Strafbeschikking verzet

In veel gevallen van misdrijven wordt aan het einde van de vervolging, om geld te besparen, niet eens een rechtszaak uitgevoerd. Zo kunt u dus zonder tussenkomst van de rechter een straf krijgen opgelegd door de Officier van Justitie. Een voorbeeld van een straf die u op deze manier opgelegd kunt krijgen is een taakstraf van 180 uur, of zelfs een rijontzegging. Dit kan soms terecht zijn, maar vaak voelt de beklaagde het als een onterechte uitspraak, omdat er zonder tussenkomst van rechter een uitspraak is gedaan. Gelukkig is het rechtssysteem in Nederland zo gericht dat u op een redelijke wijze in beroep kan gaan tegen de strafbeschikking. Dit houdt in dat u zicht tegen de strafbeschikking verzet. Het strafbeschikking verzet is in Nederland goed geregeld en gaat in Nederland op bepaalde manieren. U kan tegen de strafbeschikking verzet indienen op schrift, maar ook in persoon. Vervolgens kan er een beslissing worden genomen door de rechtbank. Ten eerste kan het strafbeschikking verzet worden erkend en wordt besloten het in te trekken of te wijzigen. Ten tweede kan het strafbeschikking verzet worden tegengesproken en in dit geval wordt er een zwaardere straf geëist in welk geval er een rechtszaak zal moeten komen. In veel gevallen zijn dit soort zaken erg moeilijk om te regelen en vinden veel mensen hulp bij de zaken prettig en verstandig. Strafbeschikking-advocaat is een groep gespecialiseerde advocaten die ontzettend veel afweten van de strafbeschikkingen. Zo komt u dus bij een specialist terecht op het gebied van strafbeschikking verzet en staat u er niet alleen voor. Het is een initiatief van Singel Advocaten, wat een strafrecht specialist is uit Breda. Alle advocaten zijn uiteraard aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten, en de zaken worden behandeld onder leiding van een gespecialiseerde advocaat.

Waarom strafbeschikking verzet

Waarom zou u tegen een strafbeschikking verzet aan tekenen? In het geval van een strafbeschikking heeft er geen rechter naar de zaak gekeken. Dit kan voor veel mensen een oneerlijk gevoel geven en het gevoel geven dat ze niet redelijk en volgens het rechtssysteem zijn behandeld. Ook voelen mensen zich vaak benadeeld. Vervolgens is het ook nog zo dat in het geval van een strafbeschikking, er een aantekening wordt gemaakt op het strafblad. Dit kan er voor zorgen dat u bijvoorbeeld bepaalde banen niet meer kunt uitoefenen en niet meer in aanmerking komt voor bepaalde woningen. Daarom willen veel mensen strafbeschikking verzet uitoefenen. Het is ook verstandig om niet zomaar klakkeloos een beschikking aan te nemen zonder daar een advocaat naar te laten kijken. U kunt zelf namelijk lastig beoordelen of de straf redelijk is. Ook is het moeilijk voor niet gespecialiseerde mensen om objectief en niet emotioneel naar een zaak te kijken. Zo kunt u bijvoorbeeld ook niet weten of u anders misschien vrijgesproken was vanwege omstandigheden. Het is daarom fijn om een advocaat in de hand te nemen. Deze advocaat weet van de wetten af en kan dus voor u inschatten of de straf redelijk is, of juist niet, en dus of uw strafbeschikking verzet zin heeft. U kunt het strafbeschikking verzet tot twee weken na de uitreiking ervan indienen. Zelfs als u al op het politiebureau getekend heeft voor een strafbeschikking, kunt u met behulp van een advocaat de uitspraak nog veranderen. Door het verzet aan te tekenen met behulp van een advocaat wordt er alsnog een keer door een rechter naar de strafbeschikking gekeken. Heeft u zich terecht tegen de strafbeschikking verzet? Dan vervalt de straf en verdwijnt ook de aantekening van het strafblad dat op de strafbeschikking was aangegeven. Indien u een advocaat inschakelt van Strafbeschikking-advocaat dan stellen zij de juiste proces papieren voor u op en stellen ze in overleg met u de verzetspapier op. Als u dit niet doet staat de uitspraak na twee weken officieel vast en kan deze niet meer gewijzigd worden. In hoger beroep gaan heeft dan geen zin meer.

De voordelen van Strafbeschikking-advocaat

Een advocaat inhuren bij Strafbeschikking-advocaat heeft veel voordelen. Zo zijn alle advocaten zeer gespecialiseerd in dit type strafrecht en hebben ze al veel ervaring. Daarnaast hebben ze u veel te bieden.

  • Deskundig advies: Indien u besluit dat u strafbeschikking verzet wilt gaan uitvoeren, geven de advocaten van Strafbeschikking-advocaat u uitgebreid advies over de haalbaarheid hiervan.
  • Hulp bij het instellen van strafbeschikking verzet: Ze stellen voor u de officiële documenten die nodig zijn bij het instellen van het verzet. Op deze manier heeft u zelf niet van doen met de bureaucratische papieren die nodig zijn voor een dergelijke procedure. Ook is de kans zo miniem dat er iets fout gaat in deze procedure wat de kans op vrijspraak natuurlijk vergroot.
  • Binnen 24 uur contact met een advocaat: nadat u besloten heeft verzet in te dienen en besloten heeft ons in te schakelen heeft u binnen 24 uur contact met een van onze advocaten. Op deze manier weet u meteen waar u aan toe bent en krijgt u al een beetje zekerheid.
  • Vertrouwelijk en gratis eerste gesprek: het eerste gesprek is altijd gratis en oriënterend. Zo weet u beter waar u aan toe bent en kunt u hopelijk een beetje gerust gesteld worden.
  • Duidelijke redelijke kosten: vanaf het begin is dit advocaten kantoor eerlijk en redelijk over de kosten. Het is zelf mogelijk om het advocaten kantoor pro-deo te krijgen.
  • Directe e-mail en telefoon nummer advocaat: zo staat u direct contact met de specialist van uw zaak.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn