Waarom woz bezwaar maken?

Elk jaar krijgen we de blauwe envelop met de woz waarde door de bus. En elk jaar betalen we de belastingdienst weer netjes het opgegeven bedrag. Ik ben in het bezit van meerdere panden. Je kan je voorstellen dat het om meerdere blauwe enveloppen gaat. Het totaal te betalen bedrag elk jaar is ook niet iets waar ik naar uitkijk. Wegens tijdgebrek lukte het mij in het verleden niet om een bezwaar aan te kaarten. Een bekende van mij bracht mij op de hoogte van het bestaan van de Bezwaarmaker. Op hun website bezwaarmaker.nl heb ik gekeken of ik als vastgoedondernemer ook via hen woz bezwaar kan indienen. Dat was zeker mogelijk! Daarbij maken zij het woz bezwaar voor mijn eigen woning als particulier ook. Het heeft mij een hoop tijd en uitzoekwerk bespaart. Dit soort zaken zijn niet mijn sterkste punten, die kan ik nu mooi uitbesteden. Daarbij heb ik de zekerheid dat het goed gebeurd. De Bezwaarmaker zijn ervaren in hun vak.

De voordelen van woz bezwaar

Het is raar dat ik als vastgoedondernemer nooit eerder een bezwaar naar mijn woz waarde maakte. Ik had er gewoonweg echt geen tijd voor met alle andere zaken die ik als ondernemer heb. De woz-waarde bepaalt de hoogte van 5 andere belastingen. Een woz bezwaar maken reduceert de waarde waardoor ik niet alleen op de woz-belasting bespaart. Ik bespaar nu op mijn:

  • Onroerende-zaakbelasting
  • Waterschapsbelasting
  • Vermogensbelasting
  • Roerenderuimtebelasting
  • Inkomstenbelasting.

In totaal bespaar ik nu op 6 belastingkosten door een woz bezwaar te maken. Door elk jaar een woz bezwaar te maken, kan ik op termijn van alle besparingen een nieuw pand terugkopen. Mijn kennis doet het al jaren via hen. Ik begrijp nu waar hij het geld voor de vastgoed, die hij afgelopen tijd heeft gekocht, vandaan heeft. Van alle besparingen door bezwaar op de WOZ te maken.

Kennismaking bij de Bezwaarmaker

Een woz bezwaar moet binnen 6 weken na ontvangst gebeuren. Na ontvangst van de brieven bracht die bekende mij op de hoogte van de bezwaarmaker. Ik heb mijzelf na het zien van de website aangemeld. Dat ging allemaal eenvoudig. Na de aanmelding kreeg ik de benodigde formulieren toegestuurd. Ik hoefde ze alleen te ondertekenen en weer terug op te sturen. Het daadwerkelijke woz bezwaar maken doen zij voor al mijn vastgoed. Verder had ik er geen omkijken meer naar. De communicatie was duidelijk vanuit de Bezwaarmakerskant. Ze hebben mij het gehele traject op de hoogte gehouden van de voortgang. Het bespaart me een hoop belastinggeld maar wat een lang traject. De gemeente heeft een geheel kalenderjaar om te reageren. Ik ben blij dat ik al mijn WOZ bezwaren heb uitbesteed. Als ik dat voor al mijn vastgoed zelf zou moeten regelen, zou ik er een dagtaak bij hebben. Nu krijg ik vanzelf bericht over de status van de woz bezwaren. Maar de status kan ik ook zelf inzien. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst woz bezwaar aangemaakt. Volgend jaar ga ik dit weer doen. Het heeft mij een hoop besparing geleverd. Ook aankomend jaar ga ik dat bij de Bezwaarmaker doen. Ze zijn klantvriendelijk en de communicatie is transparant. Bij vragen kreeg ik snel een duidelijk antwoord. Had ik maar eerder van hen geweten had dan had ik mijzelf een hoop bespaard de afgelopen 10 jaar. Als de blauwe enveloppen volgend jaar weer op de mat liggen, dienen we weer nieuwe woz bezwaren in binnen de 6 weken. Ik hoop dat ik voor één pand meer een woz bezwaar mag gaan indienen via de Bezwaarmaker.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn