Van plan om over te gaan op led lampen?

Ben jij van plan om over te gaan op led lampen? Bij pretmetled vind je alle relevante informatie over led verlichting en waarom je hierop zou moeten overgaan. Led verlichting heeft veel voordelen boven bijvoorbeeld gloeilampen. Zo is het onder andere beter voor het milieu en gaat led verlichting langer mee. Je kunt deze verlichting overal in huis gebruiken en als je een keer een lampje vergeet uit te doen, geen paniek! Led lampen zijn ook veiliger, omdat ze minder heet worden dan traditionele verlichting. In dit artikel zal ik ingaan op de voordelen van led, de eigenschappen van led verlichting en wat pretmetled te bieden heeft. 

Waarom led lampen?

Led verlichting heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele verlichting. Hier volgen enkele voorbeelden van de voordelen van led lampen:

  • Laag stroomverbruik
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Lange levensduur
  • Duurzamer voor het milieu
  • Geen opstart tijd nodig
  • Geen UV- of infrarood-straling
  • Minder hitte, dus veiliger

Op het eerste gezicht lijkt de prijs van led verlichting duurder dan van andere, minder duurzame verlichting. Dit heeft echter een goede verklaring, laat je er dus vooral niet door afschrikken! Op de lange termijn zul je blij zijn met de led lampen die bij aankoop wat prijziger leken. Led lampen zijn relatief nieuw en nieuwe producten zijn vaak toch net iets duurder dan de producten die in ieder huishouden al jaren zijn ingeburgerd. En omdat het relatief nieuw is, betekent dit ook dat het productieproces vaak iets ingewikkelder is. Het is immers niet voor niets nieuw. De prijzen zijn echter al flink aan het dalen en het scheelt onderhand niet meer aanzienlijk. Led lampen verbruiken daarentegen veel minder stroom. Dit zal op de lange termijn ook voordeliger zijn voor je portemonnee. Door de verminderde stroomverbruik draagt led verlichting bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot, het wordt daarom ook wel het groene licht genoemd. 

Pret met led

Op de website van pretmetled vind je de meest voorkomende soorten led lampen en lichtkleuren. Ook vind je er handleidingen over de installatie van je aangeschafte led lampen en informatie over hoe je in contact komt met de klantenservice die een goede verstand van zaken heeft. Ook houdt pretmetled een blog bij met handige technische weetjes over led verlichting, de voordelen van led verlichting, algemene weetjes en leuke tips voor het gebruik van led lampen. Wist je bijvoorbeeld dat er drie soorten standaard kleuren beschikbaar zijn voor led verlichting? Dit zijn warm wit, koel wit en daglicht. Ben je niet zo heel technisch ingesteld en twijfel je over waar je je led spotjes in de keuken moet plaatsen? Ook daarmee weet pretmetled raad! Op de website vind je handige tips over de plaatsing van spotjes in verschillende typen keukens. Verder is er ook genoeg informatie te vinden over de plaatsing van spotjes in de badkamer, welke lichthoek je nodig hebt en welke verschillende soorten fittingen er zijn en welke fitting dan voor jou de beste optie zou zijn. 

Kortom, op pretmetled.nl kun je niet alleen een breed assortiment vinden aan duurzame led verlichting, ook kun je hier alles over led lampen lezen wat je moet weten. Mocht je daarna nog vragen hebben, bij de klantenservice kun je terecht met al jouw vragen over led!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn