Theaterschool als ideale voortraject voor een HBO opleiding

toneelhuisamsterdam - theaterschoolIeder jaar is er weer een nieuwe lichting vol gretige en ambitieuze mensen die de droom hebben om acteur of actrice te worden. Het is natuurlijk ook een prachtig vak. Nergens kun je zoveel experimenteren met persoonlijkheden als via het vak van acteur/actrice. Soms moet je personages spelen die ver van je eigen karakter verwijderd zijn. Je kruipt in de huid van totaal iemand anders. Het is niet voor niets dat veel acteurs het heerlijk vinden om de slechterik te spelen. Het is een soort uitlaatklep waarmee ze hun duistere kanten kunnen ontladen. Daarnaast kom je als acteur in aanraking met kanten van jezelf waar je misschien helemaal geen weet van had. Soms moet je uit diepste van je ziel putten. Als acteur/actrice leer je jezelf dan ook heel goed kennen. Ondanks het feit dat je vaak andere mensen speelt, is het een zeer goede methode om jezelf een spiegel voor te houden. Daarnaast is het een vak dat energie geeft en het is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Daarom is het niet gek dat er zoveel animo voor is. Maar dat maakt het ook erg lastig om door te breken. Er zijn maar 4 HBO scholen in Nederland die elk een beperkt aantal studenten aannemen. Je moet dus wel over een flinke dosis talent beschikken. Maar dat is niet genoeg. Je moet ook over enkele basis kwaliteiten beschikken. Om je kansen te vergroten om aangenomen te worden op één van de 4 HBO scholen is het dan ook van belang dat je een vooropleiding volgt. Dat kan in Amsterdam. Via Toneelhuis Amsterdam kun je een theaterschool traject volgen dat specifiek bedoeld is als voorbereiding op een HBO opleiding. Dus als je ambitie groot genoeg is en je wilt er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij de volgende Michiel Groothuizen of Carice van Houten wordt, dan is het theaterschool traject van Toneelhuis Amsterdam de beste keuze die je kunt maken. Alle kleine beetjes helpen immers. Als je al die kleine beetjes bij elkaar op telt, dan heb je al snel een goede basis om vanuit te vertrekken. Dat zullen ze aan de HBO opleiding dan natuurlijk ook merken.

Verschillende lessen aan de theaterschool

Hierboven hebben we het al even gehad over het theaterschool traject dat specifiek is bedoeld ter voorbereiding op een HBO toneelschool. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon als hobbyist lessen volgen aan de theaterschool. Als je bijvoorbeeld eens wilt weten hoe het is om te acteren of als je gewoonweg wilt ontdekken of je talent hebt, dan kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van de theaterschool. Ook als je al wat ervaring hebt en langer meeloopt in het acteercircuit, dan kun je natuurlijk prima gebruik maken van de theaterschool om je talenten aan te scherpen en jezelf verder te ontwikkelen. Toneelhuis Amsterdam heeft verschillende cursussen zowel voor beginners als gevorderden. Dus of je nu serieuze ambities hebt of gewoon voor de hobby acteert, je kunt altijd gebruik maken van de theaterschool.

Als les van professionele docenten

Een theaterschool valt of staat met de kwaliteit van de docenten. Heb je een matige soap acteur voor de klas, dan is de kwaliteit van het onderwijs natuurlijk niet denderend. Je hebt dan immers geen goed voorbeeld. De theaterschool in Amsterdam biedt je lessen die gegeven worden door gerenommeerde acteurs en docenten. De kwaliteit ligt dan ook erg hoog. Je zult dus echt je best moeten doen om het niveau te halen. Op deze manier verbeter je jezelf des te sneller. Lessen worden gegeven door:

  • Acteurs
  • Actrices
  • Regisseurs
  • Professionele docenten
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn