Roostergoten; nooit meer natte voeten!

Simbeton - RoostergotenNiemand houdt van natte voeten! Zeker wanneer je aan het werk bent kan het ongelofelijk frustrerend zijn als je sokken weer eens doorweekt zijn. Toch wordt in heel veel sectoren regelmatig met water gewerkt. Producten afspoelen, vloeren schoonmaken, dieren te drinken geven, het zijn stuk voor stuk dagelijkse bezigheden. Of je nu werkt in de bouw, op het land, of in een andere sector, roostergoten bieden een werkbare oplossing! Het water van buiten stroomt niet langer naar binnen en al het water dat je binnen hebt gebruikt wordt zonder problemen afgevoerd. Waarvoor kunnen roostergoten gebruikt worden?

  • Afwatering boerderij
  • Industrie
  • Recreatie en sport
  • Schoonhouden panden

In de eerste plaats zijn roostergoten ideaal bij het afwateren van je boerderij of je bedrijfspand. Op deze locaties wordt simpelweg heel veel water gebruikt wat weer ergens anders gedumpt moet worden. Wanneer dit water gewoon blijft liggen leidt dit tot vervelende en soms zelfs gevaarlijke situaties. Sommige vloeren worden bijvoorbeeld spekglad, wat gevaarlijk kan zijn voor de eigenaar of voor de werknemers. Plaats roostergoten voor de schuur en al deze problemen zijn verleden tijd! Het water loopt uit de schuur rechtstreekts de goot in, je bent dus direct van het probleem af! Je kunt nu net zo veel water gebruiken als noodzakelijk is, zonder dat iemand daar last van ondervindt. Natuurlijk zijn roostergoten ook te gebruiken in de industrie. Een mooi voorbeeld is de bouw. In de bouw wordt logischerwijs veel buiten gewerkt, wat in de zomer natuurlijk erg fijn is. In de herfst of in de winter is het werk echter stukken minder aangenaam. Regen maakt de grond modderig en zorgt ervoor dat men tijdens het werk goed moet oppassen, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Uitglijden terwijl je op een gevaarlijke plek aan het klussen bent kan serieuze gevolgen hebben. Met roostergoten zorg je dat alle bouwvakkers veilig aan het werk zijn. Modder en zand worden opgevangen en ook blijven geen plassen liggen. Riskante situaties blijven hiermee tot een minimum beperkt. Ook bij sportvelden kunnen roostergoten van grote waarde zijn. Wanneer water op een voetbalveld blijft liggen kunnen grote dode plekken in de grasmat ontstaan. Dit ziet er niet alleen onprofessioneel uit, maar speelt ook niet fijn voor de spelers. Ook op hockeyvelden kunnen grote plassen ontstaan die pas verdwijnen op het moment dat de zon weer doorkomt. Roostergoten rondom deze velden stellen de beheerders in staat om het overtollige water eenvoudig af te voeren. Het water kan van het speelveld geveegd worden en schade aan het gras of aan ander materiaal kan worden voorkomen. Natuurlijk kunnen roostergoten ook op andere plekken van het sportpark worden toegepast. Wateroverlast vlak voor de kleedkamers behoort tot het verleden! Tot slot zijn dankzij goten vloeren eenvoudig schoon te houden. Je spoelt de vloer af en het water loopt vervolgens keurig in de de vooraf geplaatste goten. Het schoonhouden van loodsen of schuren is zo een stuk eenvoudiger. Bij Simbeton vind je de beste roostergoten tegen de laagste prijzen. Ook kan dit bedrijf je helpen bij het plaatsen van de goten. Met meer dan vijftig jaar ervaring ben je hier aan het juiste adres!

Roostergoten zelf plaatsen

Het plaatsen van roostergoten is relatief eenvoudig. Het is daarom heel goed mogelijk om dit zelf te doen. Je doorloopt een aantal stappen:

  • Grond bewerken
  • Uitgraven
  • Plaatsen

Voordat je begint maak je de grond klaar. Zorg dat je deze eenvoudig kunt bewerken. Verwijder bijvoorbeeld machines die in de weg staan en controleer of er geen leidingen door de grond lopen. Kies voor een plek waar het water zich altijd ophoopt, of waar het water uiteindelijk terecht zal komen. Plaats de goten altijd op slimme plaatsen. Wanneer je dit hebt gedaan is het tijd om te graven! Zorg dat je een smalle strook afgraaft waar de afwatering simpel in geplaatst kan worden. Je kunt de roostergoten altijd weer een stukje ingraven, zorg dus dat de greppels in de eerste plaats breed genoeg zijn. Hierna is het een kwestie van plaatsen. Leg de roostergoten voorzichtig in de grond zonder deze te beschadigen. Sluit vervolgens de opslagtank(s) aan waar het water in zal worden opgevangen. Dit kan lastig zijn, de tanks moeten goed worden aangesloten en moeten bovendien eenvoudig geleegd kunnen worden. Wanneer je onzeker bent over het plaatsen van de roostergoten, neem dan gerust contact op met een professional. Het is een dure grap om de goten allemaal weer te moeten opgraven wanneer je een vergissing hebt gemaakt!

Weg met dat water!

Bij Simbeton bestel je snel en eenvoudig de beste betonnen producten. Voor betonnen roostergoten of opslagtanks ben je hier dus aan het juiste adres! Op de website vind je alle informatie die je nodig hebt om geïnformeerd een keuze te kunnen maken. Voordat je een bestelling plaatst is het verstandig om geheel vrijblijvend een offerte te laten opstellen. Het is altijd slim om te weten waar je aan toe bent voordat je tot aanschaf overgaat. Wanneer je alle feiten op een rij hebt kun je zorgeloos aan de slag. Heb je toch nog wat tips nodig dan is het natuurlijk alltijd mogelijk om persoonlijk advies te vragen aan ervaren werknemers. Dit kun je doen door een e-mail te sturen of door gewoon even te bellen. In de meeste gevallen krijg je binnen een aantal werkdagen bericht terug. Kortom: wil je eindelijk van al dat water af? Bestel dan nu de roostergoten van Simbeton!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn