Traprenovatie

Ziet jouw trap er ook niet meer mooi uit? Dan heb je verschillende opties. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor het kopen van een nieuw exemplaar, je kunt er nieuwe bekleding opleggen of het geheel verven, of je kunt kiezen voor een traprenovatie. Steeds minder mensen kiezen voor bekleding, aangezien dit lastig schoon te houden is en het vervangen ervan een hele klus is. Bovendien vinden velen het ook wat ouderwets lijken. Verven is natuurlijk een optie, als jouw exemplaar helemaal van hout is. Maar dat lost eigenlijk maar een deel van het probleem op. Als de traptreden versleten zijn, dan blijft de uitholling die hierdoor ontstaat zichtbaar, een nieuwe lik verf verandert daar niets aan. Het zorgt er alleen maar voor dat het geheel er waar wat mooier uitziet. Met een traprenovatie werkt dat anders, dan komt het er echt weer helemaal als nieuw uit te zien. Dat is natuurlijk een groot verschil. Nieuwe trappen kopen is uiteraard ook een optie, maar dit is wel een veel grotere klus. De oude moet dan eerst helemaal verwijderd worden voor de nieuwe geplaatst kan worden. Een traprenovatie is minder invasief, is goedkoper en geeft ook een mooi nieuw resultaat.

Traprenovatie doe-het-zelf

Wist je dat je een traprenovatie heel goed zelf uit kunt voeren? Als jij een beetje handig bent en wat ervaring hebt met doe-het-zelf klussen, dan is het echt niet nodig om hiervoor iemand in te huren. Door het zelf te doen, houd je de kosten van deze opknapklus mooi laag. Wat moet je nu doen? Het begint vanzelfsprekend met alles opmeten. Hoeveel traptreden heb je? En hoe breed zijn deze? Heb je dat opgemeten, dan kun je uitrekenen hoeveel materiaal je nodig hebt. Voor de traprenovatie bestel je dan overzettreden, die je over de oude traptreden gaat maken. En heb je een gesloten trap, dan bestel je hierbij ook de nodige stootborden, dit zijn de delen van de trede die verticaal staan, de achterkant dus. Ook een trapspin is handig voor alles goed opmeten en een goede lijm. Heb je dit allemaal in huis, dan kun je met de klus beginnen. Je maakt de materialen op maat per trede en met de lijm kun je deze vervolgens heel eenvoudig op de juiste plek bevestigen. De traprenovatie is dus eigenlijk een fluitje van een cent, binnen korte tijd zul je het helemaal klaar hebben en zal het er weer prachtig uitzien.

Intven heeft alles wat je nodig hebt

Waar kun je nu de materialen kopen die je nodig hebt voor een traprenovatie? Daarvoor ben je bij het bedrijf Intven aan het juiste adres. Zij bieden een hoge kwaliteit materialen, zodat je er zeker van kunt zijn dat het er ook echt lang mooi uit blijft zien. Alle overzettreden die je bij hen kunt kopen, bestaan uit twee lagen, namelijk multiplex en een toplaag van massief hout. Waarom is dit nu zo? Multiplex gaat niet uitzetten of krimpen door veranderingen in luchtvochtigheid en is daardoor sterk en bestendig. Zo voorkom je ook dat treden kunnen gaan kraken. De massief houten toplaag zorgt voor een mooi uiterlijk. Bij Intven bestaat deze toplaag uit eikenhout, wat een heel goede combinatie is met het multiplex. Voor je traprenovatie kun je bij hen zoals gezegd alles krijgen:

  • overzettreden
  • stootborden
  • trapspin
  • lijm en kit
  • olie in verschillende kleuren
  • antislipstrips

Lijkt het jou toch uiteindelijk te lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan of heb je er geen tijd voor? Dan kun je ook een beroep doen op de montagedienst van Intven Traprenovatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn