Silicagel van Canadaco B.V.

Heeft u last van vochtproblemen? Canadaco B.V. heeft daar een oplossing voor. Canadaco met dochteronderneming droogzakjes.nl is de B-2-B droogmiddelen specialist die in Europa bekendheid heeft gegenereerd met haar uitmuntende droogmiddel producten. Het bedrijf heeft inmiddels een groot netwerk opgebouwd en beschikt over een grote nationale en internationale klantenkring. Op de producten van Canadaco kunt u dus rekenen. U kunt vertrouwen op een product dat zijn belofte nakomt. Canadaco en dus ook droogzakjes.nl werkt en levert uitsluitend aan bedrijven en wederverkopers. De producten zijn direct leverbaar. Een unique selling point is dat ze daardoor in staat zijn binnen 24 uur te leveren. Op deze manier hoeft u geen grote voorraden te bewaren. Een van de producten die Canadaco B.V. verkoopt is Silica gel.

Wat is silicagel?

Silicagel is letterlijk afgeleid van de scheikundige term slicumdioxide ofwel SiO2. Dit is een mineraal dat voorkomt in de natuur en dat wordt gezuiverd in een effectief proces. Het wordt verwerkt in granulaire vorm of als kralen. Het is één van de meest gebruikte en traditionele droogmiddelen die ontwikkeld zijn. Het is een chemische stof, die natuurlijk voorkomt, dat zeer veel openingen bevat. Het oppervlak bevat een structuur met diverse poriën. Deze poriën zorgen voor een hoge adsorptie capaciteit. De voordelen van silicagel zijn:

  • Het is niet vervormbaar
  • Niet-vervloeiend
  • Niet-giftig en geurloos

Silicagel heeft als droogmiddel het gemiddelde poriegrootte van 24 Ångström en reageert sterk op vocht moleculen. Het trekt deze namelijk aan. De silicagel trekt vocht aan bij temperaturen tot 105 Celsius. Het is niet zo dat boven deze temperatuur het product niet werkt. Nog steeds zal de silicagel vocht absorberen, maar dit proces gaat echter veel langzamer. Het is een uitermate veilig product. Zo is het door FDA in de Verenigde Staten bijvoorbeeld goedgekeurd om in direct contact te laten komen met levensmiddelen en farmaceutische toepassingen. Eerder noemde ik de eigenschap adsorptie van silicagel. Bent u nou benieuwd naar de betekenis hiervan? Wellicht was u van mening dat dit een spelfout betrof, maar het tegendeel blijkt echter waar te zijn. Absorptie en adsorptie zijn wel degelijk twee verschillende termen met andere betekenissen. Absorptie verwijst namelijk naar de integratie van een chemische stof in een andere. Dus het voedsel of het vocht dat we consumeren wordt onderdeel van ons lichaam. Het gaat op in de grotere massa van ons fysieke lichaam. Adsorptie gaat om een verbinding tussen twee stoffen. Dus er vindt een fysieke binding plaats waarbij de ene stof de andere vasthoudt. Als u thee morst op een theedoek, wordt het water onderdeel van de theedoek. De meeste droogmiddelen bevatten een niet chemische combinatie met water of andere stoffen. Ze bergen de stoffen als het waren op en brengen het naar een plek waar ze geen schade toebrengen aan het product.

Hoe werkt een droogmiddel?

De meeste droogmiddelen bevatten poreuze adsorberende materialen, zoals silica gel of een geactiveerde klei. Op deze manier werken ze met fysische adsorptie in plaats van chemische adsorptie. Fysische adsorptie verwijst naar relatief minder sterke intermoleculaire krachten die optreedt tussen het vocht en het oppervlak van het droogmiddel. Bent u nou overtuigd geraakt van de kwaliteit van  dit product en wilt u uw huis of levensmiddelen vochtvrij houden? Dan is het een aanrader om silicagel een keer te porberen. U kunt het product online bestellen via de website www.droogzakjes.nl . Canado is een toonaangevende leverancier dat acteert in Europa. Op korte termijn ontvangt u uw bestelling in huis, want Candaco bevat over een grote voorraad. Op deze manier loopt u nooit het risico dat u zonder droogmiddel komt te zitten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn