Zorg voor een ergonomische kantoorinrichting voor het comfort van je medewerkers

Als je werkzaam bent op een kantoor, dan weet je hoe belangrijk het is dat alles in orde is qua kantoorinrichting. Dit heeft zowel betrekking op de hele inrichting als de afzonderlijke kantoormeubelen. Maar het begint uiteraard met de inrichting van de ruimte zelf. Als de kantoorinrichting goed verzorgd is, dan zal je niet snel overal op de vloer kabels zien liggen. Deze zijn dan netjes weggewerkt. Tevens vind je her en der een plant, zodat de zuurstoftoevoer maximaal is. afhankelijk van de kantoorruimte heeft de designer bij een goede kantoorinrichting ook rekening gehouden met de lichtinval. Te weinig licht zorgt voor een depressieve kille ruimte. Teveel licht zorgt voor irritatie en gebrek aan efficiëntie. Als je bijvoorbeeld tussen 4 muren moet werken zonder enige vorm van zonlicht, dan is dat niet prettig. Als je echter tussen 4 glazen wanden aan het werk moet en de zon schijnt, dan werkt dat natuurlijk niet bepaald motiverend. De warme zonnestralen zorgen voor een veel te ontspannen sfeer op kantoor. Ideaal voor een ontspannen brainstorm sessie, maar zeker niet voor efficiënt werken. Daarnaast heb je op vrijwel elk kantoor met computers te maken, dus als de zon van alle zijden naar binnen kan schijnen, dan heb je ook te maken met zonnestralen die op de beeldschermen schijnen. Als je je bezig houdt met de kantoorinrichting, dan zijn enkele ramen ideaal. Daarnaast is het ook verstandig om deze ramen te voorzien van goede gordijnen. Mocht het licht op irritante wijze naar binnen schijnen, dan kun je de gordijnen dicht trekken. Heb je de computer niet nodig en zit je in een denksessie of moet je een paar telefoontjes plegen, dan kun je prima in de zon gaan zitten indien deze schijnt. Dus voordat je ook nog maar over de kantoormeubelen nadenkt, is er al van alles te overwegen wanneer het op de kantoorinrichting aankomt. Het start eigenlijk al bij de keuze van het gebouw/ruimte zelf. Maar het is zeker niet onbelangrijk om ook goed na te denken over de meubelen en de positie van deze meubelen in het kantoor. Je wilt de ruimte immers zo efficiënt mogelijk benutten, maar je wilt alles ook op een manier neerzetten, zodat de werknemers het meest prettig kunnen werken. De kantoorinrichting is dan ook niets iets waar je al te lichtzinnig over na moet denken. Uiteindelijk is het immers in je eigen voordeel als de kantoorinrichting optimaal is, want dat betekent dat de werknemers ook het beste functioneren. Dat is uiteraard zeer goed voor de productiviteit.

Waar kan ik terecht voor de kantoorinrichting

Als je een ruimte wilt inrichten en je hebt hulp nodig of meubelen, dan kun je altijd een beroep doen op katoprojecten.nl. Hier kun je naast de kantoorinrichting ook terecht voor de inrichting van andere ruimtes zoals:

  • Vergaderruimtes
  • Horecaruimtes
  • Kantine inrichting

Dus je bent altijd aan het juiste adres bij katoprojecten.nl als er een ruimte ingericht moet worden. Je kunt de site dus ook prima gebruiken om de nodige inspiratie op te doen. Als je meer wilt weten over alle mogelijkheden, dan kun je dus het beste gewoon even een bezoekje brengen aan de website.

Neem contact op voor meer informatie

Mocht je er niet direct uitkomen of heb je advies nodig over de kantoorinrichting, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met een medewerker van katoprojecten.nl. Deze kan je altijd voorzien van tips en advies. Op de website vind je alle nodige contactgegevens. Dus aarzel niet en kom snel eens langs bij Kato Projecten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn