Wokken, een snelle en gezonde manier om eten te bereiden

Met ‘niet mokken, lekker wokken’, werd het wokken jaren geleden op grote schaal in ons land geïntroduceerd. Inmiddels zijn deze grote gevaartes in het merendeel van de Nederlandse huishoudens te vinden. We maken al lang niet meer alleen Oosterse gerechte met deze gemakkelijke, grote, diepe pan, maar ook allerhande gerechten uit andere windstreken kun je hier perfect in bereiden. Wokken kan bijvoorbeeld ook bij Italiaanse maaltijden een handige manier zijn om een maaltijd te bereiden. Het is inmiddels dus steeds meer ingeburgerd in de Nederlandse cultuur. Speciale Oosterse wokrestaurants zijn door de jaren heen als paddenstoelen uit de grond geschoten en nog dagelijks staan mensen ervoor in de rij. Vooral voor bedrijfsuitjes is samen gaan wokken een ideale activiteit. Er is genoeg aanbod om aan ieders smaak tegemoet te komen en je kunt zoveel of weinig eten als je wilt. Wokken is inmiddels zo normaal geworden dat veel mensen steeds dezelfde standaard gerechten maken met deze handige grote pan. Dat is zonde, want het is nog veel veelzijdiger dan men doorgaans denkt. Kijk bijvoorbeeld eens op de website http://www.taiming.nl/. Hier kunt u allerlei informatie vinden over wokken, maar u kunt bijvoorbeeld ook een gratis receptenboekje aanvragen en hiermee kans maken op een luxe wokpakket. Bovendien wordt er op deze website traditionele, authentiek gewalste wokmie verkocht. Slaat u hiermee aan het koken, dan staat u toch wel een unieke smaakbeleving te wachten. Neem het gerust aan van bekende koks en critici, die deze speciale mie al de hemel in prezen. Of overtuig uzelf door een pakketje te bestellen in de webshop. Door de mie te wokken met verse groenten op hoge temperatuur, heeft u in mum van tijd een gezonde maaltijd op tafel staan. Wat valt er dan nog te mokken?

Elke kok aan het wokken!

Wokken is een heel eenvoudige manier om eten te bereiden. Je hebt er behalve een wok weinig speciaals voor nodig. Omdat het op hoge temperatuur gebeurt, is het wel handig om olie in huis te hebben. Er bestaat speciale wok-olie die heter kan worden dan andere soorten oliën en waar zo nu en dan ook speciale kruiden en specerijen zijn toegevoegd om de smaak nog rijker te maken. Ook kunt u eens overwegen om rijstkiemolie te proberen. Dit is een nog wat onbekende soort olie om mee te koken die heel heet kan worden en daarnaast veel gezonde vetten en anti-oxidanten bevat. Als u het speciale boekje bestelt op de website http://www.taiming.nl/, doet u binnen een mum van tijd ideeën op voor gerechten die u nog meer middels het snelle wokken op tafel kunt toveren. Kiest u voor Thais, Japans of Chinees wokken? Voor gerechten met vlees of vis, of geeft u de voorkeur aan vegetarisch? De mogelijkheden van het wokken zijn eindeloos. Op de website zelf zijn ook verschillende recepten te vinden om uw verbeelding te prikkelen en uw tafelgenoten te verrassen. Als u liever geen dierlijke producten eet, kunt u bijvoorbeeld gaan werken met heerlijke en gezonde ingrediënten zoals groenten, gember en sesamzaadjes, voor een kruidig gerecht met een lekkere bite. Ook smakelijke noedels voor in salades of wraps kunt u binnen enkele minuten tevoorschijn wokken. Wat erg handig is, is dat u op de website van Tai Ming de daarvoor benodigde Chinese wokmie heel gemakkelijk meteen kunt bestellen. Dit onmisbare ingrediënt wordt dan spoedig netjes bij u thuis afgeleverd. Zelf even wat verse groenten en eventueel vlees of vis inslaan bij uw plaatselijke supermarkt, op de markt, of bij een speciale Oosterse winkel als deze in uw woonplaats aanwezig is. Zo gepiept en dan lekker aan de slag. Veel makkelijker kan het bijna niet.

Wokken nu nog gemakkelijker

Met de wokmie van Tai Ming haalt u een traditioneel Chinees gerecht in huis waar Chinese topkoks zeer over te spreken zijn. Al in 1966 sloeg een gerenommeerde chef er in Nederland mee aan het wokken. Inmiddels is het iets geworden wat iedereen kan doen, gewoon thuis, tussen de bedrijven van het drukken leven van alle dag door. De website biedt allerlei soorten wokmie aan, van Chinese tot Kantonese en Thaise, die perfect passen bij de recepten die ze online en in hun boekje voor uw gemak op een rijtje hebben gezet. Er zijn verschillende hoeveelheden beschikbaar die perfect aansluiten bij de wensen van diverse soorten klanten. Ze leveren zowel aan de horeca als aan grotere industriële partijen, maar ook aan particulieren zoals u. Het handige van producten bestellen in de webshop is dat u het gewoon vanuit uw luie stoel kunt doen. Naast het brede assortiment kan Tai Ming u een snelle levering bieden. Binnen 3 tot 5 werkdagen heeft u de door u bestelde producten in huis. Bovendien zijn er allerlei verschillende manieren om te betalen. Dat kan bijvoorbeeld met iDeal, maar ook met PayPal of Creditcard. Voordat u het weet is het allemaal geregeld en staat de postbode voor uw deur met een heerlijk pakket aan ingrediënten waarmee u vanavond kunt gaan wokken. Alsof wokken nog niet makkelijk genoeg was! Grijp dus nu uw kans om deze traditionele Oosterse bereidingswijze opnieuw te ontdekken. Herinner u de snelheid, de veelzijdigheid en het gezonde karakter van het wokken. Proef weer die heerlijke smaak van de rijke kruiden en de knapperige groeten, die door de snelle verhitting nog bomvol gezonde voedingsstoffen zitten. Voordat u het weet wokt u er weer op los.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn