Wat infrarood verwarming voor u kant betekenen

Infrarood verwarming maakt gebruik van ultraviolette straling om warmte uit te stralen. Dit houdt in algemenere zin in dat er elektriciteit uit het stopcontact in de infrarood verwarming zal gaan, en dat het gevolg daarvan de uitstraling van warmte zal zijn. Deze warmte kunt u in tal van situaties gebruiken. Een bekende toepassing van infrarood verwarming is het opwarmen van een terras. Deze vorm van infrarood verwarming wordt ook wel terrasverwarming genoemd. Meestal wordt dit in een de context van een restaurant, café of combinatie daarvan toegepast. In de herfst, winter en voorjaar zorgt deze vorm van infrarood verwarming ervoor dat het ondanks de lage buiten temperaturen wel mogelijk is om op een terras te zitten. Hoewel sommige gemeentes hebben voorgesteld om deze vorm van infrarood verwarming te verbieden is daar tot nu toe niks van terecht gekomen en dan lijkt ook niet snel te gaan gebeuren. U kunt echter terrasverwarming ook in een particuliere context gebruiken. Eenvoudiger gezegd betekent dat dat u uw eigen terras, patio of tuin verwarmt met infrarood verwarming. Dit kan het veel prettiger maken om buiten de warme zomermaand om buiten te gaan zitten. Bent u verder iemand die wel eens last heeft van dipjes of depressies in de winter? In de zomer is er namelijk een overvloed aan zonlicht, waardoor in uw huid een heleboel stofjes worden aangemaakt waar u van opknapt. In de winter komt u echter niet aan genoeg van deze stofjes op een natuurlijke manier. Infrarood verwarming kan u helpen om dit probleem op te lossen. Als u namelijk onder zo een heerlijke warmtelamp gaat zitten, dan komt dit licht ook in aanraking met uw huid. Wellicht heeft u nog wel wat meer kleren aan als in hartje zomer, maar toch zal bijvoorbeeld uw gezicht onbedekt zijn. Zodoende denkt uw lichaam dat het zomer is, en dat zorgt er voor dat u blijer, gelukkiger en gezonder bent.

Het voordeel van infrarood verwarming boven gasverwarming

Naast infrarood verwarming is het ook mogelijk om gebruik te maken van verwarming op basis van gas. Dit is echter niet altijd een goed idee, en deze alinea zal eraan gewijd zijn om aan te geven waarom dit wel niet het geval is:

  • Ten eerste is verwarming op basis van gas bijna altijd onveiliger dan infrarood verwarming. Onze apparaten wekken namelijk warmte op door middel van het omzetten van elektriciteit in warmte. Deze elektriciteit komt daarbij simpelweg uit het stopcontact. Als u daarentegen warmte op wilt wekken op basis van gas, dan zult u altijd een container met gas erin nodig hebben. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een gasfles. Deze zijn echter niet zo veilig als u zult denken. Gasflessen bevatten gas dat onder hele hoge druk is samengeperst. Dat betekent dat niet alleen het gas ontvlambaar is, maar dat de gashouder ook nog eens onder hele hoge druk staat. De combinatie met zo een gevaarlijke container en warmte in de vorm van vuur is dan ook van het begin af aan simpelweg een slecht idee geweest. Bij onze warmte opwekkers hoeft u niet bang te zijn voor een dergelijk explosiegevaar, daar er simpelweg geen opslag van energie aan te pas komt.
  • Zoals hierboven al is aangegeven, is ultraviolette straling een goed middel tegen eventuele winter dipjes of depressies. Dat houdt in dat infrarood verwarming een bepaald positief effect op u kant hebben, terwijl een verwarming op basis van gas dat niet kan. Deze wekt namelijk enkel warmte op door gas te verbranden, maar niet hoofdzakelijk op basis van ultraviolette straling.

Wilt u ook lekker warm blijven?

Bij ons vindt u dus de meest veilige vorm van verwarming, namelijk infrarood verwarming. Infrarood verwarming is verder veiliger dan gasverwarming, omdat er geen sprake is van enige vorm van opslag van energie en daardoor geen kans is op een explosie. Het kan verder bijdragen aan het verhelpen van een dipje of depressie die u oploopt in de winter. Ten slotte zullen de energiekosten en levering worden besproken in deze alinea. Veel mensen denken dat het duur is om hittelampen aan te sluiten, maar dat valt reuze mee. Ten eerste is het vaak mogelijk om ze continu uit en aan te zetten. Dat houdt in dat het niet nodig is om ze de hele tijd aan te hebben staan. Daarnaast werken wij continu aan verbeteringen en doen we er alles aan om onze producten zo ecologisch verantwoord als mogelijk te laten zijn. Wij nodigen u dus ook van harte uit om eens de informatie op onze website na te slaan of een van onze vertegenwoordigers aan te spreken. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat wij u het beste kunnen helpen met het opwekken van warmte op uw terras, in uw patio of in uw tuin. Zodoende zijn wij er ook trots op dat we er voor zorgen dat mensen zelfs in de frisse winters nog kunnen genieten van het leven buiten, zonder dat er veel aan luxe ingeboet moet worden. Op onze website kunt u al onze producten zien, maar u kunt ook altijd persoonlijk contact met ons opnemen voor een persoonlijke offerte. Dan gaan we samen met u uw situatie na en kunnen we u adviseren over de sterkte van de lamp, de grootte van de unit en andere zaken. Zodoende gaat u uiteindelijk naar huis met een apparaat dat bij u past en aan uw voorwaarden voldoet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn