Van kettingklokjes naar houten horloges

De geschiedenis van het horloge is een vrij interessante. Het begon allemaal grofweg vijfhonderd jaar geleden, in de vijftiende eeuw, toen een jonge Duitse uitvinder een manier had uitgedokterd om uitsluitend door middel van mechaniekjes een klein klokje te laten lopen. Tot die tijd werkten klokken vooral op basis van gewichten die door middel van zwaartekracht langzaam werden bewogen, waarna ze weer opgewonden moesten worden. De uitvindingen van een klein klokje dat geen gebruikmaakte van gewichten of zwaartekracht veranderde hoe klokken werden gebruikt. Plotseling kon je een klok met je meedragen, wat in het begin vooral nog aan een halsketting werd gedaan. Later werden de klokjes aan kettingen in vestzakjes gestopt, onder andere om tegen diefstal te beschermen en verlies te voorkomen. Aldus ontstond het zakhorloge. Nog later werd het polshorloge uitgevonden, dat in het begin vooral door vrouwen werd gedragen (mogelijk vanwege het gebrek aan zakken voor zakhorloges in de dameskleding van die tijd). Het polshorloge werd de nieuwe rage, eerst met leren bandjes, daarna ook met metalen en zelfs plastic bandjes. Er waren damesmodellen en herenmodellen. Nog later werd aan deze diversiteit van polshorloges nog het kwartshorloge, het digitale horloge en het horloge met lichtgevende wijzers toegevoegd. Wat er daarna gebeurde is natuurlijk algemeen bekend: met de intrede van digitale middelen kwam ook al gauw de mobiele telefoon op met het ingebouwde klokje op het scherm. Van een efficiënt gebruiksvoorwerp werd het horloge een modeaccessoire, een symbool van vervlogen tijden, een nostalgisch sieraad. Natuurlijk had mode altijd al wel een rol gespeeld bij de vormgeving van horloges. Het was immers een gebruiksvoorwerp dat je op het lichaam droeg, vaak duidelijk zichtbaar en als onderdeel van een algehele outfit. Maar tegenwoordig, met het functionele aspect van het horloge verouderd en vervangen door de mobiele telefoon (de SmartWatch even buiten beschouwing gelaten vanwege voorlopig gebrek aan populariteit), zijn horloges teruggebracht tot een fashion statement.

Houten horloges voor hipsters en alle anderen

Horloges zijn er nog steeds in allerlei vormen en maten. Daarbovenop komt dat er tegenwoordig ook meer keuzes zijn in materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van je horloge. Omdat horloges nu meer dan ooit mode-items zijn, bestaat er misschien wel een grotere diversiteit en creativiteit in ontwerp dan ooit tevoren. Eén van de leukst een mooiste voorbeelden van de creativiteit, het vakmanschap en de ondernemersgeest die komt kijken bij het maken van horloges tegenwoordig blijkt uit dé nieuwe trend: houten horloges. Houten horloges zijn niet alleen mooi, elegant en tijdloos, maar ook stevig, stoer, modern en trendy. Houten horloges zijn licht aan de pols. Bovendien zijn houten horloges eenvoudiger duurzaam te produceren dan metalen of plastic horloges, omdat er al veel meer structuren en netwerken bestaan voor de duurzame winning en productie van hout, de bescherming van bossen en fatsoenlijke lonen voor arbeiders en ondernemers die op wat voor manier dan ook met hout werken. Houten horloges combineren dus perfect de nostalgie van het horloge en de social-maatschappelijke voordelen van een bewuste aankoop. Kortom: houten horloges zijn ideaal voor hipsters! En natuurlijk ook voor iedereen die houten horloges gewoon mooi, fijn, handig, relaxed of anderszins verantwoord vindt. Bovendien kunnen houten horloges worden geverfd, gegraveerd en gebrand om ‘m nog meer eigen en nog meer van jou te maken. Je kunt er bijvoorbeeld je naam, je initialen, je geboortedatum, je lijfspreuk, een afbeelding of een logo op of in laten zetten. Houten horloges kunnen tegen een stootje, zijn over tien jaar nog steeds tof en relevant, zullen nooit hun waarde als accessoire verliezen en passen naadloos bij om ‘t even welke garderobe. Kortom, houten horloges zijn prachtige sieraden die uitermate geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud, nostalgisch ouderwets en minimalistisch modern.

Waar vind je deze prachtige horloges?

Overtuigd dat houten horloges onmisbaar zijn in elke modebewuste garderobe? Kijk dan op Lumbr.nl. Lumbr is een Nederlands bedrijf, voortgekomen uit de ondernemersgeest van twee Achterhoekers met een gevoel voor houtbewerking, minimalistische vormgeving en vakmanschap. Elk product dat ze via hun webwinkel verkopen is handgemaakt en zit dus boordevol liefde, passie, aandacht en plezier. Draag je een van hun houten horloges, dan weet je zeker dat je goed zit! Ze bieden houten horloges in walnoot, teak en ebben en mogelijk op termijn nog in andere houtsoorten. Andere producten in hun assortiment, zoals houten zonnebrillen, houten speakers (voor smartphones, laptops, iPods, tablets, etc.) en zelfs houten beurzen worden bijvoorbeeld ook gemaakt uit eikenhout, bamboe, esdoorn of zebrahout. Voor meer informatie en contact met de makers van deze prachtige producten kun je terecht op Lumbr.nl. Houten horloges zijn niet bepaald goedkoop, maar ze zijn hun prijs meer dan waard. Niet alleen vanwege het ontwerp, maar ook vanwege het materiaal, het vakmanschap dat met de productie gepaard gaat en de onvermijdelijk hoge kwaliteit die daaruit voortkomt. Met houten horloges van Lumbr weet je zeker dat je een prachtig product krijgt, dat duurzaam is geproduceerd, van hoge kwaliteit is en zo lang meegaat als jij wil! Naast de houten horloges zijn ook hun andere producten uitermate geschikt om jezelf of een ander op te trakteren. Bestellen kan eenvoudig online, door middel van bijvoorbeeld iDEAL, PayPal of creditcard: Lumbr accepteert gegarandeerd jouw favoriete manier van online betalen! Plaats je je bestelling voor 14.00u, dan heb je ‘m de volgende dag al in huis! Ga dus naar Lumbr.nl en sla je slag!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn