Vredehof Uitvaartverzorging is er voor u

Vredehof - UitvaartverzorgingWanneer een familielid of geliefde komt te overlijden – of het nu voorzien was of niet – is dat altijd een zeer emotioneel, heftig, indrukwekkend en soms zelfs traumatiserend moment. Het tekent je voor de rest van je leven. Bovenop dit verdriet komt echter vaak ook nog de verantwoordelijkheid om voor uzelf, andere nabestaanden en de herinnering aan de overledene een degelijke, troostrijke, persoonlijke uitvaart te organiseren. Dat vergt een hoop van je: je hele leven wordt voor enkele dagen op z’n kop gezet, omdat voor even alles zal draaien om het goed organiseren, regelen en laten verlopen van de uitvaart van de overledene. Gelukkig hoeft je dat allemaal niet in je eentje te doen. Een gemiddeld persoon heeft gelukkig weinig ervaring met het organiseren van uitvaarten, omdat het – opnieuw: gelukkig – niet zo vaak gebeurt dat iemand waar jij op die manier verantwoordelijk voor bent komt te overlijden. Daarom bestaan er professionals en bedrijven die van uitvaartverzorging hun vak van hebben gemaakt. Zoals overal waar mensen geboren worden vroedvrouwen en verloskundigen bestaan, zo bestaan ook overal uitvaartverzorgers waar mensen overlijden. Overal is er dus wel een bedrijf te vinden dat in staat is een uitvaart te verzorgen. Echter, ook onder uitvaartverzorgers bestaat er verschil in kwaliteit. Dit is misschien iets waar je niet per se bij stilstaat wanneer je op zoek bent naar iemand die je kan helpen bij de uitvaartverzorging. Het is echter belangrijk om je dit te realiseren, zodat je daar rekening mee kunt houden bij het kiezen van een uitvaartcentrum. De kwaliteit van de uitvaart en het afscheid hebben namelijk een belangrijke invloed op het verdere verwerkings-, rouw- en helingsproces. Bevind je je in Twente of Salland, dan weet ik een heel goede uitvaarverzorger voor je: Vredehof Uitvaartverzorging. Zij hebben drie verschillende kwaliteitskeurmerken, waaronder het Keurmerk Uitvaartzorg, waarvan zij de allereerste ontvingen in Nederland. Ze bieden persoonlijke zorg en begeleiding in een flink aantal gemeenten in Twente en Salland. Woon je daar in de omgeving, dan is de kans zeer groot dat er een uitvaartcentrum van Vredehof Uitvaartverzorging bij jou in de buurt zit.

Uitvaartverzorging: wat houdt dat in?

Wat houdt uitvaartverzorging eigenlijk allemaal in? Geen heel vreemde vraag, aangezien bijna iedereen een leek is op het gebied van uitvaartverzorging. Het eerste dat er moet gebeuren wanneer iemand is komen te overlijden is de huisarts inlichten, contact opnemen met een uitvaartmaatschappij zoals Vredehof Uitvaartverzorging en aangifte doen van het overlijden bij de gemeente waarin het overlijden heeft plaatsgevonden. Over wat er verder gebeurt kun je allerlei informatie vinden op de website van Vredehof Uitvaartverzorging (vredehof.nl). Enkele dingen om over na te denken zijn bijvoorbeeld:

  • Opbaring en verzorging: volgens Vredehof Uitvaartverzorging is de plek en wijze van opbaring van essentieel belang voor de rouwverwerking, omdat het gaat om de laatste momenten met de overledene. Vaak vindt opbaring thuis plaats of in het uitvaartcentrum.
  • Duurzaamheid van de uitvaart: Vredehof Uitvaartverzorging is aangesloten bij Greenleave, een organisatie die uitvaartverzorgers verenigt en zichtbaar maakt die op praktische wijze invulling geven aan het duurzaam vormgeven van een uitvaart.
  • Rouwdrukwerk: een overlijden dient bekendgemaakt te worden aan betrokkenen en geïnteresseerden. Dit kan door middel van rouwkaarten en overlijdensadvertenties. Verder is het vaak prettig een bidprentje van de overledene te hebben ter herinnering tijdens de uitvaart. Vredehof Uitvaartverzorging beschikt voor deze doeleinden over een eigen drukkerij, voor snelle en effectieve service.
  • Kisten: Vredehof Uitvaartverzorging biedt een zeer groot assortiment kisten waaruit je kunt kiezen. Van traditioneel tot modern en duurzaam, in alle mogelijke materialen: je vindt het bij Vredehof Uitvaartverzorging.
  • Thanaproxie: thanaproxie is een vorm van lichte balseming, dus een manier om het lichaam van de overledene nog wat langer goed te houden. Dit kan prettig zijn wanneer het regelen of organiseren van de uitvaart bijvoorbeeld net iets langer duurt, of het lichaam van de overledene door ziekte of omgevingsfactoren er niet zo goed aan toe is. Bij opbaring wil je toch graag zo veel mogelijk degene kunnen zien zoals je zich hem of haar herinnert.
  • Begeleiding voor kinderen: Vredehof Uitvaartverzorging besteedt ook aandacht aan tips, advies en daadwerkelijke begeleiding voor kinderen, waarbij ze antwoord geven op vragen of je een kind mee kunt nemen naar een uitvaart en wat voor rol een kind eventueel kan vervullen bij de uitvaart. Voor erg jonge kinderen heeft Vredehof Uitvaartverzorging een samenwerking met Smallsteps kinderopvang, waar ervaren pedagogisch medewerkers je de zorg voor en begeleiding van kinderen even uit handen neemt in deze heftige situatie die kinderen nog niet altijd helemaal begrijpen.

Jouw wensen staan centraal

Hoe de plechtigheid van de uitvaart er precies uit komt te zien staat geheel open. Er zijn natuurlijk een aantal traditionele patronen, maar daar hoef je je zeker niet aan te houden. Het gaat erom dat jij en de andere nabestaanden een moment en een plek hebben waarop oprecht en persoonlijk afscheid genomen kan worden van de overledene. Daarom is Vredehof Uitvaartverzorging ook meer dan bereid met je te praten over wat je wensen zijn en wat er mogelijk is. Zo is het bij Vredehof Uitvaartverzorging mogelijk om een speciale FC Twente-uitvaart te organiseren. Deze mogelijkheid is met toestemming van FC Twente in het leven geroepen en kan voor een echte supporter een fantastische optie zijn. Een uitvaart kan dus thematisch of neutraal, klein of groot, lang of kort: jouw wensen en jouw ideeën staan centraal voor Vredehof Uitvaartverzorging. Voor meer informatie en de mogelijkheid contact op te nemen kun je terecht op vredehof.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn