralen die veel delen van de huid raakt, richt de Lightsheer zich op één specifiek gebied van de huid. Om het wat specifieker te maken, de Lightsheer heeft zendt een straal uit van ongeveer 1 cm2. Deze straal mikt grondig op een klein oppervlak, waardoor hij effectiever is dan standaard lasers. De Lightsheer is een laser die zich specifiek richt op de haarzakjes. Doordat de straling van deze laser zo precies gericht is kan hij ook dieper in de huid doordringen dan andere lasers. Zoals uitgelegd worden bij permanent ontharen de haren volledig verwijderd en komen deze ook niet meer terug. De Lightsheer werkt door de haarzakjes op te warmen en deze zo uit te schakelen. Na ongeveer 3 tot 6 behandelingen zijn alle haartjes volledig verdwenen! Veel mensen denken dat een laser behandeling veel pijn doet. Wees niet bang, bij de Lightsheer is dit niet het geval. De laser werkt met een speciale koelkop, die de huid rondom de laser afkoelt. Doordat deze huid wordt afgekoeld raakt deze niet of nauwelijks geïrriteerd tijdens het proces. De procedure kan hierdoor sneller gaan en is ook geschikt voor de gevoelige huid. Doordat de huid zwaar gekoeld wordt is de behandeling ook een stuk minder pijnlijk dan een normale laserbehandeling. De Lightsheer heeft nog een groot aantal andere voordelen:

  • een erg goede prijs kwaliteit verhouding
  • volledig veilig en huidvriendelijk
  • een uitstekende kwaliteit van de laserbundel en dus een mooi egaal resultaat.

Permanent ontharen hoeft dus helemaal niet moeilijk of pijnlijk te zijn! De Lightsheer laserbehandeling is eenvoudig, makkelijk en snel en is zelfs geschikt voor de gevoelige huid. Er zijn wel een paar uitzonderingen. Het wordt aangeraden om geen laserbehandeling te ondergaan gedurende een zwangerschap. Dit om het lichaam alle rust te geven die nodig is om een kind gezond op de wereld te zetten. Ook wordt aangeraden pas te beginnen met een procedure wanneer de hormoonhuishouding van het lichaam helemaal regelmatig is. Het is niet slim om in de pubertijd, waarin er veel in het lichaam verandert, al te beginnen met permanent ontharen. Ook wanneer vrouwen de pil nemen is laserbehandeling niet altijd gewenst. Voordat de behandeling plaatsvindt doe je eerst een intakegesprek, waarin je rustig met iemand om tafel gaat zitten en overlegd of de behandeling voor jou van toepassing is. Wees dus niet bang om een keer bij een laserkliniek langs te gaan! Het is natuurlijk geen verrassing; de huid bij een laserbehandeling wel het een en ander te verduren. Stel deze na de procedure daarom voor ten minste vier weken niet bloot aan felle zon.

Niet langer wachten!

Waar wacht je nog op? Permanent ontharen is de toekomst! Maak snel een afspraak bij een erkend bedrijf en begin vandaag nog met een behandeling! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op http://www.laser-ontharingspraktijk.nl/. Deze kliniek, van laserspecialiste Madeleine Duval, verzorgt behandelingen met de Lightsheer tegen zeer voordelig tarief. Op de website vind je nog veel meer informatie over hoe het proces in zijn werk gaat. Permanent ontharen kan nu comfortabel, snel en betaalbaar, wat wil je nog meer?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn