Verrijdbare windschermen in Nederland.

In ons vlakke winderige kikkerlandje is de gevoelstemperatuur vaak lager dan de echte temperatuur. De verschillen kunnen in of uit de wind variëren van 5 tot 10 graden. Daarom wordt steeds meer gezocht naar manieren om de wind uit te schakelen en daarmee de gevoelstemperatuur aanmerkelijk te verhogen. Naast natuurlijke schermen in de vorm van heggen, hagen, bomen en struiken wordt steeds meer gekeken naar verrijdbare windschermen. Groene schermen zijn kwetsbaar en dienen regelmatig te worden gesnoeid. Daarnaast komt het voor dat hagen en heggen een strenge winter niet overleven. Het duurt dan ook daarna veel tijd voordat de groene windvangers we zo groot zijn dat ze voldoende bescherming bieden tegen winderig weer. Verrijdbare windschermen hebben dat nadeel niet. In de winter kun je ze gewoon binnen zetten en zodra het voorjaar zich aandient kunnen ze eenvoudig met behulp van de wieltjes naar buiten worden gereden en opgesteld op die plaatsen waar de wind vrij spel heeft. De hoogte is altijd zodanig dat vele meters erachter de temperatuur prettig wordt. Ook het uitzicht is gegarandeerd. Tot diep in de herfst zijn verrijdbare windschermen in te zetten en daarmee wordt het buitenseizoen sterk verlengd. Wat is er nu fijner dan lekker bij je huis in de tuin te genieten van frisse lucht en het zonnetje.

Verdere voordelen van verrijdbare windschermen.

Verrijdbare windschermen zijn dus heel flexibel en hebben geen of nauwelijks onderhoud nodig. Ze zijn ook heel betaalbaar en zijn door hun strakke afwerking vaak een sieraad voor de tuin. Verrijdbare windschermen vullen ook vaak de ruimtes op tussen het huis en de schuur of garage. Indien de tuin op het westen ligt, vormen verrijdbare windschermen vaak de afscheiding van de tuin. Er is dus een veelvoud aan toepassingen en plekken waar ze kunnen worden geplaatst. En natuurlijk zit je nergens aan vast. Bij draaiende wind kunnen de verrijdbare windschermen gewoon worden verplaatst in de positie waar ze de meeste bescherming brengen. Is de temperatuur erg hoog in de zomer en ben je blij met wat wind? Kleine moeite om de verrijdbare windschermen in te klappen en op te bergen. Ze nemen heel weinig plaats in en zijn solide waardoor ze tegen een stootje kunnen. De gebruikte materialen zijn vrijwel slijtvast en af en toe met een vochtige doek schoonmaken is voldoend voor vele jaren prettig toeven in de tuin met helder uitzicht. Ook zijn de materialen tijdloos en wordt een tuin vaak mooier en geordend. Is er overigens een weg of straat in de buurt van de tuin? Verrijdbare windschermen zorgen ook voor forse afname van geluidsoverlast. Naast het daarnet genoemde voordeel van vrij uitzicht, geldt omgekeerd ook dat de tuin veel lichtinval heeft. Planten hebben geen last van de verrijdbare windschermen en krijgen voldoende licht om te groeien en te bloeien. Gras blijft gezond en de ergernis van mos door afscheiding met struiken is niet aan de orde. Wat te denken van de veiligheid? Doordat de schermen kunnen worden verankerd, zijn ze ook een veilige manier om de kinderen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Verrijdbare windschermen van Premonta.

Premonta windschermen zijn al jaren top in de markt. Als onderdeel van de Ter Huurne Groep, reeds 35 jaren actief in aluminium profielen, staat kwaliteit voorop tegen een aantrekkelijke prijs. Alle kleurstellingen in RAL kleuren zijn mogelijk (afwijkende kleuren zijn in overleg ook te leveren) en de afmetingen zijn net zo variabel als de tuin toestaat. Standaard worden de verrijdbare windschermen van Premonta geleverd in de afmetingen 2 meter bij 1,60 meter, 3 meter bij 1,60 meter en 4 meter bij 1,60 meter. Bij de eerste maat wordt een heel scherm geleverd, bij de tweede versie een hoofscherm met een bijscherm en bij de derde variant een hoofdscherm met twee bijschermen. De verrijdbare windschermen van Premonta hebben demontabele wieltjes standaard bijgeleverd. Indien de schermen moeten worden verankerd, kunnen de wieltjes eenvoudig worden verwijderd en kunnen de profielen worden verankerd in een bodemplaat. Rotsvast en enorm veilig. De drie modellen zijn standaard, standaard plus en premium. Het glas is veilig en duurzaam, gehard met een dikte van 6 millimeter. De veiligheid van het glas wordt gegarandeerd door de samenstelling. Het glas is van dezelfde samenstelling als van autoruiten. Het zal nooit barsten of scherpe punten krijgen na beschadiging. Vanaf het moment van bestelling wordt door Premonta een levertijd in acht genomen van drie tot vijf werkweken. Indien de standaard wordt verlaten kan de levertijd met vijf weken worden verlengd.  Premonta is een webwinkel maar de windschermen kunnen ook worden bekeken in de showroom. Premonta is gevestigd in Haaksbergen en is goed bereikbaar. Daar kan de degelijkheid en kwaliteit van de verrijdbare windschermen worden bekeken en gecontroleerd. Om het proces van bestellen, fabriceren en betalen volledig veilig en betrouwbaar te maken, maakt Premonta gebruik van een eigen bezorg service en kan bij aflevering met de pin worden afgerekend. Voor informatie over verrijdbare windschermen van Premonta kan de website worden bekeken. Op www.premonta.nl staat alles wat nodig is om een verantwoorde keus te maken in kleur en afmetingen. Uiteraard kan worden afgeweken van standaardmaten en uitvoeringen. Kan niet direct de juiste keus worden gemaakt, dan is het mogelijk de servicedesk tw bellen op het daar genoemde telefoonnummer. Onze medewerkers zullen er alles aan doen om de klant correct te adviseren over de verrijdbare windschermen. Immers: alles staat of valt met een gedegen advies en een uitstekend product. Alle voordelen op een rijtje:

  1. goede kwaliteit, veiligheidsglas
  2. niet duur
  3. variabel in grootte
  4. in diverse kleuren
  5. uitstekende eigen service- en bezorgdienst
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn